PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156970
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Najlepszy polski film jaki powstał. Niebanalny scenariusz, świetna gra aktorska. Film ogląda się z
dużym zaciekawieniem. Ma się wrażenie ze został nakręcony w amerykański sposób ale jest to
oczywiście na plus.

Blyskotliwy

Przebija swymi antypolskimi akcentami nawet nazistowski "Heimkehr" z 1941. Nawet Hitler zgodziłby się z Twoim osądem.

ocenił(a) film na 8
Blyskotliwy

Dokładnie, bardzo dobry film. Ciekawe spojrzenie na postawę polaków, które w moim mniemaniu nie różni się zbytnio od tzw. wschodnich historii. Szczególnie scena po odkopaniu szczątków Żydów, pożar czy rozmowa z tym dziadkiem pod koniec filmu-to było dobre.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
JosephG

Nie wiem o co Ci chodzi. Nie miałem nic złego na myśli. Przykład Ukraińców, o których się dużo mówi, że wycinali Polaków po wojnie, podpalali domy, topili dzieci w studniach itp. Ale prawda jest taka, że Polacy robili to samo, może nie w takim stopniu, ale zakłamaniem by było powiedzieć, że jesteśmy czyści . Wiem, to porównanie nie na temat bo tutaj piszą o Żydach.
Jaki obraz pójdzie w świat? Naprawdę ma do dla Ciebie znaczenie? I tak przeciętny mieszkaniec europy zachodniej będzie mówił o polskich obozach zagłady, bynajmniej przez ten film.
Matko jaki troll z Cb...

ocenił(a) film na 8
JosephG

Jeśli ty piszesz o wychowaniu, to daj pan spokój..