PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156979
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Wszyscy mówią jaki ten film zły itd.

A prawda jest taka, że JESTEŚMY ANTYSEMITAMI. Wystarczy np. wejść na onet, wp i poczytać komentarze. Większość za całe zło obwinia Żydów, podobna sytuacja miała miejsce w latach 30 XX w. w Niemczech.

Czytając te komentarze, większość jest gotowa rozpalić piece w Auschwitz...

Oto przykładowy komentarz:
"Dlaczego Mojżesz przeprowadził żydów przez Morze Czerwone? Bo się wstydził iść z nimi przez miasto." to jest jeszcze na prawdę łagodny komentarz.

Niestety ten film pokazuje prawdę o NAS. Więc zamiast się kłócić jacy to my nie jesteśmy dobrzy, zmieniajmy nie tylko nasze nastawienie...

zweistein

Nie da sie

Faszystowski rezim odcial obywatelom dostep do broni, wymylsil sobie cos takiego jak "pozwolenie na bron" itd. to juz nie cywilizowany XIX w. tylko jakas dzicz.

Al_Bundy

No, i kolonie nam jeszcze zabrali, dranie murzyńskie... Oj, tośmy ich nigdy nie mieli, pardon.

zweistein

My jako Polacy mielismy kilka kolonii w Ameryce. czego nikt nie wie.

Ale my jako biali ludzie skolonizowalismy praktycznie caly swiat, tylko murzyni z Afryki sie "wyzwolili" czego konsekwencja jest to, że nie dozywaj 50 lat, maja IQ na poziomie Europejskiego idioty, 70% z nich ma HIV i dziesiatkuja ich roznego rodzaju choroby.

Al_Bundy

Sądząc po tym, jak ty piszesz, sam do najmądrzejszych nie należysz. Chyba dogadałbyś się tymi Murzynami. Więc mniej pogardy, więcej empatii.

zweistein

Nie wiem z czego wywniskowales, że do najmadrzejszych nie naleze, mozna by to wywnioskowac po innych odpowiedziach, kwestia pogladow, ale nie po tym wyzej.

Przeciez to, że srednia IQ w Afryce murzynskiej nie jest wyzsza niz 70 to prawda, nie wiem z czym sie tutaj klocic, kobiety maja srednio mniejsze IQ niz mezczyzni, murzyni maja srednio mniejsze IQ niz biali itd. Azjaci maja srednio wieksze IQ niz biali.. ale tylko ci z Chin, Japonii i Korei , MOngolowie, Khamerzy, WIetnamczycy, Tajczycy itd. maja srednio mniejsze IQ

Empatie, moge miec co najwyzej do starych ludiz.

Interesuje sie polityka, normalni politycy nie maja empatii ani antypatii bo panstwo nie maja empatii ani antypatii tylko interesy, naczej jakies normalne panstwo pomagalo by Afryce itd.

Al_Bundy

Z czego? ;) Z twoich obfitych błędów językowych, nieznajomości znaczenia używanych terminów oraz z prymitywnego darwinizmu poglądów, które wyznajesz (wiem, nieładnie tak pisać, ale co zrobić, skoro to takie oczywiste)

Ciekawe, czy w Afryce byłbyś równie zagubiony, jak Afrykanin w Europie, czy jeszcze bardziej?

zweistein

Pomijajac bledy reszta to bzdura, na ogol znam termin jakiego uzywam,

Darwinizm jest calkiem naturalny, w normalnym swiecie na sama gore wybijaja sie tylko ci najlepsi, panstwo nie powinno ani nikomu pomagac ani nikomu szkodzic. To co robila III Rzesza i to co robi np. dzisiejsza Szwecja jest antydarwinowskie i nienaturalne.

To kt obylby bardziej zagubiony nie ma zadneg oznaczneia, niektore zwierzeta widza w ciemnosci, co nie czyni ich madrzejszymi, kobiety na ogol maja lepsza pamiec ale nizsza inteligencje, tak samo murzyni w Afryce sa znacznie mniej inteligentni i glupsi od bialych, to stwierdzenie faktu i nad tym nie da sie w ogole dyskutowac.

