6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Nie będę się rozpisywać o filmie i tak każdego najbardziej interesuje jego własna opinia.
Chciałąbym tylko pochwalić Kingę Preis, dała prawdziwy pokaz kunsztu aktorskiego. Jestem pod
wrażeniem. Iwona Wszołkówna też zapada w pamięć, ale ona zdaje się ma trochę taki styl grania.
Podobną manierę prezentowała w całkiem niezłym serialu komediowym Stacja - coś jakby była
wiecznie "na lekkim gazie". Grabowski natomiast choć wypadł dobrze, powinien wziąć się za siebie
bo wygląda bardzo niezdrowo i obawiam się, że nie była to zasługa charakteryzacji. Ogromny plus
za scenografię, która w każdym filmie Smarzowskiego jest na bardzo wysokim poziomie i wiernie
oddaje realia.

zorzawieczorna

Faktycznie, w czasie seansu to Kinga właśnie wydaje się grać najbardziej charakterystyczną rolę (nie ujmując rzecz jasna w niczym Więckiewiczowi), najwiarygodniej oddając tym samym prawdziwie mroczną i psychodeliczną stronę tej choroby, jaką bez wątpienia jest alkoholizm.

Oprócz samej scenografii pozwolę sobie dodać jeszcze jeden ogromny plus - za muzykę... rodem z filmu "Dom zły". Momentami przeszywająca wręcz do szpiku kości dodaje niepowtarzalnego klimatu, napięcia i dramaturgii.