Czemu ten sthur te nagrobki zydowskie zapieprzał . Ja sam mam przed domem utwardzoną takimi nagrobkami i nie
rozumiem poruszenia i sie pytam : Co komu nagrobki jako droga przeszkadzaja ?
Co to jest cmentarz nowarenato ?
A tak serio właśnie szanuje Żydów i dbam aby ich spużcizna w postaci nagrobków służyła społeczeństwu .
Spadaj żydzie. To wy tylko tak robicie - http://narodowcy.net/europa-i-swiat/8071-czterej-izraelczycy-aresztowani-za-nisz czenie-chrzescijanskich-grobow
Antysemita się znalazł tu masz sobie poczytaj bo pewnie nie wiesz...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Antysemityzm
Nie ma sensu reagować w ten sposób. To jak walka z wiatrakami; karmisz tylko głodnych zabawy ludzkimi emocjami półgłówków. Ludzie, którzy tak pomstują na naród żydowski najprawdopodobniej nigdy w życiu nie spotkali żyda. Wiedzą tylko, że to ktoś na kim można spokojnie pojechać i zwalić na niego całe zło tego świata. Skąd się to bierze? Może trochę z kompleksów i potrzeby piętnowania kogokolwiek kto nie może się obronić? Jednak moim zdaniem głównym źródłem owej nienawiści jest nasz kościół katolicki, który krzepił antysemityzm od wieków w prostych mózgach naszych bogobojnych dziadów. Tak już jest i nic nie poradzisz. Pamiętaj, że to tylko ułamek i większość ludzi jest neutralna, a ci "norodowcy" czy trollujący gówniarze to hałaśliwa mniejszość, która tylko czeka na tego typu posty żeby móc wypluć zapasy jadu. Pozdrawiam
Nie wszystko jest tym i tak jak się wydaje.... Don Kichot cubic_2 nie musi być... Jak byś przeczytał uważnie cały temat to byś znalazł jakieś sprzeczności i to, że jednych traktuje się inaczej niż innych... Nie mam zamiaru piętnować żydów i nie zwalam na nich całego zła świata, co do kościoła to się raczej nie zgadzam nie są zbyt częste w kościele ataki na społeczność żydowską, jak by to było tak jak mówisz to ok 80% społeczeństwa była by przeciw żydom (sam mówiłeś że to garstka) no może jak by liczyć tych niepraktykujących to jakieś 40-50% a tak nie jest, chyba, że uznajesz że kiedyś kościół atakował znacznie częściej i to są tego wyniki, pozostałości, to już inna para kaloszy. Niesprawiedliwe było by obarczać każdego żyda za zło świata czy jakieś przewinienia przodków to tak jakby mój przodek zapił kiedyś kogoś na wsi a ja bym był tym złym bo on kiedyś coś.... czasami w prawię są jakieś zgrzyty że ktoś odpowiada za poczynania kogoś ze swojej rodziny nawet jak nie brał w niczym udziału, trochę to trąci staro kodeksowym prawem. Nie pluję też jadem, sprawdzałem.... w jakiejś części masz racje ale nie znamy wszystkich aspektów tej dyskusji .
Co do trolla to chyba nie spełniam wszystkich warunków...
http://www.areopag21.pl/betulis-folium/artykul_3304_nie-karmic-trolli262382303b. html
Ale no cóż nieładnie tak i tak obrażać innych... :)
Miałem na myśli bardziej #trolbeta czy #HV71. Zresztą spodziewałeś się tego na pewno zamieszczając ten lekko prowokujący temat:) Poza tym jest trochę postów #cubica_2 w innych tematach przy tym filmie, w których biedak użera się z armią trolli. I nie to, że ja jestem jakiś święty z misją, tylko po prostu szkoda mi się chłopa zrobiło i chciałem go nieco podnieść na duchu. Z tymi nagrobkami to jest takie miejsce w Krakowie: Kamieniołom Liban, były obóz pracy i miejsce gdzie kręcili Listę Schindlera. Są tam (przynajmniej były pare lat temu) pozostałości po scenografii; m.in. droga z żydowskich macew. Niby nic. Zrobili po prostu użytek z kawałków betonu. Ale jak się nad tym zastanowić to kiepsko musiało być żydowskim więźniom, którzy codziennie do niewolniczej pracy szli po nagrobkach swoich ludzi. Taka totalna beszta, co nie? A z tym kościołem to miałem na myśli raczej dawniejszy. Uważam że kościół w gruncie rzeczy jest świątynią hipokryzji, zbudowaną na nienawiści i strachu. A jestem wierzący, tyle że kościół i religia to dla mnie dwie odrębne sprawy. Wiem co zrobił, bo w moim najbliższym otoczeniu mam kogoś, dla kogo kościół to wszystko. I ten ktoś nienawidzi żydów bo tak! Bo zabili Jezusa, robią kasę w USA, itd. Myślę że każdy z nas ma lub miał taką babkę czy dziadka. To w sumie rzesza osób starszych, ultrakatolickich i nienawistnych z wypranymi mózgami. Udokumentowanych przykładów jest multum. Do tego kilku "łysoli", czy narodowców, których postrzegam jako ową mniejszość pośród ludzi względnie młodych i których unikam jak ognia. A trolli nie liczę (dzięk za link btw:).
Sumując; staram się być neutralnym, nie tolerującym chamstwa w stosunku do ludzi, którzy mimo bezdusznego miejsca jakim jest internet, zachowują swoje ludzkie oblicze i odruchy. I mam nadzieję, że nie zamęczyłem Cię na śmierć;D Pozdrawiam:]