Zresztą to bialy czlowiek podbil Afryke, Australie, Ameryke południowa, Ameryke północna, Polowe Azji itd. to bialy czlowiek stworzyl najlepiej rozwinieta cywilizacje w dziejach, murzyni nic stworzyli nic.

Al_Bundy

Zabawnie było, kiedy mi wyjaśniałeś, że "bambus" albo "asfalt" to nie obraźliwe, rasistowskie epitety... ;) Więc nie opowiadaj mi o swoim zrozumieniu, bo śmiech człowieka znowu ogarnia.

Ja wiem, że z inteligencją białych pocieszasz się jak możesz. Bo przecież nie ty byłbyś dla Murzynów świetlanym wzorem. ani w kwestii inteligencji ani moralności (sic!), czy wiedzy.
Murzyni nie stworzyli nic? A jakie to książki o kulturze afrykańskiej przeczytałeś, rasisto w krótkich majteczkach? Żadnych przecież , bo inaczej wiedziałbyś, że piszesz idiotyzmy.
A z tego, ze ktoś podbija innych jakoś cieszyć się nie będę. Bo nas podbili Niemcy, Rosjanie i Austriacy. Fajnie było?

zweistein

Ja? Tego sobie nie przypominam.

Przeciez, to że biali sa inteligentniejsi to fakt, nad czym tu duskutowac...

Zyja sobie w tej swojej dziczy i zra robaki gdy my latamy sobie w kosmosie..

A tam zaraz podbili, prawie nas podbili Szwedzi, my zachowalismy sie ogrzej niz murzyni, sami sie sprzedalismy...

Al_Bundy

Dobra pamięć, tylko krótka, prawda? ;)

Na twoim miejscu nie szafowałbym argumentem inteligencji, bo to nie działa na twoja korzyść. Po prostu.

zweistein

Nie obalisz stwierdzenia ze na tle bialych murzyni nic nie dokonali ani ze cywilziacja europejska byla najpotezniejsza z cywilizacji, nie obalisz tez stwierdzenia ze murzyni mnoza sie jak szczury (wiecej niz 50% murzynow w afryce ma mniej niz 20 lat), wiekszosc choruje na HIV, ich IQ to okolo 70 itd..

Za to, nie udowodnisz, ze murzyn jest rowny bialemu juz chociaz dlatego ze cos takiego jak rownosc istnieje wylacznie w matematyce.

Al_Bundy

Uważasz, ze jesteś współautorem katedr gotyckich czy włoskiego renesansu? To również twoje zasługi? Nie, wiec czym się pysznisz, tym że masz jasny odcień skóry? Żenadka ignoranta.
Zdaję sobie sprawę, ze nie mogę cie stawiać na równi z murzynami. Nie chcę robić im przykrości.
O "mnożeniu się jak szczury" "gorszych" ras pisze każdy rasista - więc ty również.. To taka wasza obowiązująca fraza Ależ skąd, kogóż miałoby obrażać zestawienie ze szczurami?
I

zweistein

Naleze do jdnej cywilizacji z ludzmi ktorzy katedry goyckie tworzyli.

Przeciez murzyni mnoza sie jak szczury, padaja na kazda chorobe, maja po kilkanascie dzieci itd.

Rasizm nie ma tu nic do rzeczy, teraz bycie rasista oznacza bycie kims inny, niz ci ktorzy wymyslili poprawnosc polityczna czyli dzisiaj bycie rasista, antysemita, homofobem itd. to powod do dumy.

To, ze murzyn nalezy do gorszej rasy nie jest czyms co mozna kwestionowac bez dowodow.

W gruncie rzeczy szczury wszedzie radza sobie dobrze, murzyni nie...

