Siema wszystkim. Film wg mnie jest dobry ,ale ... Właśnie ,jest jedno ale. Ogólny zarys fabuły bardzo mi przypominał Tokyo Drift :
Chłopak przeprowadza się do nowego miasta , poznaje typa który się z nim zaprzyjaźnia i wciąga go w świat tu walk ,a w Tokyo drift w świat driftingu ;].
Na początku w obu filmach bohaterowie zostają upokorzeni , a potem trenują ,aby się odegrać ;] i stać się " najlepszym". Również motyw z laską ,która jest początkowo dziewczyną Ryan'a McDonald'a , która potem jest z Jake'em Tyler'em ;]a czy w tokyo drift dziewczyna DK'a nie jest potem z głównym bohaterem ;]
Czy ktoś jeszcze zauważył jakieś podobieństwa ;]
Pozdro
No ale przyjacielu jaki w tym widzisz problem?.. Przeszkadza ci to podobieństwo? Oba filmy mi się podobały, a NBD nawet bardziej. Mi osobiście nie przeszkadza powielanie w filmach problemów życiowych... Pozdrawiam serdecznie
Osobiście oba filmy mi się podobały, i nie mogę się wypowiedzieć o nich zbytnio źle, bo takie klimaty filmów są moimi ulubionym ( zaraz po horrorach oczywiście) ;p
ale oglądając NBD ,czułem się lekko jakbym oglądał tokyo drift z walkami zamiast wyścigów ;]
dlatego u mnie 7/10 ;]
Pozdro
Faktycznie są podobieństwa, ale zauwaszcie, że takie filmy jak Never Back Down, step up, czy tokyo drift oglada sie bardzo fajnie, i jak dla mnie mogliby zrobic odpowiednik nawet w skakaniu ze spadochronem :]
Ja dałem 8/10 chociaż film podobał mi się bardzo. Wszystkie wątki fajnie posklejane, film bardzo dobrze zrealizowany. Co ważne, technicznie nie jest nagorzej ;], bo w jakims tam karate kidzie to chłopak kopał lowkicka jak na pierwszym treningu ;pp.
Muzyka genialna ;]. Aktorzy dobrze zagrali swoje role. W zasadzie wszystko sie pozytywnie konczy, a ja i moi koledzy mielismy po tym filmie ochote przerzucic sie z Muay Thai na MMA, albo w kazdym razie wziac kilka lekcji parteru chociaz ja juz takowe miałem kiedys.
Dodam jeszcze tylko, ze po obejrzeniu stwierdzilem ze bedzie sie podobal głownie nastolatkom, ale pokazalem go tacie, ktory tez od siedmiu lat trenuje karate i muay thai i bardzo mu sie podobało ;]
Pozdrawiam wszystkich.
No tak :) są pewne podobieństwa,ale i tak oba filmy mi się bardzo podobały ) bardzo fajnie i przyjemnie się je oglądało :)