PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660451}
6,9 135 tys. ocen
6,9 10 1 135063
6,6 69 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Film swoim zamierzonym autentyzmem oddaje pełną i zarazem mroczną głębie problemu jakim jest alkoholizm i co najistotniejsze bez zbędnych dodatków ukazuje nam – widzom, że problem dotyczyć może każdego bez względu na jego wykształcenie, majętność czy pochodzenie. Świetny scenariusz genialnie przelany na ekran plus rewelacyjny Więckiewicz sprawia, iż film działa (bo musi) na wyobraźnie – u mnie 8. na 10.

ocenił(a) film na 3
robben76

Polaków potret własny - błąd, napisz ze swój i nie mieszaj w to resztę Polaków.
Ten twój zamierzony autentyzm uwidacznia się najbardziej w scenach ruchania, średnio co 5 min. kochana scenka. Strach wyjść wyjść z dzieckiem z domu.

ocenił(a) film na 8
mario977

O przepraszam, a Pan nigdy w życiu nie pił i nie miał kaca? Ha, ha
Jakiego "ruchania" co 5 min? Chyba pomyliłeś filmy i oglądałeś pod Nagim Aniołem, a nie Mocnym.....

ocenił(a) film na 3
robben76

Eh, szkoda czcionki.

ocenił(a) film na 5
robben76

Właśnie dlaczego mieszasz w to Polaków?
Pewnie nie wiesz, ale Polacy już nie są alkoholikami jak kiedyś. Statystycznie patrząc w spożyciu alkoholu na jednego mieszkańca w Europie wyprzedzają nas już Czesi, Niemcy, Anglicy, Hiszpanie, Francuzi, także od Polaków proszę się odstosunkować.

ocenił(a) film na 8
czlowiek_z26

Jakby kolega nie zauważył ten film nie odnosi się stricto tylko do obecnych czasów tylko w głównej mierze dzieję się w latach 90 a wtedy (myślę, że) jednak byliśmy w "czubie" tej. klasyfikacji. Najbardziej mierzi mnie w wypowiedzi Twojej i mario977 stosunek do alkoholu - zachowujecie się jakbyście nigdy nie pili wódki - szok !!!!! A jeśli tak jest, to nie możecie racjonalnie ocenić tegoż filmu.

ocenił(a) film na 2
robben76

tak czy inaczej film jest strasznie slaby,mial byc mocny a wyszlo jak wyszlo czyli slabo, sceny "ruchania" jak przedmowca powiedzial co 5 min i to jest prawda,wiecej niz w grze o tron. Mnie jakos nie wzruszyl ani nie zaskoczyl ten film

ocenił(a) film na 5
robben76

W takim razie trzeba było nazwać post - Polaków z lat 90tych portret własny...

I gdzieś Ty w tej mojej krótkiej wypowiedzi wyczytał jaki jest mój stosunek do alkoholu? Nostradamus jakiś czy inny wróżbita Maciej?