ocenił(a) film na 6
Syberii

Żydzi na swój upragniony antysemityzm w Europie pracują od wieków. Polski naród jest jednym z najmniej, a jak patrząc na statystyki, JEST najmniej antysemickim narodem w Europie i to na przestrzeni wieków. To nie z Polski dokonywano masowych wypędzeń Żydów, jak np. w Hiszpanii w XV w. To nie Polacy dokonywali masowych pogromów, takich jak w Sewilli. Z Francji również wypędzano Żydów. W XVI w. w Polsce żyło ok. 80% ogółu wszystkich Żydów na świecie. Nie bez powodu: to w Polsce mieli najlepsze warunki do egzystencji. Nikt ich nie gnębił. Historia zna o wiele więcej przypadków, w których pewne społeczności nie wytrzymały uciążliwości mieszkania z Żydami. W krajach żydowskiej diaspory dochodziło do pogromów nawet w XIX w., np. w Rosji, w której rozpowszechniano teorie spiskowe o Żydach mających zapanować nad światem. Nikt nigdzie nie chciał Żydów, z wyjątkiem Polski. Kwestią czasu było, aby Żydzi natrafili w swojej historii na szaleńca pokroju Hitlera, a ich pogromy wzniesiono na poziom instytucjonalny. Gdzie Żydzi otrzymali największą pomoc w czasie II Wojny Światowej? W Polsce. Po części dlatego, że to w Polsce było najwięcej Żydów, a więc antysemityzm hitlerowski skupiony był na Polsce, a po części dlatego, że to właśnie w Polsce Żydzi czuli się, czują i dalej będą się czuć najlepiej (może z wyjątkiem USA). Jak postępują obecnie Żydzi? Jaką przejawiają wdzięczność wobec Narodu Polskiego? Okazuje się, że środowiska żydowskie nie tylko nie przejawiają żadnej wdzięczności, ale wręcz wrogość doprowadzając do sytuacji, w której amerykańscy studenci są ogłupieni do takiego stopnia, że za holokaust obwiniają Polaków (autentyczne badanie statystyczne, w którym zapytano amerykańskich studentów z Kalifornii o to kim byli naziści. Duża część odpowiedzi brzmiała: Polakami). Każdy przejaw krytyki polityki Izraela czy choćby pojedynczego Żyda ogłaszany jest antysemickim atakiem na państwo Izrael. Kiedy skradziono napis "Arbeit macht frei" środowiska żydowskie nie oskarżały tych dwóch czy trzech polskich zleceniobiorców, ani nawet szwedzkiego zleceniodawcy tej kradzieży, ale stwierdziły krótko: "to kolejny przejaw antysemityzmu w Polsce". Dla nich to polski atak na Izrael, a nie kradzież na zlecenie. Nie wiem czy pamiętacie jak kilka lat temu pewien żydowski polityk z Knesetu, szef izraelskiej partii, rabin, nazwał gojów zwierzętami w ludzkiej skórze, żeby mogły usługiwać Żydom. Stwierdził, że dusze Żydów górują nad duszami wszystkich gojów. Tak, proszę państwa. Izrael to obecnie najbardziej faszystowskie, nacjonalistyczne, przekonane o swojej wyjątkowości w roli narodu wybranego państwo świata. Żydzi robią wszystko, aby przekonać świat, że tylko oni są ofiarami, nawet kosztem dobrego imienia ich największych wybawców, czyli Polaków. Wiele pomyłek w przemówieniach czy wypowiedziach zachodnich polityków o "polskich obozach koncentracyjnych" nie jest przypadkowa. Wynika albo z celowego działania, albo z rozpowszechnionej propagandy syjonistycznej, która przynosi efekty. Historia pokazuje, że Żydzi kolaboranctwo mają jakby we krwi. Wszędzie się zaczepią, w każdych warunkach zrobią karierę, a cel zawsze uświęca środki (finansowe i anty gojowe). Szeregi NKWD, rzeź na Wołyniu - spory udział mieli tam Żydzi. Obecnie Żydom udało się wmówić światu, że największy antysemityzm kwitnął i kwitnie w Polsce, co jest dokładnie odwróconym obrazem rzeczywistości. "Polski antysemityzm" - nie istnieje coś takiego. Nawet jeśli, to nie wziął się on z powietrza i jest mikroskopijny w porównaniu do antysemityzmu np. szwedzkiego i w ogóle do jakiegokolwiek innego antysemityzmu europejskiego.

