PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=317935}

Pogłos

Reverb
2008
4,9 2,6 tys. ocen
4,9 10 1 2551
4,0 3 krytyków
Pogłos
powrót do forum filmu Pogłos

Oglądałem ten film, a jako ze nie ma zadnych recenzji to przedstawie bardzo króciutko moje zdanie na temat tego filmu.

Nie bede go tutaj strzeszczał czy cos bo to kazdy moze sobie na necie poczytac jednakze jakie są moje uczucia ...

Naprawde nic nadzwyczajnego hmmm kojazyło mi sie lekko z White Noise, jednakze tutaj mamy do czynienia z dzwiękiem "Pogłos - Reverb". Jedyne co w tym filmie zasluguje na uwage to dzwięk i efekty wizualne, szybkie zmiany kadrów, płynne zblizenia itp itd ... typowe akcje budujące nastrój ktory IMO jest na beznadziejnie niskim poziomie. Fabuły to jako takiej nie ma, film na siłe. Juz przed końcówką myslałem ze wystawie mu 5/10 jednak gdy zobaczyłem samo zakonczenie jestem ogromnie zmotywowany, azeby dac 3/10 :/ Totalnie jestem zawiedziony bo generalnie film nie zapowiadał sie zle i fabułe ma nawet nawet ciekawa. Polecam do obejzenia a to z prostego względu, zebyscie zobaczyli jak mozna spieprzyc film ktory mozna by zrobic o niebo lepiej. Dziękuje -> jak dla mnie 3/10

snoq

chciałem sprawdzić ten film, ale twój komentarz zdcydowanie przekonał mnie żeby tego tego nie robić. W sumie po cichu czułem że ten film będzi dnem i dlatego wolałem poczekac na czyjąś opinię

ocenił(a) film na 3
snoq

W pelni sie z Toba zgadzam @snog. Film zapowiadal sie fajnie, ale rezyser poszedl po najmniejszej linii oporu. Co bardziej wrazliwi moze i sie wystrasza, ale dla mnie nie wystarczaja postaci pojawiajace sie w ciemnym korytarzu - to juz bylo. Wszystko to wyglada na film klasy B - minimum aktorow, tresci i lokacji w nim zawartych. Jako ze akcja dzieje sie w nocy jedynie klimat zasluguje na lepsza ocene.
Na koniec pozwole sobie zacytowac @snog'a: "film na sile".

ocenił(a) film na 3
snoq

szkoda.... bo zapowiadało się fajnie. pomysł z dźwiękiem ciekawy, ale im bardziej w "las" tym gorzej. I rzeczywiście, końcówka beznadziejna! Ten film to znakomity przykład na to jak niekompetentni pseudo filmowcy mogą spierdo... dobry pomysł. SZKODA

snoq

"Fabuły to jako takiej nie ma (...)"

"(...) fabułe ma nawet nawet ciekawa."

Ekhem :D ;P

snoq

hmm. popieram. spodziewałam się czegoś o wiele ciekawszego.. zaczął się dobrze, a zakończenie wszystko zepsuło.. daje 5/10.

ocenił(a) film na 9
snoq

czy ja wiem...czy jest tak zly...mi szczerze mowiac sie podobal, biorac pod uwage poziom horrorow ktore ostatnio dane mi bylo ogladac....przynajmniej pomysl oryginalny, moze wykonanie nie do konca, ale dzwiek rewelacja, i zdjecia jak dla mnie spoko...mimo wszystko polecam przede wszystkim wielbicielom horrorow i dobrej muzy :)