Ku*wią tam na Kościół i Agora nadal sponsorem.
Nawet w zwiastunie jest nachlany ksiądz.
Ktoś kto oglądał drogówkę wie o co chodzi...
Nie chodzi o to, że wszyscy tam są święci, bo doskonale wiemy, że tak nie jest.
Chodzi o to, że w każdym filmie sponsorowanym przez Agorę muszą ku*wić na Kościół Katolicki. Przykładowo "Drogówka". Film jest o Policji drogowej a mamy tam:
- sex analny w czasie przejazdu papieża,
- ksiądz dający łapówki,
- ksiądz chodzący do burdelu.
Po co te sceny w filmie o Policji drogowej?
Identycznie jest w "Pod mocnym aniołem". Mam tam przedstawione osoby świeckie negatywne (pijące), ale też pozytywne (niepijące). W przypadku Kościoła mamy tam przedstawione wyłącznie osoby negatywne (nachlany ksiądz). Ogólnie Kościół jest przedstawiony wyłącznie w świetle negatywnym, tak jakby nigdy nie posiadał żadnych pozytywnych cech, tak jakby nie było dobrych księży. 100% księży pije, 100% księży chodzi do burdelu na dziwki.
Niestety nie każdy to dostrzega jak widzę.
Kościół nie musi się ku*wić.Wystarczą księża pedofile.Dlaczego zawsze używacie przekleństw?Pierwsze twoje zdanie i od razu przekleństwo.Prawicowy nawyk czy zwykłe chamstwo wynoszone z domu?
Dlaczego nie odpowiedziałeś na zadane przeze mnie pytanie?
Dlaczego nie ustosunkowałeś się do żadnego mojego argumentu?
Nie pisałem, że Kościół się ku*wi, tylko, że Agora ku*wi na Kościół w każdym swoim filmie. Absolutnie w każdym. Czytaj ze zrozumieniem. I nie jest to nagonka. Nie jest to wyśmiewanie tylko dokładnie ku*wienie i dlatego nazywam rzeczy po imieniu.
Jeżeli chodzi o pedofilię, to jest to choroba psychiczna, która może dotknąć każdego. Księdza, lekarza, strażaka, żołnierza czy budowlańca i wykonywany zawód nie ma tu NIC do rzeczy. Nie wiem, czy wiesz, ale wśród księży odsetek pedofilów jest najmniejszy ze wszystkich zawodów w kraju... ale o tym w twojej gazecie nie piszą.
Tylko,że lekarz czy strażak pójdą siedzieć,a kapłan za swoje ofiary tylko się pomodli i uzna,że już koniec jego winy nawet nie pójdzie do więzienia tak tak sami święci,a na prawicowe chamstwo trzeba odpowiadać w taki sposób,bo innego nie rozumiecie.Najmniejszy?Jak co 2 ksiądz ma skłonności,a co 3 praktykuje.Dlaczego nie odpowiedziałeś czemu w pierwszym zdaniu przeklinasz?
Odpowiedziałem ci w poprzednim poście, masz ogromne problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego. Ty zaś nadal nie odpowiedziałeś na moje dwa pytania, nadal czekam.
Co znaczy, że lekarz pójdzie siedzieć, a ksiądz nie? To proboszcz prowadzi sprawę karną? Nie? Biskup? Nadal nie? To może papież bawi się w sędziego? Nie. Od tego są prokuratura i sądy. Przecież prokuratura i sądy w Polsce są całkowicie niezależne, niezawisłe, więc o czym ty bredzisz, że lekarz pójdzie siedzieć, a ksiądz nie?
"co 2 ksiądz ma skłonności,a co 3 praktykuje" - tutaj prychnąłem śmiechem. Źródło tej informacji to Agora, jak rozumiem?
Poczytaj sobie literaturę psychiatryczną np. "(Ryan C. W. Hall MD, Richard C. W Hall MD, PA, A Profile of Pedophlia: Definition, Characteristics of Offenders, Recidivism, Treatment Outcomes and Forensic Issues. Mayo Clinic Proceedings, April 2007, 82 (4): 457-471).
Co z niej wynika?
Na 1000 pedofilów 400 to geje, a 1 to ksiądz.
Wybacz, ale literatura naukowa jest dla mnie lepszym źródłem niż dziennikarze...
