PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=660451}
6,9 135 tys. ocen
6,9 10 1 135051
6,6 69 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

aśnaebaem

ocenił(a) film na 1

aśnaebaem, filmu nie obejrzałem i 1 dałem....
Krytycy i widzowie się oburzą no ale film taki już powstał "Wszyscy jesteśmy chrystusami" a jego
przekaz był odebrany przez widzów jako "komedia". Mimo to cel osiągnął.
"Pod mocnym aniołem" banda opóźnionych w rozwoju ludzi powie, że to film na czasie. Nie jest na
czasie, jego poprzednik był na czasie, ludzie jak chleją to nie tyle i w dodatku w Polsce teraz pije
się często piwo nie wódę.

Także śmiało można mnie zjechać. To jest film dla ludzi, którzy nie wychodzą z domu i życia nie
znają więc im się wydaje, że ten film porusza jakieś problemy społeczne. Tak... te stworzone przez
TV i facebooka dla noliefów. Lepiej wyjść z domu niż znowu wałkować ten przykry temat i
opowiadać sobie nawzajem w komunikacji miejskiej że "widziałem taki film i Polacy to pijacy"...
Okazuje się, że statystycznie mniejsi niż skandynawowie.

ocenił(a) film na 1
kalzakath

Też mam w rodzinie alkoholika. Powiedz, czy jak wyciągnę karabin to zasłonisz się dzieckiem? Tak samo jak swoją niewiedzę zasłaniasz jakąś osobą w rodzinie? Ten jeden przypadek w naszych rodzinach sprawia, że wszyscy odkładają alkohol na półki? A może wszyscy piją na umór bo mają alkoholika w rodzinie... Jaki więc ma cel alkoholik w twojej rodzinie? No jak widzisz sam., zasłaniasz się nim. To może parcie na forsę będzie twoją lepszą cechą.

ocenił(a) film na 8
skt84

Nie wiem kto i kim się zasłania, bo na pewno nie ja... Po Tobie z kolei widać, że musisz sobie dawać radę z tym sącząc jad na ludzi. Mimo wszystko pozdrawiam...

ocenił(a) film na 1
kalzakath

Typowe odwracanie kota ogonem, to sączenie jadem to też szczyt hipokryzji. Jesteś lemingiem?

ocenił(a) film na 8
skt84

Skąd Ty jesteś, bo chyba nie z terażniejszości.Mieszkasz pod jakimś kloszem. Widziałeś blokowiska w miastach , rynek w Krakowie po północy , życie towarzyskie pod wiejskimi sklepami.W tym filmie dopiero widać syf i brud alkoholizmu a nie w jakiś grzecznych produkcjach.

ocenił(a) film na 1
bruno71

Krakowski rynek po północy i życie marginesu pod wiejskim sklepem, czy nawet weekendy w miastach gdzie są kluby i pełno ludzi to nie problem społeczny tylko małego odsetku społeczeństwa. Jak mówiłem wcześniej. "Wszyscy jesteśmy Chrystusami" pojawił się gdy można jeszcze mówić o problemie, a ten film pojawił się za późno. Nie sądzę by margines chciał oglądać ten film by wyciągnąć z niego lekcję jak tutejsi forumowicze, którzy chcą naprawiać coś czego nie da się naprawić.