6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Mocny

ocenił(a) film na 8

Naprawdę. Mocny. Do kina pójdę zawsze, gdy gra Więckiewicz. Teraz również, bez względu na recenzje, oceny i opinie
poszedłbym zobaczyć. Smarzowski jest kolejnym powodem.
Film jednak wywiera niesamowite wrażenie. Z jedne strony to przecież Polska właśnie, w wielu jej odsłonach. Z drugiej,
nie zdajemy sobie sprawy jak może być "za rogiem". Niesamowita gra całej obsady. Niesamowite oddanie szczegółów,
zachowań, odczuć i skutków choroby. Jestem pod niesamowitym wrażeniem i aż odechciewa się alkoholu...
Trzeba jednak oddać, że dla mnie, zwykłego widza, niektóre sceny są nadto męczące i nie do końca chciałbym lądować
na długie chwile "w głowie" głównego bohatera. Polecam jednak wizytę w kinie, choć uprzedzam jednocześnie tych o
słabszych nerwach i większym poczuciu estetyki...

ocenił(a) film na 10
jomalkovic

Z niektórych opinii widać, że to film nie dla każdego. Mnie się podobał.

ocenił(a) film na 7
jomalkovic

Ja mam mieszane uczucia względem tego filmu. Jak fan filmów Wojtka Smarzowskiego odniosłem wrażenie, że tym razem reżyser odcinał kupony, nie wznosząc się na wyżyny. Muzyka rodem wzięta z "Domu złego". Podobnie zresztą całe ujęcie tematu przypominało wspomniany film.

Poruszony temat - owszem ważny. Ale osobiście wątpię, aby zdziałał edukacyjnie na społeczeństwo. Sądząc po reakcji części widowni - niektórym podobało się upodlenie człowieka przez samego człowieka. Najwidoczniej w życiu wiodą prym w upodlanie samego siebie.