6,9 136 tys. ocen
6,9 10 1 135786
6,5 53 krytyków
Pod Mocnym Aniołem
powrót do forum filmu Pod Mocnym Aniołem

porazka

ocenił(a) film na 1

po zwiastunie miłem nadzieje na dobra komedie a tu menelstwo że az sie ogladac nie dało miałem chec wyjsc z kina

kaka55

Trzeba było książkę przeczytać i oszczędzić sobie zaskoczenia. Ta historia, bazująca na autentycznych zdarzeniach z życia Pilcha, nie ma nic wspólnego z komedią.

ocenił(a) film na 8
Mooron

Ja odetchnąłem z ulgą, gdy poczułem, że to nie będzie przyjemny film.

użytkownik usunięty
kaka55

Jak można spodziewać się komedii po historii życia alkoholika? Zresztą, gdybyś łaskawie zapoznał się z książką to byś doskonale wiedział, że ani ona ani film na jej podstawie do miłych i przyjemnych nie należy.
Komentarz użytkownika kaka55 jest kolejnym dowodem na to, jak bardzo skretyniałe jest nasze społeczeństwo.

ocenił(a) film na 7

Ja gdy wychodziłam z seansu tez usłyszałam "raczej nikomu tego filmu nie polecę, na trajleże był film pokazany jako komedia :/"
Chciałam sie odwrócić palnąć w twarz i powiedzieć to samo :p

ocenił(a) film na 8
hjota

jeżeli ktoś myśli że alkoholizm to komedia to jest albo debilem albo ignorantem, to zawsze jest dramat...

ocenił(a) film na 7
cez_ar

trajler komediowy, żeby przyciągnąć widza do kina - film zupełnie inny - nieczysta zagrywka dystrybutorów

ocenił(a) film na 8
robiko2008

trailer nie był komediowy.

ocenił(a) film na 9
kaka55

Oglądałeś coś Smarzowskiego? Jak widać nie. wiedziałbyś na co idziesz.

ocenił(a) film na 5
kaka55

dokładnie też liczyłem na komedie a momentami film był za ciężki ...

ocenił(a) film na 8
zenio_3

jak mozna liczyć na komedie idąc na dramat?! to ze sie nie umie czytac nie znaczy ze trzeba wystawic najniższa note

ocenił(a) film na 5
krzysztof_konin

oglądając zapowiedź poprzedzającą inny film wyglądało na komedie,poszedłem bo zostałem zaproszony

ocenił(a) film na 9
kaka55

Komedię? U Smarzowskiego? Nie wiem, jak można iść na taki film i myśleć, że to komedia. Rozumiem, że można nie znać reżysera (co jest mało realne), ale żeby po tematyce nie zorientować się, że film nie będzie przyjemny?!

noodle89

Realne i to bardzo. Jestem przed obejrzeniem anioła i tylko dzięki temu że powiedzieli w zwiastunie, że film reżysera "Drogówki" wiedziałem, iż ten sam reżyser, którego nazwisko notabene mi nic nie mówi. A w trailerze szczególnie życzeniowym jest faktycznie film pokazany jako komedia.

ocenił(a) film na 7
kaka55

Ten film jest jak alkohol. Na początku jest miło i zabawnie, ale im więcej, im dalej, tym coraz gorzej. Traci się kontrolę i już jest niezbyt przyjemnie i bardzo niebezpiecznie.