PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033705}

Podżegacze

The Instigators
2024
5,7 2,6 tys. ocen
5,7 10 1 2585
4,6 13 krytyków
Podżegacze
powrót do forum filmu Podżegacze

Świetna komedia kryminalna z doskonałymi rolami Damona, Afflecka i przede wszystkim Stuhlbarga i Moliny. Dobrze się bawiłem, a domorosłym krytykom z filmweba mówię zwykłe f.ck off.

ocenił(a) film na 9
zulu88

+1, dawno się tak nie ubawiłem. Zdecydowanie lepszy niż np. Kaskader, który od krytyków dostaje 8/10

ocenił(a) film na 7
zulu88

Pełno znanych mordek na ekranie i w końcu Affleck odrobinę energii wkłada w swoją rolę. Dziwnie się toczy, szczególnie na początku, trochę wręcz zbyt zdziwaczałych się robi głównych bohaterów, ale bardzo sensownie to zmierza do finału i zamyka ładną klamrą fabularną. Ogólnie faktycznie fajny scenariusz, dobre teksty i porządne aktorstwo. Taki naprawdę przemyślany, dobry film, który warto obejrzeć.

P.S. Kaskader to też świetne kino, nieco inne niż to.

ocenił(a) film na 5
RipRoy

Oba fimy marne chyba dobrych nie oglądałeś,Kaskader to totalny meh a ten drugi to srednia komedyjka kryminalna,która tez słabo angazuje.Tymi 7 i 9- kami  się ośmieszacie.

ocenił(a) film na 7
aronn

e, za mocne słowa. Ośmieszyć można się, dając zawyżoną lub zaniżoną ocenę ze względu na oczekiwania innych albo jakiś pojedynczy, najlepiej pozafilmowy powód, który przesłania wszystko inne. Dając ocenę zgodnie ze swoimi odczuciami nie ośmieszają się, a że Ich ocena różni się od Twojej to jest normalna rzecz. Obecnie ok.25% użytkowników dało filmowi ocenę 7 i więcej - 1/4 widzów się ośmiesza? Więcej nawet, bo też znacząca liczba dała ocenę niższą od okolic średniej.
Raczej zastanów się, czy argumenty typu "Oba fimy marne chyba dobrych nie oglądałeś" to jest odpowiednie podejście do dyskusji o filmie, czy wystarczający szacunek okazujesz opiniom innych osób, oraz czy przypadkiem nie stawiasz swoich opinii ponad innymi, bo jeśli zaczniemy się wzajemnie przekomarzać, czyj gust jest lepszy, do żadnych sensownnych wniosków nie dojdziemy, a rozmowa pewnie pójdzie w wiadomą, przykrą stronę.

zulu88

Uczciwie można dać 6/10 choć moja ocena jest 7/10 bo film jest zabawny i naprawdę można sie na nim dobrze bawić. Bohaterów da sie lubić.

ocenił(a) film na 7
zulu88

Cytując krytyka: "not terrible but it’s far from great", jednak dla mnie wystarczająca zabawa, by dać spokojne 7. Jest nierówny, fakt, ale wciągający, z parą bohaterów, których da się lubić, i którzy potrafią wytworzyć między sobą dobrą filmową energię, której jeszcze więcej na ekranie czuć, gdy do ekipy dołacza psychiatra, Jej interakcje z bohaterami są świetne. Plus fajna, znana obsada w drugoplanowych rolach - dla mnie git.