Wybrałem ten film w ciemno. Tytuł nic mi nie mówił, więc nie sodziewałem się niczego wyjątkowego, włączyłem i naprawdę nie żałuję, bo dobrze się bawiłem przez cały film. Gdybym wcześniej sprawdził jego recenzje na Filmweb, to pewnie bym się na ten film nie zdecydował. Więc nie ma co tu więcej pisać.. trzeba to zobaczyć!
Nom, film nie jest efektowny, ale też nie jest takim nudziarstwem jak to badziewie Sodebergha, też z Damonem.
Można było podkręcić komedię, można było podkręcić dramat, można było podkręcić tempo, a tak teraz trochę stoi w rozkroku pomiędzy wszystkim, ale sprawnie napisany scenariusz i dobrze zagrane role sprawiają, że to zdecydowanie pozycja, którą warto zobaczyć.
Film bardzo slabiutki,trochę brakuje mu do dobrego a tym bardziej do bardziej dobrego a 9 to juz ocena zarezerwowana do rewelacyjnego tak.wiec.nie wprowadzaj w błąd.
To nie jest recenzja, tylko moja opinia. Kup se mapę albo psa przewodnnika to przestaniesz błądzić.
Słaba riposta i I właściwie niepotrzebna przepychanka słowna,, jeśli ja wystawiam ocenę to staram się podać argumenty na obronę,tym bardziej,ze zalozyles temat,ba twoja argumentacja jest żenująco słaba,dobrze się bawiłem podczas oglądania i poza tym nic,takie maslo maslane.To tak można pod każdym filmem,ale dlaczego itd...
Naprawdę chciałbym ci pomóc, ale obawiam się, że brakuje mi odpowiednich kompetencji.. Co prawda będąc na studiach liznąłem co nieco z psychologii ekonomicznej, ale to było dawno i nieprawda i raczej lichy byłby ze mnie psychoterapeuta, tak więc - przykro mi, ale nie mogę ci pomóc.
Mało uczą na tych studiach ,że.nie możesz sklecic kilka słów o filmie.Nastepnym razen daruj sobie zakładanie takich nic nie wnoszących tematów.
..i to pisze abderyta, który jest na filmweb od 2007 roku i wciąż nie odróżnia komentarza od recenzji? :D Ja nie zakładałem tematu do dyskusji. Napisałem jedynie swoją opinię i wystawiłem ocenę, której nie zamierzam w żaden sposób argumentować, ponieważ gdybym zechciał to zrobić, to wyszłaby z tego kilkustronna recenzja, na którą i tak by się wszyscy zlali cienkim moczem.
Oprócz psa lub mapy, proponuję doposarzyć się także w poziomicę z metrówką, abyś już więcej nie błądził i mógł sobie wypośrodkować i wypoziomować, co ci się tylko spodoba ;)
Kolego, jeżeli nie zakładałeś tematu dla dyskusji to trzeba było sobie w swoim różowym pamiętniczku serduszka dla filmu porysować a nie forum zaśmiecać. Walisz ocenę jak jakiemuś arcydziełu i nie potrafisz w kilku zdaniach jej uzasadnić? Jakbyś trochę inteligentniejszy był to zauważyłbyś, że obok ocen jest jeszcze serduszko. Czyli możesz tę kupę ocenić adekwatnie na 4 gwiazdki i dać jej serduszko, bo coś cię w tej śmierdzącej kupie jednak urzekło.
Nie jestem twoim kolegą i nie mam dla ciebie czasu, myślę że tyle potrafisz zrozumieć