Mam podejrzenie (Przechodzące w pewność) iż reżyser doskonale wiedział że kręci szajs straszliwy - a target ?
A-Nie wierze że ten film może być tak zły sam sprawdzę może mnie wrabiają...
B-O jaka fajna okładka lubię pająki - pewnie przyrodnicze puszcze i odłożę pilota poza moim zasięgiem...
C-Ale się upaliłem gdzieś tu miałem jakąś ambitną komedie.
D-Mam Downa i nie potrafię czytać recenzji ale jak nacisnę guzik na pilocie to coś się zaczyna ruszać w TV zastanawiające...
Przy budżecie tego dzieła wystarczy do wygenerowania zysków i na sequel - a wy jakie inne powody oglądania podobnych filmów podejrzewacie ?
Rozrywka. Istnieje bezpretensjonalne kino rozrywkowe, które nie polega na żartach o kupie i kacu, jak większość komedii kierowanych dziś do młodzieży. Stąd skrajnie nierealistyczne pomysły na potwory, stąd wręcz śmieszne sceny gore.
Natomiast okazuje się, że możliwości intelektualne wielu, wielu widzów nie wystarczają, by rozpoznać kino rozrywkowe. Ci ludzie podejrzewają, że to może przypadkowy błąd twórców - nieudany film ambitny. To ciekawe, że ludzie zbyt głupi na kino ambitne trafiają z filmem dla siebie, ale wciąż podejrzewają, że to miało być kino ambitne. :)