Plan lotu

Flightplan
2005
6,7 68 tys. ocen
6,7 10 1 67779
5,3 18 krytyków
Plan lotu
powrót do forum filmu Plan lotu

początek filmu bardzo dobry...Trzyma w niepewności co do chociazby gatunku filmu. Ne wiadomo czy to thriller, dramat, sensacja...To wszystko pieknie do momentu zaginiecia dziewczynki. Przez cały czas odnosiłem wrażenie, że zaraz wejdzie McGyver...Po prostu żenada! Czyli z grubsza biorąc : "jak to mały Kazio terrorystów i innych lobuzów na lasso złapał i na milicję zaprowadził" A inaczej mowiąc scenariusz to bezładnie posklejane fragmenty jakiś pomysłow do sensacyjnych seriali dla czternastolatków i to posklejanych kiepskim lepiszczem. A sprawa "arabów" podgladaczy to już prawdziwa niedoróba...O zakończeniu już przez grzeczność mówić nie będę. Aż dziw, że ktoś to w wytwórni przepuścił. Chodź teraz oni to mają głeboko w dupie...Jaki by film nie był to przy tylu mozliwościach dystrybucujnych i tak zarobi na siebie. No i Jodie Foster...czyli przeglad tych samych min i ruchów jak w innych filmach z jej udziałem. Nigdy nie byłem zbytnim zwolennikiem jej gry ale traz to przegieła...albo olała
Reasumując: ani nie warto tego oglądać ani broń boże kupować płyty czy kasety....McGyvera znowu przecież odświerzy nam TVP po raz milionowy.