Wiecie co?? Wkurwiacie mnie(niektórzy) i to porządnie.Film swietny, Mogę cos o tym powiedzieć i mimo że to moje zdanie,wkurwiają mnie ludzie którzy tutaj obrazaja film.to nie w porządku :/.
po pierwsze: Kraken kiedyś naprawdę istniał, dlatego "wsadzenie" go do filmu było niezłe,tym bardziej ze obawiał sie go Jack az w końcu przyszło mu się z Krakenem zmierzyć-wiemy już więcej o naszym ulubionym bohaterze.
po drugie: poznajemy nowych,fantastycznych bohaterów i można było zauwazyć ciekawe zachowania bohaterów:np.Jack zazdrosny i Tia Dalmę gdy ta podrywała Willa.
Po trzecie: fantastyczny nastrój, taki mrooochny i z potworami.Cały film toczy sie akcja, twórcy filmu nie dali szansy na nudę oglądaczom Piratów.
Podsumowywując: poznajemy nowych bohaterów, poznajemy nowe stwory i niebezpieczeństwa,reakcje i zachwoania bohaterów oraz więcej informacji z zycia i Jacku Sparrowie.czego tu więcej chcieć od filmu ?? Ja jestem bardzo zadowolona i z napięciem czekam na następną cześć.(podobno Jack ma mieć romans z Tia Dalmą ;)).Pozdr ;*
Wiesz co, a mnie drazni, ze latasz po tym forum jak kot z pecherzem wszedzie wciskajac swoje (oczywiscie niezwykle istotne i pouczajace) opinie...
Doborem slownictwa przypominasz trzynastolatke (plus/minus), co mogloby w pewnym stopniu usprawiedliwic ten entuzjazm, ale na litosc Boska, opanuj sie. Ile mozna pisac, ze film jest booooski (cytat).
A przechodzac do szczegolow - mozesz cos o tym powiedziec - wiem, robisz to caly czas, ale wyobraz sobie - inni tez moga.
Wkurwiaja - troche kultury by nie zaszkodzilo, forum sluzy z definicji do wyglaszania opinii, ale reguly obowiazuja. Kraken naprawde kiedys istnial - a to ciekawe, a ja myslalem ze to taka legenda, chyba ze mowimy o prehistorii, ale chyba nie to mialas na mysli. Czego wiecej chciec od filmu?Coz, przychodzi mi na mysl wiele rzeczy, a poznawanie nowych postaci jest podstawa kazdego filmu. Jeszcze jeden taki szczegolik z watku 'Nie polecam'. Szczerze watpie, zebys byla fanka piratow, raczej fanka ich filmowego wizerunku, ale mniejsza juz o to.
A co do filmu - moim skromnym zdaniem jest bardzo dobry, czemu odpowiada ocena 8 na filmwebie, ktora zreszta postawilem :)
Pozdrawiam
ej emiluś bardzo sie niemyliłes/łaś bo ona ma 14 lat :D:D:D:D. A pozatym miluś kazdy ma prawo na tym forum powiedzieć jakie ma zdanie i ty nie mozesz ciągle narzekac na to że ktoś sie3 źle wypoiada na temat tego filmu :) i niebądz na mnie obrażona miluś ale emiluś ma troche racji z tym co powiedział/a pozdro i zapraszam na moją stronke mam tam jedną taką ważną sonde :D:D:D:D:D