PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8712}
7,5 172 tys. ocen
7,5 10 1 172139
7,3 45 krytyków
Pocahontas
powrót do forum filmu Pocahontas

Siła Disney'a

ocenił(a) film na 6

Kolejny film z wytwórni Disney'a - Pocahontas, to dilm przeznaczony głównie dla dziewcznek. Z założenia opowieść o miłości i nienawiści ma wiele podtekstów dotyczących uprzedzen rasowych. Jak zwykle u Walta film cechuje świetna animacja i ciekawa przygoda. Jednak Pocahontas brakuje ogromnej werwy pozostałych filmów z wytwórni Disney'a. Mimo, że wiele wątków jest świetnych, to film zbyt często odchodzi w sentymentalizm. 6/10

Misiu

Cóż, napiszę tylko, ze niezbyt zgadzam się z Twoim zdaniem. Uważam , ze jest to film dla ludzi w każdym wieku, kwestia wyobraźni, bo trzeba się wczuć zeby zobaczyć naprawdę jego magię...dzieci według mnie nie sa w stanie zrozumiec przesłanai filmu, wiem to z własnego doswiadczenia. Film wszedł do polskich kin gdy miałam 7 lat, wtedy wszystkich ogarnęło szlenstwo, kazdy miał lalki, ubrania, piórniki i zeszysty z bohaterami "Pocahontas". Po kilkuletniej przerwie obejrzałam go 3 lata temu i zakochałam się na nowo...ale w tej całej magii, w postaciach, w muzyce, jest to dla mnie cos szalenie fascynującego.
Pozdrawiam.