6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Witam, zbliża się premiera na dvd a ja tego filmu nie widziałem w kinie i nie wiem czy kupić sobie ten film czy
nie warto ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
wojti_venom

Ja chodzę do kina na filmy a jak nie zobaczę jakiegoś to kupuje film na dvd. Słuchaj jak by każdy oglądał filmy w internecie to by nie produkowali DvD bo by nikt nie kupował. Tylko biedni nie kupują filmów na dvd ew. nie chodzą do kina i to na dla nich w necie są te filmy.

PawelKora

a jak tam chcesz chciałem tylko ułatwić sprawę

wojti_venom

Spoko :)

wojti_venom

Ja też - ale tylko wtedy, kiedy uznam, że warto za nie zapłacić.
Niestety większość produkcji filmowych to zwyczajny szajs, a po wyjściu z kina niejednokrotnie poczułem się okradziony. Bezczelnie okradziony przez tzw. twórców, przez dystrybutorów, firmy marketingowe ,i całą resztę tych naciągaczy, którzy wciskają gówniany produkt każąc sobie za niego słono zapłacić przed 'konsumpcją' i nie dając możliwości zwrotu tak produktu jak i pieniędzy nań wydanych.
Dlatego do kina chodzę, filmy kupuję - ale tylko wtedy, kiedy spodobają mi się ich netowe wersje. A że nie chodzę na premiery? Cóż, patrząc na poziom kinematografii przełomu tysiąclecia strata żadna. A i wstydu z racji obecności w takiej imprezie często można sobie zaoszczędzić.

ocenił(a) film na 5
wojti_venom

Głupszego argumentu nie widziałem, że "biedni nie kupują". A fakt jest taki, że mądrzy nie kupują kota w worku jak ty to robisz. Mnie stać i na kino i na Bluray, ale nie kupię filmu którego nie widziałem. Do kina nie chodzę bo nie lubię, a film oglądam z sieci i jak jest wart stówy to kupuję. Kolejne oglądanie w sieci nie oznacza ściąganie są legalne portale z filmami, to też są według ciebie biedni?
Na marginesie biedni kupują na DVD, a tych co stać to na Bluray.

PawelKora

W necie można i legalnie oglądać filmy na różnych platformach z płatnym dostępem. Właśnie obejrzałam dziś na ipli.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
PawelKora

To skoro jesteś taki bogaty po co w ogóle pytasz o nasze zdanie? Kup w ciemno, a co tam te 40-50 zł. Szczerze nienawidzę ludzi niemających szacunku do pieniędzy. Ludzie, którzy miesięcznie zarabiają po 1500 zł, mają prawdopodobnie większe i ważniejsze wydatki niż wydawanie w niektórych przypadkach nawet po 100 zł za film. Zresztą co to za różnica, czy film obejrzę w internecie, czy na dvd? A tak przy okazji, to patrząc na twój avatar i ocenione filmy na 10, to obstawiałabym, że jesteś raczej młodym człowiekiem, którego bogactwo raczej płynie od rodziców. Spuść trochę z tonu.

Claudija91

Cena DvD gdzie ja kupuje nowiutkie filmy dvd to 30/40zł max.

ocenił(a) film na 5
PawelKora

i film kupiony?? bo chcę czegoś się dowiedzieć

barzaw

Film Kupiony wraz z gazetą :)

ocenił(a) film na 5
PawelKora

Ale z ciebie "bogacz" jak kupujesz DVD z gazetą, już nie wspomnę, że jako "bogacz" powinieneś mieć odtwarzacz Bluray i takie kupować. Człowieku ośmieszyłeś się na maksa swoimi wypowiedziami.

ocenił(a) film na 5
PawelKora

a czy ten film ma polskie napisy?? bardzo mi zależy na tej odpowiedzi

ocenił(a) film na 9
barzaw

Tak , jest taka możliwość na dvd.

ocenił(a) film na 6
PawelKora

Fakt faktem od kiedy wszedl blu-ray to filmy na dvd kosztuja grosze , ''pod mocnym aniolem'' juz za 20zl mozna kupic , a tak nie w temacie to zeby gry pc/ps tak potanialy to wtedy piractwo by zniknelo w ogole

ocenił(a) film na 5
andrzej219

Co do gier to wątpię, że w ogóle ale by było mniejsze. Nawet w dużo bogatszych krajach niż nasz, jest piractwo a Polacy są w dużej mierze przyzwyczajeni do kombinowania.

ocenił(a) film na 8
Claudija91

Bardzo ładnie.

ocenił(a) film na 6
PawelKora

DVD to wlaśnie bieda. Kup sobie BluRay :)
A co do filmu to moim zdaniem nie warto, wczoraj obejrzałem i słabiutki. Może sama fabuła i opowiadane historie mogą być, ale sam montaż to jakaś tragedia.

mariuszym11

BR drogie a za tyle kasy to mam 3 filmy na DvD a po 2 nie mam odtwarzacza BR.

ocenił(a) film na 8
PawelKora

To nie jesteś jednak taki bogaty.

ocenił(a) film na 10
PawelKora

Film widziałam, a DVD te z kupię, chociaż to trudny film.

PawelKora

kup se kup :)

ocenił(a) film na 8
PawelKora

Nie obraź się, ale jeżeli dałeś 10 Millerom, to nie kupuj.

ocenił(a) film na 8
PawelKora

Za to bardzo popieram Twoją wypowiedź, co do oglądania filmów tyko z netu. Brawo