PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=719889}

Player One

Ready Player One
2018
7,0 100 tys. ocen
7,0 10 1 100349
5,9 69 krytyków
Player One
powrót do forum filmu Player One

Bo w tym filmie go nie ma...Całkowicie uleciał (jego) duch nowej (starej) przygody. Pozostała feria bezdusznych komputerowych obrazów, którymi, podejrzewam, nawet 10-latek przestał się zachwycać, bo mu spowszedniały.
Niby jest w tym filmie jakaś historia i jakieś przesłanie, ale wszystko to podane jest w sposób łopatologiczny i całkowicie nie angażujący widza. W dodatku niekonsekwentny, bo z jednej strony film zachęca do pozostania w Realu, do życia prawdziwym Życiem, a z drugiej strony (w końcowej scenie) sugeruje, że w sumie to niekoniecznie, co najwyżej "we wtorki i czwartki" (dosłownie!) Film w gruncie rzeczy nie wiadomo dla kogo-dla dzieciaków nieciekawy, bo lata 80-te to dla nich prehistoria, dla dorosłych kiepska podróż do dzieciństwa, bo wszelkie odniesienia, do "starych, dobrych czasów" są kompletnie mechaniczne i pozbawione magii. Słabiutko, oj słabiutko.

ocenił(a) film na 5
kinoman77_filmweb

Spielberg nie nakręcił dobrego filmu od prawie 20 lat. W każdym jego filmie widać jego "ducha", nawet w tym. Niestety nie zawsze jest to coś pozytywnego. W "Player One" czuć odrobinkę tego pozytywnego Spielberga, co w moim przypadku sprawiło, że byłem wstanie ten kolorowy, absurdalny teledysk obejrzeć do końca.

ocenił(a) film na 5
kinoman77_filmweb

zgadzam sie

kinoman77_filmweb

w tym filmie przeciez nie ma zadnego przeslania. problem w tym, ze film jest kierowany do dzieci i doroslych lemingow, a wiec calkowicie nastawiony na zarabianie hajsu. z jednej strony mamy prawdziwy dzieciecy swiat w ktorym generalnie nic sie nie spina do kupy, marne zakonczenie ktore zwyczajnie nie ma sensu w tak a nie inaczej przedstawionym zbudowanym swiecie i cala mase eastereggow dla geekow, ktorych taka widownia nie ma szansy nawet wylapac.

ocenił(a) film na 8
kinoman77_filmweb

O jakim Spielbergu piszesz? Tego z Pojedynku na szosie, Koloru Purpury czy Listy Schindlera? Bo ja tam widzę starego, dobrego i ckliwego dzieciaka-Spielberga z E.T. Indiana Jones'a, Hook'a i scenariusza do Goonies.

ocenił(a) film na 4
qwertywerty

Tam powinien być ten drugi, o którym piszesz, ale właśnie go tam nie ma, ja go przynajmniej nie widzę.