Dlatego takie filmy jak "Pokłosie" w obecnej sytuacji mogą wydawać się kontrowersyjne. To i tak nie zmienia faktu, że "Pokłosie" nie jest żadnym paszkwilem, tylko na prawdę niezłym wyważonym filmem opowiadający o incydentalnych wydarzeniach, które faktycznie miały miejsce. Jeżeli komuś zależy na rzetelnej ocenie to nawet największa niechęć do Żydów nie może przysłonić tego faktu. Jedynie aktorstwo mnie się nie podobało, zbyt ekspresyjne, widoczne i sztuczne.

ocenił(a) film na 1
_Pablos_

"Pytam - i pytałem - o źródła historyczne potwierdzające twoje dyrymały, jakoby Niemcy planowali eksterminowac Polaków podobnie do Żydów (patrz: konferencja w Wannsee)."

zwieistein, a może pokazałbyś ten mityczny dokument (z pewnością nim dysponujesz), zawierający decyzję o eksterminacji Żydów? Może jakimś stenogramem z konferencji w Wannsee byś poświecił?
Chodzi mi o dokument, za którego odnalezienie David Irving oferował w swoim czasie nagrodę. Sztaby historyków i archiwistów przetrząsnęły wszystkie teczki i... nic. Mega zbiurokratyzowana III Rzesza nie pozostawiła po sobie żadnego dokumentu potwierdzającego istnienie planu zbrodni, którą później Eli Wiesel nazwał "Holokaustem". Możesz pokazać mi ten papierek, zweisten?

@Pablos
"To i tak nie zmienia faktu, że "Pokłosie" nie jest żadnym paszkwilem, tylko na prawdę niezłym wyważonym filmem opowiadający o incydentalnych wydarzeniach, które faktycznie miały miejsce."

Jakieś dowody (poza NIEMIECKIMI łuskami znalezionymi na miejscu zbrodni w Jedwabnem)?

ocenił(a) film na 6
Kombi

Łuski były niemieckie, ale nie pochodziły z 1941 r., równie dobrze mogły być użyte przez Polaków, starej broni i naboi po I WŚ na terenie Polski nie brakowało. Tego się już raczej nie dowiemy. Zbrodnię zaplanowali Niemcy zmuszając Polaków do mordu. Poza tym trzeba być naiwnym człowiekiem aby sądzić, że w kraju okupowanym przez siejących wszechobecny terror niemieckich zbrodniarzy nie znaleźli się żadni okupowani obywatele, którzy wydawali, a nawet mordowali Żydów - główny cel nienawiści i agresji Niemców; główny powód, dla którego można było dostać karę śmierci za najdrobniejszy przejaw sympatii do Żydów. To niemożliwe, aby w czasie takiej wojny nie znalazła się grupka Polaków kierujących swój gniew na Żydów. W każdym innym kraju się znalazła, to i w Polsce z pewnością się znalazła. Inaczej byłby to jakiś błąd w matriksie, dowód na istnienie nieskazitelnego narodu. Nie ma nieskazitelnych narodów. Uważasz, że akcje odwetowe Narodowych Sił Zbrojnych i Batalionów Chłopskich, za ludobójstwo na Wołyniu nigdy nie miały miejsca? Zdarzało się, że Polacy mordowali Żydów czy Ukraińców, ale nie ma tutaj oczywiście żadnego znaku równości. To były jedynie incydenty. Niemcy i Ukraińcy dokonali ludobójstw, a o licznym i ochoczym udziale Żydów w różnych zbrodniczych organizacjach tez wiadomo, ale po co utrwalać nieskazitelną mitologię narodową? To była wojna, a na wojnie nie ma miejsca na nieskazitelność.

ocenił(a) film na 1
_Pablos_

Zniszczenie Polski jest naszym pierwszym zadaniem. Celem musi być nie dotarcie do jakiejś oznaczonej linii, lecz zniszczenie żywej siły [...] Podam dla celów propagandy jakąś przyczynę wybuchu wojny, mniejsza z tym, czy będzie ona wiarygodna, czy nie. Zwycięzcy nikt nie pyta, czy powiedział prawdę, czy też nie. W sprawach związanych z rozpoczęciem i prowadzeniem wojny nie decyduje prawo, lecz zwycięstwo.

