Po prostu walcz!

Never Back Down
2008
7,3 94 tys. ocen
7,3 10 1 93855
4,9 8 krytyków
Po prostu walcz!
powrót do forum filmu Po prostu walcz!

TO ma być film walki? Dajcie spokój widziałem 100 razy lepsze. Już Underground Podziemna Walka było lepsze.

Qui_Gon_2

Elo :D
A co wolisz Jean-Claude Van Damme ktory sie rzociąga na bambusie???
Powiem ci ze ten film jest 100 x razy bardziej realny i leszpy niz Van Damme i Seagle razem wzieci . Tu pokazana jest MMa jak ludzie walczą w zyciu. Tak dla twojej wiadmosci jak byś nie wiedział to MMA To-Mixed Martial Arts Pozdrawiam

gm93b16

Co to za pustak taki komentarz napisał :Tu pokazana jest MMa jak ludzie walczą w zyciu.
W jakim życiu ty masz koleś nie poukładane w główce .MMA jest typowym sportem ringowym na macie .Chciałbym zobaczyć jak próbujesz "rzucic" przeciwnika do parteru na betonowe podłoże itp.

Tibn

Znaczy co? Sądzisz, że jest to nie wykonalne na "ulicy"? Czy co, zbyt brutalne? Jak człowiek walczy to nie patrzy czy na betonie czy na macie. MMA skupia techniki z każdej strefy walki i raczej są to techniki proste więc przy założeniu, że się ćwiczy tego typu rzeczy to obrona jest jak najbardziej naturalna. Nie wiem do końca co wg Ciebie jest w tym takiego niewykonalnego. Pozdr

kodzak89

A widziałeś kiedykolwiek kogoś bijącego się na ulicy czy gdziekolwiek poza ringiem .Przewracając się samemu można sobie zrobić krzywdę ,a co dopiero upadek spowodowany dodatkowo ciężarem i siłą drugiego człowieka .

Tibn

Jeśli sie spada na tego człowieka to raczej samemu sobie krzywdy nie idźie zrobić ;)Oczywiście jesli się wykona jakąś technikę poprawnie. A nawet jeśli nie to i tak działa tutaj adreanalina i ew. skutki np. zachaczenia kolanem po glebie przy wejściu zapaśniczym na przeciwnika odczuwalne są z reguły po walce. Pozatym pady, które ćwiczy się na sali wchodzą w zestaw rekacji bezwarunkowych po dłuzszym czasie ćwiczenia. Naprawdę dzięki treningowi i adreanalinie można wykożystać to co by się wykonało na macie. Przecież te rzeczy kiedyś były tak wykożystywane! Sportowa formuła poprostu zabezpiecza przed kalectwem. Niektóre techniki są destrukcyjne ale wykonalne nawet na ulicy. A ludzi, którzy ćwiczą MMA i sprawdzają się poza salą nie brakuje. Chodźby kibole. Sam miałem dwie sytuacje - fakt wtedy nie ćwiczyłem sportów parterowych ale wykożystałem w tych walkach techniki z Muay Thai i sądzę, że teraz z powodzeniem mógłbym wykożystać techniki z zakresu parteru. Pozdr

kodzak89

*choćby *wykorzystywać (sumienny błąd w 4 wyrazach) :D Pozdr

Qui_Gon_2

goście trenowali 3 miesiące i są aktorami a nie fanami mma

ocenił(a) film na 10
Qui_Gon_2

Ten film jest świetny, bijatyki są w porządku a do tego soundtrack, który jest wręcz boski. Muzyka w tym filmie jest super i powoduje, że film stał się jeszcze lepszy. Mógłbym go oglądac cały czas.

paca997

ja tam oglądałam tylko trailer,ale mnie też nie wydał się najgorszy.Może to nie Rocky,ale chętnie sobie obejrzę