PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8727}

Podejrzani

The Usual Suspects
1995
7,7 107 tys. ocen
7,7 10 1 107316
7,6 62 krytyków
Podejrzani
powrót do forum filmu Podejrzani

dlaczego ten film zdobył większą średnią od Titanica z 1997 roku?Trochę to dziwne!

ocenił(a) film na 10
marcepan49

Może dlatego że jest lepszy?

ocenił(a) film na 9
marcepan49

otóż to

ocenił(a) film na 9
Vito90

...i wcale nie jest to dziwne!

marcepan49

Bo tytanic jest przereklamowany

nieznamsie7

Spodziewałem się doczekać wreszcie takiej odpowiedzi. Wynika z niej, że gdyby "Podejrzani" byli przereklamowani, a "Titanic" przeszedłby bez echa jako film niszowy, postawisz na "Titanica"?:-) Coście się uczepili tego "Titanica"? To są po prostu dwa różne gatunki! Ale fajnie jest się dowartościować i zrównać ten film z błotem, bo taka jest moda... To jest myślenie typowe dla małoletnich snobików. W "Podejrzanych" trzeba wysiedzieć ponad 1,5 godziny, żeby zobaczyć tę zaskakującą końcówkę, natomiast w "Titanicu" przynajmniej cały czas coś się dzieje. Ale obydwa są dobre.
A już obsypanie Kevina Spacey za ten film nagrodami, tego gościa, który ma prawie w każdym filmie taki sam wyraz twarzy jest niepoważne. No ale ja już dawno nie zwracam uwagi na decyzje Akademii Filmowej.

ocenił(a) film na 9
marcepan49

A mnie wcale to nie dziwi. ;)

ocenił(a) film na 9
marcepan49

Ponieważ nie gra w nim Leonardo Di Caprio....

marcepan49

moze dlatego ze tytanic to mdla, naiwna historyjka dla nastolatkow ponizej 14 roku zycia
na taka slabosc nawet rozmach realizacji nie pomoze

marcepan49

Wielu ludzi wcisnęło 1 Titanicowi, bo uznali, że dostał za dużo oskarów... Zemsta gimnazjalisty :)

ocenił(a) film na 8
marcepan49

powyższe wypowiedzi przeczytane w odpowiedniej kolejności dają odpowiedź. Chcesz pokazac jaki to jestes mądry i dorosły daj filmowi typu podejrzani 10/10 a titanicowi 5/10

Bo tytanic jest przereklamowany....
Ponieważ nie gra w nim Leonardo Di Caprio....
moze dlatego ze tytanic to mdla, naiwna historyjka dla nastolatkow ponizej 14 roku

Leonardo Di Caprio- Najlepszy aktor młodego pokolenia jego rola w Wyspa Tajemnic rozkłada na łopatki Podejrzanych

Podejrzani to fajny film ale wole oglądać napisy końcowe Titanica niż cały film ,,Podejrzani"

użytkownik usunięty
mojlebpelenfilmow

'''Leonardo Di Caprio- Najlepszy aktor młodego pokolenia jego rola w Wyspa Tajemnic rozkłada na łopatki Podejrzanych''

Bahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!

Wyspa tajemnic to nic innego jak odgrzewany kotlet, z przewidywalnym i zerżniętym ze wcześniejszych produkcji zakończeniem, natomiast zakończenie w Podejrzanych to było coś oryginalnego, coś co odwracało wszystko o 180 stopni... Poza tym DiCaprio nawet nie ma startu Kevina Spacey

ocenił(a) film na 8

Bahahaha-moze rozwiniesz co cie tak yyyy śmieszy ? ( jakbym wydał taki śmiech to bym sobie palnoł w łeb)

Odgrzewany kotlet ? z przewidywalnym zakończeniem? zerżniętym z wcześniejszych produkcji ?
ja myślałem ze to jest na podstawie książki.....

Dicaprio nigdy nie będzie Kevinem Spaceyem bo nie miał sie urodzic jako Spacey tylko jako Leonardo DI Caprio
pozatym on jest jeszcze młody...

