Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 433 tys. ocen
7,8 10 1 433327
6,8 46 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

ocena

ocenił(a) film na 6

Ludzie nie przesadzacie z tą oceną?? prawie 10? Ja co prawda nie widziałem jeszcze tego filmu ale prosiłbym o obiektywizm przy ocenianiu filmu, wirzę że jest to bardzo dobry film :-)

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Ja dałam 10 :D bez znaczenia czy to będzie super film czy totalna klapa. Jenak tam jest Jack Sparrow [prosiłabym niemylić z Johnny'm Depp'em gdyż to dwie inne osoby] i to mi wystarczy aby taką wysoką ocenę dać :D.

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

ja co prawda nie widziałam jeszcze filmu, ale nie moge się oprzeć wrażeniu, że dwójka bedzie strasznie kiczowata w porównaniu z jedyną. chyba troche za dużo się bedzie działo, a przepych to też niedobrze. co do Jacka-racja, on wymiata i z nim nawet reklama płatków sniadaniowych staje sie jakaś inna:P sama tez dałam 10, mam nadzieje że jak sie nastawie na dobrą zabawę to i tak będzie fajnie, mimo że to już nie to samo...

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

ja co prawda nie widziałam jeszcze filmu, ale nie moge się oprzeć wrażeniu, że dwójka bedzie strasznie kiczowata w porównaniu z jedyną. chyba troche za dużo się bedzie działo, a przepych to też niedobrze. co do Jacka-racja, on wymiata i z nim nawet reklama płatków sniadaniowych staje sie jakaś inna:P sama tez dałam 10, mam nadzieje że jak sie nastawie na dobrą zabawę to i tak będzie fajnie, mimo że to już nie to samo...

ocenił(a) film na 7
roxa_losica

Dawanie ocen przed obejrzeniem filmu - żałosne...

_Pablos_

Ja tam ocenię dopiero jak obejrzę, a to już niedługo :) W końcu do premiery tylko kilka dni...

ocenił(a) film na 9
_Pablos_

Jest oczywiste że film bedzie mial wysoką ocenę. Bo na film wybiorą sie osoby którym jedynka bardzo się podobała i będą oceniać również przez pryzmat pierwszej części. Osoby którym się jedynka nie podobała po prostu na film nie pójdą (to chyba oczywiste) i nie zagłosują. no chyba że z czystej złośliwości

ocenił(a) film na 1
_Pablos_

Ja juz obejrzalem ten film bo obecnie jestem w Manchesterze (angielska premiera byla 7 lipca) i z przykroscia musze stwierdzic ze to kila niesamowita!!! Wyszedlem z kina zniesmaczony :( Zaluje naprawde ze po doskonalej czesci pierwszej postawiono chyba przedewszystkim na komercje i zrobienie kasy. Film jest nudny, nieciekawy, brak spojnosci akcji i nie ma hapyendu. Poswtacie wykreowane w pierwszej czesci wogole nie pokrywaja sie z tymi z drugiej. Czy wyobrazacie sobie Jacka Sparow jak ucieka ze swojego okretu zostawiajac zaloge i statek w niebezpieczenstwie, sliniaca sie z tymze Jackiem Elizabeth (zreszta na oczach jej narzeczonego), tonaca (!!!) Czarna Perle, ginacego na koniec Jacka Sparow??? To wszystko czeka was w drugiej czesci. Moja rada - jezeli pierwsza czesc pozostawila w was po sobie niezatarte wrazenie naprawde dobrego kina akcji, komedii i przygody to NIE OGLADAJCIE CZESCI DRUGIEJ - totalna klapa!!!

ocenił(a) film na 9
matif

No i własnie mamy tu przykład osoby złośliwej. Nie zagłosował na 1cz Piratów która mu się spodobała (co wynika z wypowiedzi) ani na żaden inny film, ale na Skrzynie umarlaka zagłosował na 1.