Bądźcie bez litości! Bądźcie brutalni! Osiemdziesiąt milionów ludzi musi otrzymać to, co im się należy, a należy im się zapewnienie egzystencji. Prawo jest po stronie najsilniejszego. Trzeba postępować z maksymalną surowością. [...] Pierwszy cel to dojście do Wisły i Narwi. Nasza przewaga techniczna załamie nerwowo Polaków. Każda nowa armia polska, która się pojawi, winna być natychmiast zdruzgotana. Wojna ma być wojną wyniszczenia.

ocenił(a) film na 1
_Pablos_

PS. Polska jako najbardziej poszkodowany kraj po 2 WŚ ma się zastanawiać ile to Polacy wymordowali? Ale bo ile to szkód wyrządzli Niemcom i Izraelowi, a może i Rosji? Po drugie żydzi są współodpowiedzialni za eksterminację żydów. Skąd tyle tych pseudonaukowców na filmwebie? Pi****lą i to zawsze w obronie bezcennego Izraela.

Kombi

Nie mam oryginału "papierka" (sic!) , bo chyba o to pytasz? A to - jak rozumiem - stwarza podejrzenie, że żadnej zagłady Żydów nie było, tak naprawdę?

Mowa zdaje się o tym "zaginionym" dokumencie, w którego istnienie wątpisz?

http://www.majdanek.com.pl/obozy/dokumenty/wannsee.html
http://www.annefrankguide.net/pl-PL/bronnenbank.asp?aid=119230
http://www.dwr.org.pl/eugenika/images/stories/Historia%20Konferencji%20w%20Wanns ee%20%28Berlin%29.pdf

Syberii

Ten film pokazuje prawdę nie o nas, a o LUDZIACH w ogóle....
Nie ma na świecie państwa bez antysemitów (może poza Izraelem), nie ma narodów nieskazitelnych, a przede wszystkim nie ma idealnych ludzi. Po Holocauście przeprowadzanych było kilka eksperymentów psychologicznych i każdy z nich potwierdzał, że wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich zbrodni.

ocenił(a) film na 1
taperjeangirl

No niezupełnie, to dzieło filmowe miało spełnić określone zadanie i to z pewnością nie za bardzo zwiazane ze sztuką. Nie za bardzo również rozumiem pojęcie antysemityzmu w obecnych polskich warunkach.

Syberii

Ten komentarz to bly żart.. i do tego nawet smieszny.

Jestem antysemita czy nie jestem.. mam to tak gleboko gdzies, ze musieli by mi sonde wsadzic do du... aby znalezc.

ocenił(a) film na 1
Syberii

W stosunku do Żydów najlepiej stosować zasadę - co złe to nie ja - i tematu nie ma.

krzysiek1308

Fajny pomysł. Ciekawe, czy Niemcy powinni go zastosować w relacji do Żydów.

zweistein

No co nikt nie mówi o zbrodniarzch Niemieckich tylko narodowosocjalistycznych wiec holocaustu dokonal Naziland a nie Niemcy...

Al_Bundy

Aha, czyli po wojnie państwo niemieckie nie ma żadnych zobowiązań wobec ofiar i zniszczeń- bo mordowali i wysadzali naziści - nie Niemcy. Jakie to mądre!

zweistein

To byl sarkazm.

Odnioslem sie do smiesznego stwierdzenia, ze mordowali narodowi socjalisci a nie Niemcy, chociaz wiekszosc zolnierzy Niemieckich to nie byli nawet nacjonalisci lub socjalisci, najwyzej postawieni generalowie z pewnoscia socjalistami nie byli to wowczas socjalistami zostawali tylko debile lub ci ktorym wciskano propagande od dziecka.

Generalowie Hitlera dorastali we wspanialych czasach, nie byli na tyle glupi aby lykac propagande, po prostu dobrze wykonywali swoja robote, dlatego nalezaly im sie pogrzeby z honorami itd.

Zbrodnie narodowosocjalistyczne to przedewszystkim zbrodnie Niemieckie, mordow dokonywali Niemcy a nie narodowi socjalisci.

Ofiarom holocaustu itd. nalezaly sie odszkodowania, ale tylko ofiarom, Żydom jako zbiorowosci i panstwu izrael g*wno sie nalezalo od NIemiec.

Polacy poowinni dostac jako panstwo itd. ogromne odszkodowania od NIemców, znacznie wieksze niz Żydzi, przeciez oni byli mniej poszkodowani.

