pełna kolorów i barw. Dodatkowo moja ulubiona piosenka "Kolorowy wiatr " w wykonaniu Edyty Górniak. I jak zawsze kiedy ją oglądam płacze na końcu. Istne arcydzieło wśród bajek!
Ja też zawsze płaczę na końcu. Kocham tą bajkę. I w ogóle myślę, że te nowe bajki nigdy nie dorównają starym, dobrym bajką Disneya, na których się wychowałam. Pocahontas, Król Lew, Piękna i Bestia, Dzwonnik z Notre Dam, Zakochany Kundel - bajki o których się nie zapomina i nigdy nie przeminą:)
chyba każdy się wychował na tych bajkach (w sensie z naszego pokolenia +/- 5 lat) są fenomenalne, zapadają w pamięć i niektóre są nawet dość mądre (jeśli można tak to ująć) ^^ piosenkę śpiewam nawet teraz co jakiś czas, bo jest świetna! zresztą ogólnie jestem nienormalna, bo uwielbiam piosenki Disneya ;p
Jedna z najpiękniejszych historii miłosnych, nie wspominając już o świetnym podkładzie muzycznym, który wg mnie w polskiej wersji brzmi najlepiej :) stare dobre bajki Disneya ahh... A'propos tego, co powiedziała koleżanka "niektóre są nawet dość mądre", powiedziałabym, że każda z bajek takich jak Pocahontas, Król Lew, Piękna i Bestia, Dzwonnik z Notre Dam itd. niesie za sobą mądre przesłanie, to właśnie dlatego oglądają je z przyjemnością także dorośli. Występują w nich pewne motywy, których dziecko nie dostrzeże. Ja po latach odbieram bajki zupełnie w inny sposób, aczkolwiek przyjemność i radość z oglądania ta sama xD