Pisz dalej, robi się bardzo ciekawie.
Ze zrozumiem to ty masz problem.Większość polskich księży to pedofile,a za pewne dzieci z Dominikany same chciały zrobić sobie dobrze z księdzem,a ksiądz był święty.Papieże ukrywali i wynosili na przód tych,o których wszyscy wiedzieli,że są tzw nieuleczalnie chorzy czyli mają parcie na szkło nie wyliczając ludzi,których ostatnio świętymi nazywają,bo nawet Benedykt VI nic nie zrobił w tej sprawie i Benedykt dlatego podał się do dymisji.I bez przerwy ta Agora?Jesze dodaj Tuska,Palikota może Leszka Millera,a najlepiej powiedz,że Jarosław Polskę zbawi od tej niedobrej Unii,bo pewnie Korwina się też słucha,a Wyborcza jest zła co?Tylko księża są święci i bez skazy nie ma pedofilii tylko jest wymysłem dziennikarzy rozbawiłeś mnie.
Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytania. Teraz są już 3 na które unikasz odpowiedzi.
Ja ci podaje źródło naukowe, które mówi, że na 1000 pedofilów 1 to ksiądz, a ty dalej bredzisz, że "Większość polskich księży to pedofile". Jakie masz źródło tej informacji? Skąd masz wiedzę, że większość księży w Polsce to pedofile? Większość oznacza ponad 50%. Które źródło naukowe mówi, że ponad 50% księży w Polsce to pedofile?
Co do Dominikany i ks. Gila. Wszyscy grzmieli, że to pedofil, że wkrótce ujawnią nagrania i zdjęcia, że wkrótce ujawnią wszelkie dowody na zboczenie Gila! Minęło kilka miesięcy i nie ma ni zdjęć, ani nagrań... ani żadnych innych dowodów. Oczywiście mieszkańcy dominikańskiej wioski oskarżają go o pedofilię, ale nie mają żadnych dowodów. Równie dobrze ja mogę oskarżyć o pedofile ciebie. Oczywiście nie mam żadnych dowodów, że jesteś pedofilem, ale oskarżam ciebie... a bo tak.
To mi się podoba, twoje argumenty były tak dobre, że zamilkł :D
Masz stuprocentową rację.
Niby na początku chciałeś zwrócić uwagę na kulturę kolesie, przez wulgaryzmy od których zaczął. Ale widocznie to twój poziom jest zerowy, jak u ludzi z "twojego ruchu" zero konkretów tylko obraza kogoś religijności.
Z jakiego mojego ruchu.To właśnie ludzie religijni obrażają wszystkich i wszystko byle lizać tyłki księżą nawet na forach filmowych.Ja zawsze popieram lewicę,a twój ruch to nie lewica tylko przybudówka Tuska,bo żadna partia lewicowa nie podpisze wieku emerytalnego.
Tak po waszej rozmowie widać kto kogo obraża.
Mam poogląda lewicowe od lat, ale jak przeczytałem twoje teksty to mi wstyd, że piszesz o siebie jako o osobie lewicowej.
No mi też jest wstyd,że nie widać kto kogo tu obraża tak się składa kto tu jest lewica,a kto jej namiastką i trzeba poczytać komentarze tych ludzi na innych forach,by wiedzieć,że to skrajny prawicowy faszyzm,który trzeba tepić przybliżający ich do obrońców krzyża czy zwolenników Korwina Mike.
Człowieku ale ty piszesz bzdury jakich mało.
1. Gdzie koleś cie obraził w swoich wypowiedziach? Nie wyjeżdżaj z innym forami czy takie tam bo jesteśmy tu a nie gdzieś tam.
2. Za to ty obrażasz chłopaka i każdą osobę wierzącą bez względu na inne poglądy.
Przykłady:
-"Zamilkła to chyba twoja prawicowa dupa fanatyzm religijny boli."
-"w książce fantastycznej zwanej Biblia ostatnie kuszenie księży."
-"no przecież nie może robić tego z kobietą więc musi z ministrantam"
A gdzie masz jego obrażanie?
