Już samo obejrzenie zwiastunu w kinie wywolalo u mnie zażenowanie. Nic dziwnego, że wiekszosc ludzi ie chce juz chodzic na olskie filmy - Bo co one przedstawiaja? Pijakow lub dziwkarzy z mordami wiesniakow (np. Kac Wawa), innymi slowy degeneretow i prostakow.
Dobre Kino Polskie chyba już ostatecznie umarlo...
Takie, ktore nie jest totalnie dolujace i gdzie nie pokazuja stale Polakow jako przyklad typowego marginseu spolecznego typu - Pijak, dziwkarz, prymityw...
isild87, mam do Ciebie ogromną prośbę. Obejrzyj najpierw film, a po 17.01 wrócimy do tematu.
Większość ludzi chodzi do kina dla zwiastuna. To błąd. Odkąd oglądnąłem " Dom zły" nie opuściłem żadnego filmu w reżyserii Smarzowskiego. Polecam i Tobie te opcje.
Dzieki, ale nie mam zamiaru ogladac, nawet za doplata :)
Po prostu wyrazilam swoje zdanie na temat polskiej kinematografii (o ile tak jeszcze istnieje).
Pozdrawiam.
ja nie umiem pisać wierszy, więc tego nie robię.
Nie masz zamiaru obejrzeć filmu to go nie krytykuj.
Prosty przekaz.
Prosty przekaz jest taki, że nie skrytykowała filmu. Widać dla wielu nie dość prosty.
Oceny mówią za siebie, dane przez dziesiątki tysięcy Polaków, którzy obejrzeli filmy właśnie Smarzowskiego i było ich więcej niż na niejednej zagranicznej produkcji to że masz psychikę dziecka i po obejrzeniu filmu potrzebujesz porad psychologa to nie znaczy że kino jest słabe. Bo jest mocne i wzbudza takie emocje a to jest w kinematorgrafi potrzebne.