Oczywiscie, gdyby Himmler jako osoba odpowiedzialna za holocaust przezyl to zostalby za to skazany na kare smierci, Hitlera za holocaust by sie skazac nie dalo ale za zbiorowe mordy juz tak. Oczywiscie, skazani w procesach norymberskich tej holoty za zbrodnie przeciwko ludzkosci bylo pogwalceniem prawa na niespotykana skale, nie mozna skazywac ludzi za przestepstwa ktore nie obowiazywaly wtedy a samo pojecie zbrodni wojennej powstalo o ile sie nie myle w 1946 r. a nawet jak wczesniej to nie bylo nic o nim ani w prawie III Rzeszy ani w prawie panstw okupowanych.

Al_Bundy

Jasne, przecież wymordowanie Żydów czy Polaków było zgodne z prawem, wiec skazanie winnych za te czyny jest przerażającą zbrodnią sądową... ;)
Twoja paranoja robi wrażenie, przyznaję.

zweistein

Albo nie umiesz czytac albo jestes idiotą, ja napisalem ze skazanie ich za zbrodnie przeciwko ludzkosci bylo niedopuszczalne bo nie istnial zaden przepis dot. zbrodni przeciwko ludzkosci gdy je popełniali.

Nalezalo ich skazac za morderstwa, korupcje itd. ale nie za zbrodnie przeciwko ludzkosci.

Za mordowanie Żydów nalezalo by skazac jedynie Himmlera i kilka innych osob (z czego polowa sie zabila), szereg lamania nawet wlasnego prawa przez narodowych oscjalistow ejst ogromny, od korupcji po morderstwa.

Al_Bundy

Facet, już o tym dyskutowaliśmy, więc znam dobrze twoją opinię, że każdy rząd ma prawo torturować i zabijać swoich obywateli, jeśli tylko ma na to ochotę i uchwali sobie takie prawo - a wtedy nikomu nic do tego... ;)
I ktoś taki jak ty zarzuca mi idiotyzm. Bajeczne.

zweistein

Nonsens nic takiego nie powiedzialem, Zreszta wtedy myslalem, ze Hitler mial doslownie wladze absolutna ale sam okreslil ze podlega pod prawa ktore ustanowil, wiec mozna by go powiesic za sama korupcje.

Zreszta nie mówielm, że rządy maja prawo robic co chca ze swoimi obywatelami, tylko rzady totalitarne, w normalnym panstwie kompetencje rzadu okresla konstytucja.

Zreszta Hitler dokonal agresji na Polske itd. nic go nie usprawiedliwia.

Al_Bundy

Owszem - napisałeś właśnie coś takiego. I to kilka razy. Teraz nie mam czasu, ale potem postaram się znaleźć i ciekawe jak wtedy wybrniesz, kłamczuszku.

zweistein

Napisalem, ze HItler mial prawo, co bylo by faktem gdyby mial 100% wladze, jednak podlegal prawom (ktore sam ustanowil zreszta), a w III Rzeszy byla kara smierci za korupcje, Hitlera mozna bylo powiesic juz zanim zabil kogokolwiek.

Faktem jest tylko to, ze w odroznieniu do rzędu np. NRD to byl to legalnie wyobrany Kanclerz Niemiec.

To, że zycie, empatia itd. nie moze stanac w zadnym wypadku ponad prawem to co innego.

