6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

Mocne, świetnie zagrane, bardzo ciekawe zdjęcia. Idealnie pokazuje problem alkoholizmu. Prawdziwy do. bólu.

ocenił(a) film na 10
obleh

Tak. Jestem zdziwiona, że sporo osób nie rozumie tego filmu.

jagoda49

Może liczyli tylko na komedię, a tu coś ambitniejszego się trafiło.

ocenił(a) film na 10
obleh

Wystarczy skupić się na głównym bohaterze, nie wpatrywać zbyt silnie w tło/szczegóły i trochę pomyśleć. A jak naturalnie grają wszyscy aktorzy, Jacy samotni są ludzie ze swoimi problemami. I dla mnie przekaz filmu jest optymistyczny. Upadłeś człowieku, np. zachorowałeś, wstawaj/lecz się i żyj. A gra Roberta Wieckiewicza, to mistrzostwo.

jagoda49

Ostatnia scena nie jest jednoznaczna. Nie wiemy, czy znowu nie wszedł do Mocnego anioła.

ocenił(a) film na 10
obleh

Jestem umiarkowaną optymistką i wierzę, że Juruś nie wszedł do baru. O ile pamiętam, to w książce też był optymizm, a nawet więcej optymizmu niż w filmie. Ponadto, co nam w życiu pozostaje. Jeśli ciężko zachorujesz, to co zrobisz, położysz się i umrzesz, czy będziesz się leczył i cieszył każdym dniem. Ja będę żyła, leczyła się i cieszyła życiem.
Chyba nie bez powodu w zwiastunie filmu jest muzyka z Greka Zorby.

ocenił(a) film na 8
obleh

Jak dla mnie - wszedł, niestety... I znów zaczęło się zapętlenie. Zdarzeń, sytuacji, chlania, chlania i jeszcze raz wychodzenia z chlania.