3. W ogóle nie udowodniłeś, że masz poglądy lewicowe tylko antyklerykalne. Co idealnie pasuje do ruch palikota.
4. Skąd wiesz, że koleś ma poglądy skrajnie prawicowe czy faszystowskie? Bo popiera Kościół Katolicki.
5. Korwin jest takim samym prawicowcem jak Palikot lewicowcem.
6. "trzeba poczytać komentarze tych ludzi na innych forach" a twoje komentarze są inne od nich? Tak samo obrażasz ludzi za ich wierzenia czy poglądy. Więc jesteś taki sam jak oni.
7. I na koniec może się odniesiesz do jego pytania, Ja je ponowie skąd są twoje dane na temat pedofilii wśród księży? "Jak co 2 ksiądz ma skłonności,a co 3 praktykuje". Ona podał jakieś źródła a ty jakie masz?
Nie dyskutuje z tobą więc pisz gdzie indziej.Nie obrażałem Ciebie tylko ty mnie i to moja sprawa jak z kim pisze i tego do kogo pisze więc możesz być adwokatem diabła,ale mi to zwisa,a takie fikcyjne konta jak tomasza czy panratino należy niszczyć gdyż są to tylko konta fikcyjne pozbawione sensu,prawicowe herezje i nie musiał mnie obrażać,ale jak poczuł się urażony to jest jego sprawa nie moja i powinien się sam umieć wypowiedzieć poza tym gdyby tzw tomasz chciał dawno już,by odpowiedział,ale napisał jedną głupią wypowiedz i zniknął jak gówno w przerębli więc sorry,ale się goń facet.Tak ten pseudo wyznawca Jaroslawa obraził mnie swoją głupotą gdyż jeśli się nie umie oddzielić filmu od religii to sorry to takie debaty w kościele,a nie na portalu dla wszystkich Polaków i wybacz,ale jak bez przerwy wytykasz Palikota to widać to twój idol sorry,ale ja mam poglądy lewicowe nacechowane antyklerykalnie,ale zbliżone bardziej do sojuszu niż tego obsrańca Tuska.Zresztą odwal się ode mnie facet i swoje poglądy zachowaj dla siebie,bo mnie nie interesuja,a ty zamiast mnie obrażać podaj jakieś argumenty,bo jak tak bardzo kochasz księży to może jesteś jak Michał Kamiński raz w Pisie raz w Po.Poza tym widać kur** się to jego inteligencja i twoja chyba podobnie skoro bronisz faceta co w pierwszym zdaniu przeklina brawo.
Ale nie musisz, mnie tak wielokrotnie przepraszać mi twój poziom nie przeszkadza tylko śmieszy. Napiszesz wreszcie coś mądrego?
"nie na portalu dla wszystkich Polaków" a Ja czy on jesteśmy nie Polakami? Nie wolno nam wyrażać swoich opinii?
Jak cię nie interesują moje wypowiedzi to po co na nie odpowiadasz?
Człowieku zastanów się nad sobą i co wypisujesz.
Człowieku naucz się kultury, jak chcesz pisać na ogólnym forum. Nie musisz mi nic wybaczać, nadal ma ubaw czytając twoje wypowiedzi. Najlepsze, że jestem prawicowym przybłędom.
Nie wiem po co zaczynałem pisać z tobą, nie zauważyłem twojego mott jest przekomiczne i pokazuje twój poziom. Tak samo to, że z forum filmowego robisz polityczne.
Napisz jeszcze coś śmiesznego.
To była moja ostatnia wypowiedz,bo nie chce mi się z tobą rozmawiać i zaśmiecać forum twoimi postami chociaż przyznaje są zabawne jak Kaczyński co na co dzień jest na haju.
Ty możesz najwyżej zacytować Macierewicza lub Pawłowicz,bo o zródłach naukowych możesz najwyżej poczytać sobie w książce fantastycznej zwanej Biblia ostatnie kuszenie księży.
Czyli nie masz absolutnie żadnych źródeł naukowych, a pomimo tego twierdzisz, że co drugi ksiądz w Polsce to pedofil. Dlaczego? Bo tak. To dla mnie kończy dyskusję. Miłego dnia.
