6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135764
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

... jednak tytuł to jedna wielka porażka. Oglądając reklamę wbił mi się tytuł: "Urwany film" i to by pasowało ale: "Pod
Mocnym Aniołem" ? Co to ma wspólnego z filmem? Ech...

ocenił(a) film na 8
Kamillo_o

Tak więc Tobie podobni wymyślają tytuły, typu: „Pająk gigant”, „Plan ucieczki”, „Bestie z morza”, „Węże w samolocie”, i temu podobne banały.

Co ten tytuł ma wspólnego z filmem? Co za głupie pytanie! Obejrzysz, to będziesz wiedział!

Klaman123

Szkoda mi Cie, ze względu Twojej niskiej oceny innych, zapewne mierzonych własną miarą.
Wyraziłem tylko swoją opinię po trailerze, na filmie jeszcze nie byłem a opinie ma prawo wyrazić każdy. :)

ocenił(a) film na 8
Kamillo_o

Za ocenianie filmu po trailerze, to… szkoda mi ciebie. :)

Klaman123

Strata słów rzuconych na wiatr. Życzę pomocy w czytaniu ze zrozumieniem bo będzie Ci potrzebna :)

ocenił(a) film na 9
Kamillo_o

Tytuł jest ważny, ponieważ film jest na podstawie książki pt. "Pod mocnym aniołem" napisanej przez Jerzego pilcha :)

maniekskrzynka

Taka odpowiedź mi wystarczy. :) Teraz nabiera to jakiegoś sensu.

ocenił(a) film na 8
Kamillo_o

Bo najpierw trzeba oglądnąć film, nie am trailer, a potem myśleć o tytule.

ocenił(a) film na 10
Kamillo_o

Czytałam książkę i wiedziałam na co idę. Dobrą recenzję usłyszałam na przykład w " Do kina" w Orange, gdzie filmy ocenia 2 facetów. Uznali film za dobry. Wyważoną opinię napisał pan Raczek, podkreślił naturalną grę aktorów. To duży plus tego filmu. Film ma kilka warstw znaczeniowych (to kino artystyczne) i myślę, że warto je prześledzić.