on serio nie potrafi nakręcić innego filmu niż o wódzie? Gdy zobaczyłem zwiastun tego czegoś to nie
wiedziałem czy się śmiać czy płakać. Kolejna "polska" komedia, czyli kościół i wóda. Oryginalniej
się już chyba nie da, co Smarzowski?
Jaka komedia, coś mnie ominęło? Czy Smarzowski nakręcił ostatnio jakąkolwiek komedię, nie licząc Wesela, które było właściwie dramatem z czarnym humorem?
Bo kręci filmy o polskim społeczeństwie, a jak by na to nie patrzeć oparte jest ono na niej. Nie masz wrażenia, że jak oglądasz jego filmy to nie wydaja się one przekłamane ? Może co najwyżej lekko przerysowane ...... lekko .!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=lohx83_ItEA - obejrzyj ten wywiad. Mówi, że to ostatni jego film z wódką w tle.
Ale to jest ekranizacja książki Pilcha, która jest poniekąd o odwyku i zmaganiu się z problemem alkoholowym - cięzko by było, żeby en film był o czym innym.
Poza tym mógłby pewnie nakręcić film o mecie, bo po Breaking Bad jest na to moda w różnych mediach - na pewno byłoby oryginalnie, tylko po co, skoro wóda jest w naszym kraju realnym problemem?
Ona nie jest problemem dla polaków tylko ich rozwiązaniem , dlatego mamy jej jedno z najwyższych spożyc na swiecie,
Pan Wojtek ma swój styl i tyle,kręci takie a nie inne filmy jednym pasuje Jego twórczość innym nie.Zyjemy w wolnym państwie i pan Wojtek moze kręcić filmy jakie mu sie podoba i nikt nikogo nie zmusza do ich ogladania.Pan Koterski nakręcił prawie wszystkie swoje filmy o jednym bohaterze - mozna by rzec czy nie może nakrecic czegoś innego??Tak mu pasuje tak kreci i gitara ;)
Zgadzam się. Polska pije ale nie aż tak jak w filmach Wojtka. Jego obrazy są przerysowane i nieco groteskowe. Może alkohol to jego fetysz?
Filmy Smarzowskiego są mocne, emocjonalne, pesymistyczne. Ten facet chyba myśli że w tym kraju nie ma niczego dobrego. Żadnych pozytywów.
Wolałbym aby nie pokazywali ich za granicą bo będzie wstyd. Pomyślą że w tym kraju nie ma trzeźwych i nie skorumpowanych.