PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156970
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie
ocenił(a) film na 6
Jordan66

to przecież takie nie popularne.. politycznie niepoprawne i w ogóle chciałbyś rozdrapywać rany, które z trudem się goją.. Schechter przecież jak jego brat powiedział zabłądził za młodu, nie wiedział co robi.. macie chusteczke?

Jordan66

A co to ma wspólnego z "Pokłosiem"? Filmu jeszcze nie ma,a Ty już masz swoje zdanie. Poczekaj na film,obejrzyj i dopiero zaczynaj dyskusję.

orphe

A na co mam czekać, skoro film powstaje na podstawie pseudonaukowych wypocin grossa ?

Jordan66

Powtarzam. Poczekaj aż film powstanie. Na razie wiesz to co wyczytasz z różnych pośrednich źródeł. A film w ostatecznej wersji nie zawsze pokrywa się z tym co było na początku. Poczekaj na film i go wtedy dopiero oceniaj.

orphe

A ty może zjedz gówno i dopiero je oceniaj. Takiego typu rady dajesz. Od kiedy reżyser to pośrednie źródło ?

ocenił(a) film na 6
Jordan66

Wiesz, ja poczekam aż światowi historycy dojdą do wniosku, że jesteśmy odpowiedzialni za holokaust, prześladowanie Niemców, "polskie obozy koncentracyjne", i wiele innych zbrodni, rzezi bezbronnej ludności. Masz racje, poczekam na kilka kolejnych książek Grossa, kilka filmów i wtedy zajmę stanowisko.
Wychodzi na to, że scenariusz do filmu i materiały na których powstaje nijak się mają do całości i ostatecznej wersji wydarzeń przedstawionych w filmie. Hmm.... ciekawe.

Andolini

Nie musisz czekać. To już się stało.

Jordan66

Tylko bez wulgaryzmów proszę. Bo jak ktoś rzuca wulgaryzmami to znaczy że nic nie ma do powiedzenia. A co może rozmawiałeś z reżyserem osobiście? Więc mi tu nie chrzań, dobra? Poczekaj na film. Chyba,że lubisz sobie ponarzekać i musisz swoje lęki i uprzedzenia uzewnętrznić na forum.

ocenił(a) film na 6
orphe

Nie trzeba akurat rozmawiać z reżyserem by uzyskać taką informację. W jednym z numerów Wybiórczej został wydrukowany wywiad z reżyserem, gdzie jest podana informacja, że scenariusz powstaje na podstawie książki Grossa. Co jak co, ale Wybiórcza w tych sprawach autorytet ma, pisze prawdę i basta.

Andolini

Akurat. Nie nauczyłeś się,żeby nie wierzyć prasie i czytać krytycznie. Zresztą ja gdzieś czytałem,że Pasikowski konsultował się z kimś z IPN-u. Więc widzisz,że to już nie do końca prawda,że robi film na podstawie Gossa.

orphe

Grossa oczywiście.

ocenił(a) film na 6
orphe

nie nauczyłem się :( w tvn nie mówili, że prasie nie należy wierzyć :(

Andolini

A szkoda.
Zatem nie ma co się niepotrzebnie podniecać. Poczekajmy w spokoju na film i zobaczymy co Pasikowskiemu z tego wyjdzie.

ocenił(a) film na 6
orphe

jakie to szczęście, że otworzyłeś mi oczy. masz rację, stefan michnik i inni z lat '50 też nie są winni swoich czynów. to jakaś bezczelna manipulacja. pewnie Polacy sami siebie mordowali wzajemnie, tylko polski wrodzony antysemityzm spowodował w społeczeństwie taki pogląd, że zamieszani byli w mordy żołnierzy AK ludzie pochodzenia żydowskiego.

Andolini

Nie wiedziałem,że to ma być film o Michniku. Nie wiem czemu nie chcesz poczekać na film tylko wyrażasz tutaj swoje frustracje. Ja poczekam na film i go ocenię. Proste. Poza tym to jest forum filmowe. Chcesz podyskutować o historii to idź na jakieś forum historyczne albo na Filmwebie na ogólne Forum.

Jordan66

oj tam oj tam!

Nie wiem kogo Pasikowski obsadzi w pozytywnej roli w tym filmie, ale ja proponuje jakiegoś Niemca z SS. To już Bartoszewski mówił w wywiadzie że jak szedł ulicą to się Niemców nie bał, bo Niemiec bez powodu nie zastrzeli! Tylko Polaczki krzywo patrzyli na tych co więcej chleba nieśli! Aj waj!

goral27

Ahaha, z filmu nawet jednego fotosu jeszcze nie opublikowali, a tutaj eksperci już wiedzą jaki będzie. Szalom! ;P

ocenił(a) film na 6
zabrak___

naprawdę niewiele doświadczenia potrzeba żeby było wiadomo jaki film będzie...
nie masz się z czego śmiać.

kentuckyman

A jaki to ten film będzie, panie doświadczony? Wróżysz z fusów, czy lejesz woskiem? ;D

ocenił(a) film na 8
zabrak___

Widze że odezwali się katofaszyści spod znaku PIS
Tak samo było i jest z filmem W Ciemności
Pseudopatrioci i antysemici dziąsłują

giovanni50

http://youtu.be/ZBpDwDPhQww

zabrak___

To ja znalazłem lepsze:
http://www.youtube.com/watch?v=I1IJzJH9aYk
http://www.youtube.com/watch?v=C9rqR9z0lmQ&feature=related

Robson

.......................................................

ocenił(a) film na 3