ocenił(a) film na 1
Al_Bundy

Gdy w 1933 roku do władzy doszedł Adolf Hitler w Niemczech panował głód bieda i nędza. Ludzie zarabiali brutto 1500 marek, a wielu nie miało pracy. Żydowski rząd w Niemczech podnosił wciąż podatki i wiek emerytalny !! Społeczeństwu Niemieckiemu odbierał opiekę zdrowotną !! Zamykano szkoły by społeczeństwo było głupsze !! Najbardziej jedna żydzi w Niemczech walczyli z Kościołem widząc w nim najgorsze zagrożenie ... więc rząd żydowski w Niemczech przestał finansować Kościół.
Coraz więcej Niemców było bezdomnych coraz więcej dzieci było zabijanych przez swych zrozpaczonych rodziców, którzy nie potrafili ich wykarmić !! Coraz więcej Niemców dokonywało samobójstw !! Więc Adolf Hitler postanowił to zmienić, powstało SA następnie SS, NSDAP i "Mein Kampf " ...
Naród Niemiecki ogarnął szał chęci zemsty za wszystko co żydzi im zrobili !! Adolf Hitler zaczął ich mordować !! Żydzi zaczęli uciekać ... ci bogaci do USA .... i tu by było śmieszniej nie zostali wpuszczeni do USA przez żydów ... oraz uciekali na tereny wschodnie. Na wschodzie żydów przywitał sam J. Stalin !! - początkowo chciał ich zabić... ale towarzysz Beria z NKWD mu wytłumaczył, że żyd to nie Polak i że żyd to wróg Polaka !! Towarzysz Stalin domagał się dowodu na prawdomówność Berii ... więc Beria wraz z żydami wcielonymi do NKWD wymordowali Polskich oficerów w Katyniu.
Gdy na te tereny weszli Niemcy i zobaczyli co zrobili żydzi z Polakami chcieli nagłośnić tą sprawę i prawie im się udało... ale ... jak wszyscy wiemy Stalin odparł atak niemiecki. Żydzi z NKWD pod dowództwem towarzysza Berii robili czystki ... wysyłali Polaków na Sybir jak też mordowali w różnych lasach !! Gdy Niemcy zostały pokonane Stalin rozkazał żydom z NKWD by zmienili nazwiska na polskie i objęli władzę w PRL-u jedynie Berman tego nie zrobił bo miał plecy.
W tym momencie zaczyna się okres żydokomuny i wewnętrznych walk na szczytach władz komunistycznych państw np. tajemnicze śmierci różnych przywódców bloku wschodniego... ( Bieruta ) oraz głośne przemówienie W. Gomułki ( żydzi do syjamu ! - chłop się pomylił ale każdy wie o co mu chodziło ) ... w tym samym czasie podobne sceny rozgrywały się w USA bo tam żydzi też zaczęli uciekać ... został zabity JF Kennedy prezydent USA, który też głośno w przemówieniu dał do zrozumienia, że żydzi chcą przejąć kontrolę !! Świat został podzielony na dwie strony ... i by było śmieszne obiema stronami rządzili żydzi, którzy utrzymywali wszystko w wielkiej tajemnicy.
W 1989 roku społeczeństwo Polskie powiedziało dość !!! Chcemy chleba pracy i pieniędzy !!! wołało precz z komuną !!! a nie wiedziało, że za komuną stoją żydzi ... więc doszło do największego przekrętu w dziejach Świata !!! Żydzi z zachodu dogadali się z żydami ze wschodu !!! i doszło do "pokojowego przekazania władzy".
To pokojowe przekazanie władzy zaowocowało tym, że do dziś w naszym kraju władzę sprawują byli żydowscy ubecy & sbecy ormowcy i NKWDziści tyle, że dziś ich partia nazywa się Platforma Antyobywatelska".

Znalezione w sieci, przedwczoraj na forum jednego z portali

krzysiek1308

To nonsens, w Niemczech byla bieda przez I wojne swiatowa ktora rozpetali.

Samo wprowadzenie wieku emerytlnego bylo czyms idiotycznym.

Żydzi opanowali partie komusnityczna ktora byla w Niemczech popularna ale nie miala a takiej wladzy.

Adolf Hitler nie zaczaal mordowac Żydów, istnieje ogromne prawdopodobienstwo, ze nawet nie wiedzial o holocauscie. To Himmler zaczal tepic Zydostwo.

To, że Żydzi zajmowali wazne stanowiska w ZSR to zadne odkrycie.

Rajca w tym jest ale i tak prawdopodobnie pisal to idiota.

Al_Bundy

A - czyli miał prawo... i nie nie mal go. No istotnie: bardzo sensownie. ;)

zweistein

NIe stal ponad swoim prawem (przynajmniej wg. siebie samego) wiec mozna go bylo powiesic juz za sama korupcje.

Gdyby stal ponad prawem to by takie prawo mial ale ograniczalo by sie jedyn ie do rzeszy.

Gdyby nie wojna, moglby wymordowac wszystkich Zydow w niemczech i nikogo nie powinno to obchodzic bo panstwa nie maja empatii ani antypatii tylko inteeresy. On jednak zaatakowal europe, cofnal ja w rozwoju co przycynil osie do odzyskania niepodleglosci przez Afryke a jak rządza czyms murzyni to musi dojsc do tego do czego doszlo w Afryce, do pki w RPA byl aparathaid to jeszcze jakos szlo.