6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Za dużo w tym filmie fizjologii... Moim zdaniem najważniejszy wątek - wątek miłości został zmarginalizowany.

ocenił(a) film na 9
Penelopa_Staszewska

A dlaczego i na jakiej podstawie twierdzisz, że wątek miłości jest najważniejszy? Chyba nie o to chodzi w tym filmie...

ocenił(a) film na 8
Penelopa_Staszewska

Według mnie w tym filmie była odpowiednia ilość "miłości", wszelakiej, od brutalnej do tej łagodnej. Według mnie ten wątek nie został zmarginalizowany.

ocenił(a) film na 9
Penelopa_Staszewska

Bo dla alkoholika nie ma on znaczenia. Często mówi "kocham" gdy nie ma na flaszkę, a musi zasłużyć. Jak już tylko poczuje trunek w ustach zapomina o bożym świecie. On kocha wódkę, nie partnera/partnerkę.

ocenił(a) film na 9
Penelopa_Staszewska

Hmm nie czytałem książki, więc być może nie rozumiem, ale też nie ogarniam dlaczego wątek miłości miałby być najważniejszy. Moim zdaniem miłość, podobnie jak kariera pisarza, są jedną z tych rzeczy które bohater odłożył na dalszy plan, gdy miejsce numer jeden w jego życiu zajął jego nałóg - alkohol. I chyba chodziło m.in. o to, aby to pokazać.

Penelopa_Staszewska

Jeżeli chciałaś zobaczyć miłość, lepiej było pójść na jakiś romantyczny film. To jest film o nałogu, staczaniu się, życiowych dramatach. Jak poprzednicy napisali - dla alkoholika nie liczy się miłość. Nawet, jeśli sobie wmawia, że jest inaczej. Jego miłością jest alkohol.
Świetny film, nawiasem mówiąc. Nie rzuca od razu człowiekiem o ścianę, ale stopniowo wgryza się do świadomości...