ocenił(a) film na 1
Taja

Bo droga Tajo jestem tu nowy, ale jak zobaczylem jakie glupoty ludzie pisza na temat tego filmu nie obejrzawszy go to sie zarejestrowalem i oto jestem :)-

ocenił(a) film na 10
matif

Jeśli mam być szczera to chucze z tego, że Jack umrze. Niby co? Zmartwychwstanie [za przeproszeniem] w trzeciej części czy może odrodzi się jako zombie? Do tego sam Depp jak i producent rozważają nakręcenie nawet 4 i 5 część filmu. Więc czy możliwe byłoby zakopać Jack'a teraz żywcem? Odrodzi się w kolejnej części jak feniks z płomieni? GŁUPOTA!!! Dlatego niewierze, że Sparrow teraz zginie :D.

_Pablos_

No to uwierz bo jakas wielka osmiornica go pochłonie i dotedo jego statek zatopi. A i na koncu sie barbosa pokaze a tak pozatym to wogole nie ma tego fajnego srodowiksa jakie aktorzy wytworzyli w czesci pierwszej tylko nie wiadomo o Co chodzi jak sie ten film oglada. Same zbierzne rzeczy do czesci pierwszej tak jakby to byly dwa inne filmy.
4 czesc beda mogli nakrecic bo jeszcze dwojka glownych bohaterow moze zginac a pewnie w 5 sie wszyscy naraz wspaniale odrodza:D:D

ocenił(a) film na 9
benek_7

Cholera zaczynam się bać po waszych opiniach tego filmu. P.S to nie ośmiornica tylko KRAKEN-mityczny stwór. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
benek_7

Cholera zaczynam się bać po waszych opiniach tego filmu. P.S to nie ośmiornica tylko KRAKEN-mityczny stwór. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Taja

Czyli wielka ośmiornica- na jedno wychodzi.

ocenił(a) film na 10
benek_7

Teraz Sparrow nieumrze bo w 3 będzie. Może i go Kraken połknie ale Jack go zabije, wytnie mu serce czy coś :). Więc kochanego Jack'a teraz kres niedopanie. Co do 4 części to DEPP czyli aktor który gra J.S mówił o niej. Czyli jak narazie nietrzeba opłakiwac kapitana Czarnej Perły :).

Monica_Turner

Zgadzam się, Moona. Nawet jak teraz Kraken połknie Sparrowa - ten jakoś się z tego wykaraska. Nie wierzę by zginął skoro jest w trzeciej części, a Depp napomknął kilkakrotnie o tym, że zgodziłby się zagrać w czwartej i piątej, jeśli tylko scenariusz byłby dobry...

Kaileena_Farah

Poza tym to nie wiadomo czy ośmiornica w ogóle połknie Sparrow'a.
Bo nikt kto widział film nie napisał (jeśli się nie myle), że Sparrow właśnie tak ginie. Napisane było tylko, że Kraken zniszy statek Sparrowa Czarną Perłę, co nawet widać na trailerach.

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

coś umknęło waszej uwadze. piraci owszem mieli cos takiego jak krew, ale zauważyliście pewnie, że się nie wykrwawiali, kiedy ktos im zrobił kuku. owszem, jak Elizabeth wyciągnęła ten nóż to był we krwi (trudno żeby nic na nim nie było), ale krew sie nie lała. pod koniec filmu, kiedy Jack postrzelił Barbossę, w momencie kidy Will zdjął klątwę, krew zaczęłą się lać. taka różnica. a poza tym musieli mieć krew, bo czymś trzeba było ten skarb przepłacić, w końcu każdy przeklęty musiał to zrobić.

ocenił(a) film na 8
roxa_losica

holera sorry nie tu moałąm wpisać ten monolog, coś mi sie popieprzyło...:P

ocenił(a) film na 9
roxa_losica

No Kraken osmiornicą nie jest (ma 10 ramion +2 małe) choć bardzo często jest mylony z Kałamarnicą olbrzymią. (bo karken do tej pory zamieszkuje morskie głębiny)
{Strasznie się tymi Krakenami kiedys interesowałam.}