6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Po pokazie przedpremierowym wyszedłem z kina ze smakiem wódki w ustach której nie piłem. Od
samego patrzenia zrobiło mi sie niedobrze...
Sam film uważam powinien być pokazywany w gimnazjach ku przestrodze. Jak ekranizacje lektur tak
sam o ten film powinien wejść jako obowiązkowy w szkołach czy izbach wytrzeźwień.
Dodam, iż zwiastun kompletnie nie oddaje tego co jest w filmie.
Film wary zobaczenia lecz do wielkiego dzieła jak DOM ZŁY czy WESELE nie dorasta.

Dawid_73

No to chyba reżyser osiągnął to co zamierzał, widziałam jego wypowiedź w jakimś fleszu, gdzie powiedział że film pokazuje życia alkoholika i wszystko co sie z tym wiąże i bardzo by sie cieszył gdyby choć jedna osoba wzięła za przestroge:) ja obejrze bo lubie Więckiewicza i ww przez ciebie filmy, mam nadziej że mi sie spodoba, szczerze powiedziawszy spodziewałam sie lepszych komentarzy, weszłam na portal a tu .. większość negatywnych, pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
aniaopole7

E, tam. Nie ma się co przejmować niekorzystnymi komentarzami. Ja też idę zobaczyć grę Więckiewicza i film.

ocenił(a) film na 8
aniaopole7

Większość negatywów bo ludzie oczekiwali po Drogówce kina akcji, seksu, zabawy i trochę sensacji. Do tego zwiastun który reprezentuje film jako dobrą komedię. Sam Smarzowski podczas wywiadu przyznał ze zwiastun został zrobiony umyślnie przez producenta by zachęcić do oglądania. To w końcu ma być reklama. Gdyby pokazano te mroczniejsze sceny - niewielu było by widzów w kinie.

Dawid_73

Masz racje, zwiastun rzeczywiście wygląda jak komedia z dramatem w tle i tu jest chyba sedno, widziałam wiele takich zwiastunów, które albo pokażą najlepsze sceny w filmie albo zupełnie mylące jeśli chodzi o temat i gatunek, no ale kasy przecież nie oddadzą za bilet i ludzie sie wkurzają, pozdrawiam