Platforma 2

El hoyo 2
2024
4,3 15 tys. ocen
4,3 10 1 15250
4,6 7 krytyków
Platforma 2
powrót do forum filmu Platforma 2

Wydaje mi się, że Dagini z opaską to zachód który jest ma opaskę na oczach bo jest ślepy, na wiele różnych problemów, w tym np problem głosujących dzieci, jedzenie dociera do połowy dziury, tak samo połowa świata cierpi na brak odpowiedniej ilości żywności. Może twórcy chcą nam powiedzieć obudźcie się zdejmijcie tą opaskę z oczu bo jak nie zajmiecie się realnymi problemami ludzi, to skończy się to rewolucją?

Talisman_

Dziękuję za Twoją wypowiedź, miałam nadzieję że chociaż jedna osoba napisze coś, co ma sens. Mam podobne odczucia, ja to jeszcze rozumuję na zasadzie samsary, a poziomy to wcielenia. Gdy się zatracimy możemy upaść na dno. Poprzez nasze 'dobre' doświadczenie możemy przybliżyć się do prawdy/góry. Bardzo ciekawy przekaz tylko za dużo krwi i brutalności jak dla mnie, ale taki jest właśnie świat.

ocenił(a) film na 3
Missmorningstar

oni losowo są przmieszczani pomiędzy poziomami nie ma wpływu ich zachowanie czy pójdą w górę czy w dół

ocenił(a) film na 3
Talisman_

to jest chyba nadinterpretacja tego filmu, jest tu niby cos o władzy, wyznaczaniu prawa i rewolucji przeciwko prawu, ale opaskę on ma chyba raczej zeby bardziej brutalnie było jak pokazuje, że nie ma oczu, tak jak ręce tracą i to wszystko ma służyć chyba raczej sieczce niż podwójnym znaczeniom

ocenił(a) film na 3
Talisman_

Masz rację nie powinno być czegoś takiego jak głosujące dzieci kto to widział by młodzi mieli prawa wyborcze.

Talisman_

,, to skończy się to rewolucją?"
Czyli co, głodujący zjedzą bezdomnych?