PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32430}

Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

Pocahontas II: Journey to a New World
1998
5,6 28 tys. ocen
5,6 10 1 28253
3,0 5 krytyków
Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata
powrót do forum filmu Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

Pierwsza część danej bajki robiona przez Disneya jest czymś pięknym, artystycznym,
wzruszającym i pamięta się ją długie lata. Disney węszy dużą kasę i zwykle wydaje drugą część
która jest o klasę słabsza od poprzedniczki. Brzydkie animacje, mniej płynna, brzydsze tła itp. itd..
Zwykły skok na kasę. Tak było z Królem Lwem, Aladynem, Pocahontas i praktycznie każdą ich
bajką.

ocenił(a) film na 2
ElTabasco

A ja nie rozumiem jak mogli Pocahontas pooaczyc z tym drugim! John Smith dla niej robił wszystko a ona gp odrzuca...idiotka.

dostepe

Przecież Pocahontas miała swój realny pierwowzór i rzeczywiście, rozstała się ze Smithem i poślubiła innego "białego". Więc to nie był wymysł Disneya, tylko tak się zdarzyło naprawdę!

ocenił(a) film na 2
hajdi123

Wiem czytałam o tym ale nie powinni robić z tego filmu dobrze było jak się skończyła 1 cEsc

dostepe

dokładnie ! 2 część była zbyteczna.. taka niedopowiedziana 1 byłaby o wiele ciekawsza ..
a jak już tak bardzo chcieli tej kontynuacji to wg mnie John Smith nie powinien się w niej pojawiać
to że zmarł i Pocahontas już nigdy go nie spotka byłoby takie romantyczne ..

hajdi123

To jak chcieli się tak trzymac pierwowzoru to Pocahontas powinna na końcu przechrzcic się, wyrzec rodziny i wioski i umrzec na czarną ospę przed wypłynięciem z Anglii. Wolałam Johna Smitha:/

ocenił(a) film na 1
ElTabasco

Dla mnie ta część była jedną wielką porażką, która nie miała w sobie nic z magii pierwowzoru. "Jedynka" to moja ukochana bajka, a została tak bezczelnie zepsuta.Ta kontynuacja nie była w ogóle potrzebna. Daje 1, bo 0 się nie da

ElTabasco

Po prostu 2 części są wydawane tylko na DVD nie do kin, mają mniejszy budżet :/ A szkoda...

ocenił(a) film na 1
ElTabasco

Ja nawet tej części nie uznaję ;)
PS Akurat KL2 było fajne.

ocenił(a) film na 1
ElTabasco

Dlaczego oceniłeś/aś ten film na 7?

ocenił(a) film na 6
sarumojad

Ponieważ nie zasługuję na 1.

ocenił(a) film na 1
RAC_79

Przy obiektywnym spojrzeniu zasługuje góra na 4. Ale ja czuję do tego filmu osobisty uraz i daję 1.

ocenił(a) film na 6
sarumojad

U mnie obiektywnie na 5,ale to wydanie wideo,nie ma co się tak zbytnio jego czepiać.

ocenił(a) film na 1
RAC_79

Myślę,że jest :) Uważam,że ta produkcja była bezczelna.