6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem
diepole

widziałeś ten film?

diepole

Rozumiem, ze zamiast grupy wybitnych aktorow powinien zaangazowac nikomu nieznane beztalencia?

Wikol

sam by chcial to żal dupe ściska :D

Wikol

Nie każdy nieznany aktor to beztalencie ;)

ocenił(a) film na 8
diepole

jak wolisz karolaka szyca i malaszynskiego to prosze bardzo idz ogladac :)

ocenił(a) film na 10
diepole

Jemu się pomyyyyyliło, dajcie mu spokój. Chodziło mu o "genialne twarze" ! :)

ocenił(a) film na 6
diepole

Napisz coś więcej bo ja jeszcze nie oglądałem. Tak w kilku zdaniach.

diepole

To, że kojarzymy twarze Jakubika, Dziędziela czy Topy to właśnie zasługa Smarzowskiego. Nie widzę nic złego w tym, że pracuje z ludźmi, którym ufa, nie on jeden - to charakterystyczne
dla reżyserów, którzy uprawiają własny kawałek filmowego poletka. Tarantino, Cassavetes, Truffaut również angażowali do kolejnych projektów tych samych aktorów i jak pokazuje historia
nie mylili się.

madz20

tak, nie ma w tym nic zlego, ze pracuje sie ze ,,swoimi aktorami. Zle jest tylko wtedy, kiedy ci ,,swoi aktorzy" graja nieustannie tymi samymi srodkami wyrazu, to juz sprawa tego, jak prowadzi ich rezyser.To sa moje zastrzezenia.

diepole

Coś w tym jest, ale z drugiej strony Smarzowskiemu prawdopodobnie zależy na osiągnięciu tego samego efektu a to determinuje wybór środków wyrazu, bo skoro dało radę kilka razy to znów "wypali"...

ocenił(a) film na 5
diepole

śą osoby na tym świeci które nie widziały żadnego fimu Smarzowskiego ....

DannielNemesis

na świecie z całą pewnością! ale jeśli w jakimkolwiek stopniu interesujesz się polskim fimem trudno, abyś nie znał filmografii W.S. Proste?

diepole

nie no abstrakując od tego Szyc zapowiadał się na dobrego aktora . Takie filmy jak Vinci czy genialny wg mnie serial oficer pokazały że był w stanie pokazać co potrafi niestety ostatnimi czasy Kac Wawa zniszczył wizerunek.