6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Degrengolada

ocenił(a) film na 5

Ktoś może rozumie dlaczego właściciel konia zabił konia ?

ocenił(a) film na 10
ciech007

bo nie chciał go oddawać,a kase już za niego wziął :)

ocenił(a) film na 5
laluczka

to jaki był sens tekstu, że pieniądze będą jutro ?

ocenił(a) film na 7
ciech007

Pieniądze miały być jutro, ale dostał je do ręki. Najlogiczniej zaliczka lub jakaś część. Miał pieniądze, więc już mu było wszystko jedno bo na wódę jest.

ocenił(a) film na 5
jimijimbou

Tak też mi się wydawało. Ale z samej sceny wyniosłem sprzeczność - on sprzedaje konia, dostaje kasę a mówi, że pieniądze będą jutro ? I później koniowi łeb ucina, co z resztą jest chyba mało prawdopodobne, bo trudno takiemu uciąć głowę.

ocenił(a) film na 7
ciech007

Było powiedziane że "on już wiedział że jutro będzie musiał go zabić" sprzedając gościowi konia, do tego idąc z głową konia cała chata tego typka się paliła. Ja wywnioskowałem z tego że on zabił tego kupca ale i jednocześnie konia (po co?)

ocenił(a) film na 5
Lukasero

To było naprawdę bezsensu. Na co komuś palić chałupę i robić z tego wielki dym odrąbując głowę koniowi. Rozumiem, że pożar mógł być takim upozorowaniem wypadku, że gospodarz się spalił i nie ma dowodów morderstwa ale odrąbanie głowy jednoznacznie o czymś świadczy. Też słyszałem to, że on i tak będzie musiał go zabić ale to gospodarz zatrzymał konia i to dla mnie wyglądało jakby w afekcie spalił swoją stodołę a nie czyjąś.... W ogóle to wszystko tłumaczę alkoholowym afektem gospo... scenarzysty.

ocenił(a) film na 7
ciech007

kasa dzisiaj, kon jutro...z tego co pamietam to sfajczyl swoje gospodarstwo bo przechlal kase za konia... tak mu wóda mozg przepalila

ciech007

Wydaje mi się, że miała ta scena pokazać brak logiki w zachowaniu alkoholika. Nic więcej bezsens pijaka