Na 1000 pedofili jeden jest księdzem. Słyszę ten argument po raz setny. Dla mnie jest niewiarygodny. Odpowiedz mi na pytanie: jaki odsetek pedofilii księży wyszedł na jaw? W naszym kraju dopiero teraz zaczyna się coś w tej materii dziać. Za 5 lat te statystyki będą śmiechu warte. USA wbrew pozorom też są bardzo religijne. Przytaczasz badania publikowane w 2007 roku. Wykonane zapewne minimum rok wcześniej. W tamtym okresie cała masa spraw nie wyszła jeszcze na jaw.
napisz do smarzowskiego, zapytaj dlaczego tak robi i poproś, żeby w nastepnym filmie pokazał kk z dobrej, ładnej oraz lepszej strony, że masz taki pomysł, że zaświtało ci w dyńce, że taki film byłby dużo lepszy, pełniejszy i prawdziwszy. albo napisz jeszcze gdzie indziej, są instytucje, osoby, zrzeszenia , które odpowiedzą w satyssfakcjonujący cię sposób na nurtujące cię zagadnienia (szczególnie te o agorze).
aha, jeszcze odpowiem ci moim skromnym zdaniem na twoje pytanie: wyobraź sobie, że może smarzowski instaluje takie sytuacje z udziałęm kościoła katolickiego, ponieważ tak właśnie odbiera kościół katolicki (ha! nieźle, nie? tego nie przewidziałes) co więcej, zdradzę ci sekret - jestem przekonany, że nie jest w swojej obserwacji sam. peace!
Co do "Pod mocnym aniołem" film nie jest wizją Smarzowskiego, ale Jerzego Pilcha.
zależy co rozumiesz pod pojęciem wizjii. omawiany tutaj Film pozostaje absolutnie i wyłącznie wizją smarzowskiego. natomiast oczywiście opartą o wizje pijacką, światopoglądową i społeczną pilcha. jeśli popatrzysz na napisy końcowe, pilch nie brał zupełnie udziału w opracowaniu scenariusza do filmu. to co widzieliśmy pozostaje zupełną wizją smarzowskiego
co prawda nie zauważyłem tej tendencji ale "ku*wienie" na sektę jaką jest kk czy jej guru papieża zawsze ok, wiec nie wiem z czym masz problem :)
Nie doszukiwałbym się w tym filmie (podobnie jak w Drogówce) podtekstów dotyczących KK . Taka niestety jest rzeczywistość . Nie jeden ksiądz z powodu samotności popada w alkoholizm . Sceny z Drogówki (domyślam się ,że chodzi Ci o moment w którym ksiądz mija się z Królem w drzwiach burdelu) też nie należą do rzadkości - nie każdy ksiądz jest księdzem z powołania .
Każdy widzi w tym filmie to co chce zobaczyć. Ja widzę dramat człowieka uzależnionego w towarzystwie całego przekroju polskiego społeczeństwa. Film pokazuje prawdę. Ludzie uzależnieni są w środowiskach artystycznych, mundurowych, medycznych czy kościelnych. Gdyby film pokazywał przez 80% pijanych biskupów w mercedesach "błogosławiących " 9 letnich ministrantów to teza o antykościelnym przesłaniu byłaby słuszna.
A mnie się bardzo podoba, że zostało to tak przedstawione. Wiara nie ma nic wspólnego z kościołem. Jako dzieciak byłem bardzo religijny potem na przestrzeni lat powoli poznawałem coraz więcej patologicznych księżulków alkoholików, którzy traktują "posługę" jako intratny zawód. Wiem, że są też inni, muszą być. Ale udawanie, że ksiądz to nie człowiek "bo katolicyzm" jest debilizmem. Poza tym pokazanie w filmie alkoholizmu jednego księdza wg. Ciebie jest atakiem na kościół ? W mojej pobliskiej parafii proboszcz przehulał w kasynie i burdelach pieniądze zebrane od parafian na dokończenie kościoła, myślisz że cokolwiek go za to spotkało ? Cicha nagana od biskupa a władza świecka umyła ręce bo to nie ich sprawa. Jakbym o tym było głośno to też byłby to atak na kościół ? Zastanów się człowieku bo bredzisz. Ksiądz jest tylko człowiekiem i może być zarówno skończoną ku*wą jak i bohaterem mniej lub bardziej lokalnej społeczności a mówienie o tym głośno powinno być nie napiętnowane (np. przez Ciebie) tylko nagłaśniane.