nie ma się czemu dziwić, na tym forum arcydzieła kinematografii przegrywają z komercyjno-romantycznym shitem made in usa... ten film jest boski, jak całe kino czeskie i twórczość hrabala...
Dobra komercha nie jest zła - byle znała swoje miejsce. Gorzej, że Menzel przegrywa nawet z takim rodzimym gniotem "do śmichu":
http://www.filmweb.pl/Sprawa+si%C4%99+ryp%C5%82a,1984,o+filmie,Film,id=9720
A mnie niestety to nie dziwi. Podobno suma inteligencji na Ziemi jest stała, zwiększa się natomiast liczba ludności.
Dobre, dobre:)) To by tłumaczyło bardzo wiele rzeczy, o których dowiadujemy się codziennie..
jak dla mnie film bardzo dobry, a ocenami na filmwebie aż tak się bym nie przejmowała, gusta bywają różne
Nie stenie, nie można przywyknąć!! Oby co dzień w Tobie wszystko buntowało się na takie przykłady.. Inaczej dojdziemy do tego, że powoli zaczną nam się zacierać różnice i zaczniemy wierzyć w debilne zachety prezenterów telewizyjnych..
Film nie jest jakiś świetny. Jest po prostu średnio dobry 7/10.
Pare śmiesznych scen, prześmieszny wątek z szukaniem winnego pięczątkowania. Wątek o dojrzewaniu, dochodzeniu do męskości mocno uśredniony.Pomijam już kompletnie epizod walki narodowowyzwoleńczej. Ukazanie małomiasteczkowego klimatu stacji też nie sięga wyżyn
To skandal że takie gówna jak zmierzch i cała reszta amerykańskich filmów mają wyższe oceny niż pociągi pod specjalnym nadzorem.
Dla mnie to najlepszy film w ogóle, ta ocena jest zastanawiająca.
Jest wyraźnie słaba a film pod każdym względem jest genialny.
Nie wiem dlaczego takie zdziwienie.Według większości Polaków największą artystką sceniczną jest...Doda Elektroda.I trochę dziwne byłoby gdyby tym "Pociągiem" jechała akurat tak podziwiana przez masy polska pieśniarka.