Szkoda że nie widziałem Podejrzanych przed Wyspą tajemnic czy Prestiżem, inaczej bym wtedy patrzył na ten film bo w porównaniu do tych tytułów jego jedynym atutem jest data premiery.

użytkownik usunięty
mojlebpelenfilmow

Bahahaha - to jest ogólna reakcja na bzdurne tezy

Zauważ że książka została wydana w 2004 roku, czyi przed takim filmami jak Podziemny krąg czy Piękny umysł więc jej zakończenie jest już oklepane, poza tym Scorsese zawsze mógł zmienić zakończenie tak jak np Kubrick w Lśnieniu.

DiCaprio - to jeden z najlepszych aktorów swojego pokolenia ale jak do dotąd nie miał w swojej karierze roli na na miarę roli Kevina w ''Podejrzanych''

No właśnie ja Podejrzanych pierwszy raz obejrzałem gdzieś około w 2002 roku, wiec wywarł on na mnie takie wrażenie, że aż szczęka opadła mi na dół.
''Jedynym atutem jest data premiery?'' A aktorstwo, scenariusz, muzyka - pod tym względem o wiele lepiej się Podejrzani prezentują niż Prestiż czy Wyspa

ocenił(a) film na 8

No nie mow ze bardziej podoba ci sie muzyka w Podejrzanych niz w Beutiful MInd, Podziemny Krąg,Prestiż,WYspa tajemnic

chociaz....co kto lubi
z mojej strony moge jedynie dac Podejrzanym 8/10 moze kiedys wroce do tego filmu i zmienie ocene, ale to kiedys...

aha obejrzyj CO Gryzie GIlberta Greypa i porównaj Di Caprio do Kevina w Podejrzanych K.O w 1 rundzie

użytkownik usunięty
mojlebpelenfilmow

zapomniał Co Gryzie GIlberta Grappe, rzeczywiście świetnie tam zagrał DiCaprio ale z K.O. to przesadziłeś

ocenił(a) film na 8

Dobra niech ci będzie TKO w 12 rundzie

użytkownik usunięty
mojlebpelenfilmow

ta niby wielka rola DiCaprio w ''CgGG'' przegrała rywalizacje oscarową z Tommy Lee Jonesem w Ściganym, swoją drogą przeciętna rola.

marcepan49

Wiem ,że fabuła tego filmu nie przypomina prawie niczym Titanica, ale strasznie się zdziwiłem, bo ten film wcale taki dobry według mnie nie jest i jeszcze ma taką wysoką średnią ! A Titanic, który dostał 11 oscarów ma śr. 7,5 .
Ja daję temu filmu 5/10

ocenił(a) film na 8
marcepan49

nie pitol tylko daj minimum 7
a i wytłumacz mi za co dałes 10/10 Joe Black bo mi się to w pale nie miesci

mojlebpelenfilmow

Bo ten film mio się bardzo podobał, ogólnie lubię tego typu filmy. A co ci do tego ???

ocenił(a) film na 8
marcepan49

Bo dales 10/10 filmowi bez fabuły a narzekasz na Podejrzanych co maja dobrą fabułe

no ale skoro ci sie podoba..

mojlebpelenfilmow

A teraz do wszystkich ! Chodzi o to że Titanic to istne arcydzieło ! Ten klimat XX wieku, te stroje bohaterów. Ten film jest jedyny w swoim rodzaju, a filmów podobnych do "Podejrzanych" jest naprawdę wiele. A więc naprawdę nie rozumiem takiej wysokiej średniej ! Może fani tych bezsensownych strzelanek wlepili Titanicowi 1 bo byli zazdrośni o jego popularność, bo ja już sam tego nie rozumiem.

użytkownik usunięty
marcepan49

''filmów podobnych do "Podejrzanych" jest naprawdę wiele''
- czekam na przykłady najlepiej aby to były filmy powstałe przed 1995 rokiem