Po prostu razem

Ensemble, c'est tout
2007
7,1 7,4 tys. ocen
7,1 10 1 7371
Po prostu razem
powrót do forum filmu Po prostu razem

którą czytało się przyjemnie i z zaciekawieniem, wypada bardzo słabo. Kilka istotnych wątków zostało w filmie zupełnie pominiętych, a przez to postacie wydawały mi się takie.. płaskie. Taki też jest cały film, prześlizgujący się po powierzchni problemów, nie ukazujący w pełni całej historii, a tylko jej ładniejszą stronę. Więc film dla tych, którzy chcą zobaczyć coś ładnego i przyjemnego, dla mnie - strata czasu.

ocenił(a) film na 5
IndiaTate

Zgadzam się z twoją opinią. Książka mnie zauroczyła a film zostawił pewien niedosyt. Może gdybym nie czytała książki to wrażenie byłoby inne..

ocenił(a) film na 6
IndiaTate

nie umywa się do książki, w porównaniu do niej jest powierzchowny i maksymalnie okrojony. trochę szkoda zmarnowanego potencjału.

manowce

Myślę identycznie - można było zrobić ten film o wiele lepiej. Gdzie się podziały te wszystkie przeurocze szczegóły z książki? :(

IndiaTate

książka o wiele lepsza .. ale szczerze jak na film i tak sie postarali i nie dopuścili się az tak wielkie zbrodni wobec księżki.

IndiaTate

ten film to badziewie, calkowita strata czasu, mysle ze mozna sie w nim połapac tylko po przeczytaniu ksiazki, a przeciez chyba nie o to chodzi w adaptacjach filmowych...ksiazke polecam, film wyrzucam z pamieci!