PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=757781}

Po katastrofie

Aftermath
2017
5,7 5,7 tys. ocen
5,7 10 1 5671
Po katastrofie
powrót do forum filmu Po katastrofie

Krótkie zerknięcie na opis filmu, Arnold w roli głównej, interesująca mnie tematyka - pomyślałem to się nie może nie udać, a jednak. Z przykrością stwierdzam, że Arni popsuł film, dla mnie kompletnie niewiarygodnie zagrana postać. Miałem wrażenie, że zachowywał się jakby miał gorszy dzień, a nie stracił rodzinę (którą zresztą bardzo kochał). Kontroler ruchu natomiast wypadł bardzo dobrze, tu akurat wyczuwalny był dramat jaki przechodził. Momentami film miał fajne przebłyski, ale patrząc na to jak dramatyczna jest ta historia, był bezbarwny. Film ratuje tylko Jake :) Momentami klimat i muzyka.

spy19

Och, to nie jest film o stracie rodziny, a o upadku czlowieka w wyniku choroby psychicznej. Przeciez glowny bohater wcale nie chce zrozumiec co sie stalo - ani, ani. On chce jedynie znalesc winnego: i nie ma znaczenia czy ta osoba jest autentycznie winna, czy tez jemu tylko tak sie wydaje. Ktos ma byc winny i koniec. I historia konczy sie tak, jak konczy. Juz w momencie, gdy widzimy Arnolda spiacego na cmentarzu, bo "tam sa jego bliscy, ktorzy nie moga sie ruszyc" wiadomo, ze mamy do czynienia z kompletnym swierem, ktory powinien byc przymusowo hospitalizowany w psychiatryku. Natomiast jest prawda jest, ze uzyskal adres kontrolera w taki sposob w jaki jest to pokazane, to mam nadzieje, ze po czyms takim, ta panienka wyleciala z pracy na zbity pysk z zakazem jakiegokolwiek zatrudnienia na podobnym stanowisku.

ocenił(a) film na 5
TrashO2

W rzeczywistości z tego co czytałem wynajął prywatnego detektywa a nie dowiedział się od dziennikarki.

spy19

BTW: "Kontroler ruchu natomiast wypadł bardzo dobrze, tu akurat wyczuwalny był dramat jaki przechodził" - no nie wiem. Facet zachowywal sie, jakby mial 15 lat, a nie jak dorosly mezczyzna. Zamiast probowac wyjasnic sprawe, dowiedziec co sie wlasciwie stalo, placze w rekaw i zastanawia "jak sie czuja rodziny ofiar" (jakby to mialo jakiekolwiek znaczenie dla jego samego i dla sprawy). On nie byl glowna placzka na pogrzebie, nie za to mu placono, a za profesjonalne wykonywanie pracy, tak aby nigdy wiecej taka sytuacja nie miala miejsca.

Tak wiec mamy duet, ktory idealnie do siebie pasuje: psychol i dzieciuch. Oczywiscie pytanie brzmi, jak bylo naprawde.

Generalnie film meczacy, bo prawdopodobnie prawdziwy: tacy ludza sa dookola nas i niech nas reka Boska chroni, abysmy kiedykolwiek mieli cokolwiek z nimi do czynienia.