6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135764
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Po medialnym szumie i wielkich zapowiedziach, oczekiwania były takie że film dorówna Drogówce albo nawet będzie lepszy. Jednak rzeczywistość okazała się inna, po połowie filmu odczuwało się już jednoznaczne przekonanie że film plasuje się na końcu stawki w całym dorobku Smarzowskiego. Z każdą kolejną minutą już tylko się utwierdzało w tym przekonaniu aż do samego końca. Film jest przerostem formy nad treścią, próbą stworzenia filmu psychologicznego bez odpowiedniej konstrukcji budującej napięcie. Zbitkiem epizodów, które po pewnym czasie nudzą. Smarzowski chciał umoralnić ludzi i pokazać jakim złem jest picie obrazując to nieustannymi wymiocinami i brudnymi majtkami. Może do nastoletnich widzów to dotrze, będzie miało jakiś element wychowawczy. Jednak do mnie to nie przemówiło w ogóle. Smarzowski notuje duży spadek formy, na wizytę w kinie po prostu szkoda pieniędzy.

ocenił(a) film na 5
korak19

Zgadzam się w 100%!
Film miał jeden duży plus: w kinie bardzo szybko ucichły dźwięki chrupania i siorbania.
Przy całej mojej sympatii dla Smarzowskiego, szkoda mi pieniędzy wydanych na kino.

ocenił(a) film na 5
ewelkamag

Nie tylko Tobie szkoda, bo i nam też było. Nakręceni tym wielkim halo wokół tego jednorazowego dzieła uznaliśmy, że to obowiązkowa lektura. Rezerwacja tydzień wcześniej, człowiek podniecony a tu wtopa na maxa. Co druga osoba, która wychodziła z kina narzekała i coś marudziła do drugiej. Temat znamy z życia, więc wiedziałem co będę oglądał i to samo moja lepsza połowa.
30% filmu na poziomie, a później zlepek gówna na ekranie.