PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=531431}

Pogrzebany

Buried
2010
6,6 63 tys. ocen
6,6 10 1 62898
6,5 29 krytyków
Pogrzebany
powrót do forum filmu Pogrzebany

Taniocha

ocenił(a) film na 2

Chyba najtanszy film w dziejach kina, troche ziemi, trumna, zapalniczka, i tel. (pewnie na karte) jeden aktor i pare głosów. I jest film :)

ocenił(a) film na 9
ari78

Zagraj w pudełku 2x1 i bądź wiarygodny... Minimalistyczny film, doskonale zagrany... Trzyma w napięciu do końca.

ari78

To proponuję nakręcić własny film, z wielką chęcią go zobaczę ...

Nawiązując do "pogrzebanego" to przede wszystkim genialna gra aktorska. Zabrakło mi retrospekcji, które mogły wzbogacić nieco fabułę. Myślę, że film porusza, w nieco delikatny sposób, sprawę zakładników, którzy często kończą jak główny bohater.

ocenił(a) film na 2
alnus

Nie znam się na kręceniu filmów, ale jako widz mogę chyba oczekiwać czegoś wiecej od filmu
pomysł dobry na film, ale czegoś w tym filmie zabrakło, tylko ciemność, trumna i tak w koło, mogli choć urozmaicić z wstawkami z życia nad ziemią, pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
ari78

Żadnych retrospekcji! Film jest idealnie poukładany ;)

ocenił(a) film na 2
martitta371121

Każdy ma inny gust, każdy lubi co innego ...

ocenił(a) film na 8
ari78

Spójrz na to z innej strony. Powstają filmy za ogromne pieniądze i wcale nie są lepsze od tego. Sam pomysł jest wart pochwały a do tego jeszcze wciągająca fabuła.

ocenił(a) film na 2
liver87

Zgodzę się z tobą że pomysł na film jest bardzo dobry, chodzi mi o to że czegoś tu za mało, tylko ciemność ciasnota trumny, mogli coś dodać, choć 10 % z życia na powierzchni, wtedy ocena była by wyższa

ocenił(a) film na 9
ari78

Właśnie o to chodzi, że cały film toczy się w trumnie. Żadnych innych miejscówek.

ocenił(a) film na 8
korndddd

Nie przekonasz takiego... Niektórzy potrzebują po prostu strzelanin, rozbitych samochodów, krwi, efektów, a kino tak naprawdę jednego aktora to dla nich 'taniocha'. Mnie się film podobał i nic bym nie dodawała. Retrospekcje to byłaby dopiero taniocha ;)