Wydaje mi się, że Dagini z opaską to zachód który jest ma opaskę na oczach bo jest ślepy, na wiele różnych problemów, w tym np problem głosujących dzieci, jedzenie dociera do połowy dziury, tak samo połowa świata cierpi na brak odpowiedniej ilości żywności. Może twórcy chcą nam powiedzieć obudźcie się zdejmijcie tą opaskę z oczu bo jak nie zajmiecie się realnymi problemami ludzi, to skończy się to rewolucją?
Dziękuję za Twoją wypowiedź, miałam nadzieję że chociaż jedna osoba napisze coś, co ma sens. Mam podobne odczucia, ja to jeszcze rozumuję na zasadzie samsary, a poziomy to wcielenia. Gdy się zatracimy możemy upaść na dno. Poprzez nasze 'dobre' doświadczenie możemy przybliżyć się do prawdy/góry. Bardzo ciekawy przekaz tylko za dużo krwi i brutalności jak dla mnie, ale taki jest właśnie świat.
oni losowo są przmieszczani pomiędzy poziomami nie ma wpływu ich zachowanie czy pójdą w górę czy w dół
to jest chyba nadinterpretacja tego filmu, jest tu niby cos o władzy, wyznaczaniu prawa i rewolucji przeciwko prawu, ale opaskę on ma chyba raczej zeby bardziej brutalnie było jak pokazuje, że nie ma oczu, tak jak ręce tracą i to wszystko ma służyć chyba raczej sieczce niż podwójnym znaczeniom
Masz rację nie powinno być czegoś takiego jak głosujące dzieci kto to widział by młodzi mieli prawa wyborcze.