PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156979
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Brawo Pasikowski, udowodnił Pan jak bardzo ten film był potrzebny. Sama liczba tematów na tym forum świadczy jakie poruszenie wywołał. Ile gorących dyskusji na temat historii Polski i moralnych wyborów.

ocenił(a) film na 5
zweistein

Nom i ten co wyreżyserował film "Jak rozpetałem II wojne swiatową" też nie wiedział piotrusiu z gestapo

reoms2

Polska język - trudna język. Kali rozumieć?

ocenił(a) film na 5
zweistein

ile ci płacą w gestapo ,polepszyły sie zarobki od 1945 ? inflacja transformacja a w gestapo nadal sie opłaca być co nie.

reoms2

Gestapo nie istnieje. Za to kuce szetlandzkie trzymają się mocno.

ocenił(a) film na 5
zweistein

wiem wiem a macie tam płatne 100% L4 wcześniejsze emeryturki i obejścia w systemie podatkowym? bo ja akurat nie mam ale jakby ktoś był z gestapo to napewno by takie coś miał.

reoms2

Pomyśl, biedaczku. Ile musiałbym mieć lat, żeby służyć w gestapo, które przestało istnieć w 1945 r ? Do ilu umieją liczyć kucyki szetlandzkie, dasz radę?

xtomix

Z czego śmieją się żydzi w poniższym filmie. Dla Polaków (i nie tylko) jest to co najmniej szokujące.

"Israelis feel 'like nobody understands'"

https://www.youtube.com/watch?v=w5d_jdr15XU

ocenił(a) film na 1
xtomix

Następny pożyteczny idiota albo agent Hasbary... Tatełe w 68' jakie sobie domalował nazwisko? Mickiewicz? Słowacki?

Proponuję obejrzeć Heimkehr... To coś w rodzaju Pokłosia tylko w drugą stronę... Tam też tyle moralnych wyborów...

ocenił(a) film na 5
robokopo

Opowiedz lepiej o swojej rodzinie, po poglądach potomka widać, że to były to pewnie jakieś gnidy wysługujące się Niemcom w czasie wojny. Może do dziś mieszkacie w pożydowskim domu i strach was bierze, że będziecie musieli oddać co ukradliście.

ocenił(a) film na 1
xtomix

Nie, to ty lepiej opowiedz o swojej rodzince... która chce na tragedii swoich przodków lub przodków innej żydowskiej rodziny wyrządzonej jej przez NIEMCÓW zarabiać w nieskończoność. Niemców już się doić nie da, bo Gerhard Schröder orzekł, że Niemcy są już rozliczeni, więc huzia na innych. Przecież to taka piękna tragedia... którą można eksploatować do końca świata i o jeden dzień dłużej. A geszeft to geszeft... Wy już to wiecie najlepiej... Czyż nie? Mówisz o sobie, złodzieju? Ile ziemi ukradłeś Palestyńczykom, rdzennym mieszkańcom Palestyny? Ilu niepokornych dostało kulkę w łeb, co nie chciało wam dać tego, na co sobie zęby ostrzyliście w swoim Drangu nach Osten tylko nie in Europa, a im Nahosten? Myślisz, że wszystkich zaszantażujesz Holocaustem i będziesz dalej kradł i zabijał?

ocenił(a) film na 5
robokopo

Uczciwi Polacy nie obawiają się zmierzyć z tym filmem, natomiast potomkowie folksdojczów, szmalcowników i innej podobnej hołoty czują się zagrożeni, no cóż "na złodzieju czapka gore".

ocenił(a) film na 1
xtomix

To są brednie pożytecznego idioty tudzież agenta Hasbary. A gore to na was, co dokładnie widać, jak wam rura zmiękła, gdy na horyzoncie pojawił się Kalifat i od razu przestaliście pacyfikować getto w Gazie...

ocenił(a) film na 5
robokopo

O widzę że jesteś zwolennikiem Kalifatu, no cóż można się tego było spodziewać, to smutne, że tacy jak ty fanatcy z krajów zachodnich jadą tam i mordują z zimną krwią niewinnych ludzi.

ocenił(a) film na 1
xtomix

Tak, tak... Znam tę śpiewkę... "Krytykujesz Żydów, jesteś zwolennikiem Hitlera, a teraz Kalifatu". Więc morda w kubeł. Nasze geszefty lubią ciszę, my potrzebujemy pieniędzy, dużo pieniędzy. No i bezkarności. To jest coś, co nam się należy. Faktu, że wam rura zmiękła na widok Kalifatu, nie da się przeinaczyć. Nie da się zakłamać. Nie uda wam się spolaryzować świata: źli wszyscy ci, co przeciw nam, dobrzy ci, co z nami...

ocenił(a) film na 5
robokopo

Źli ludzie to ci którzy mordują innych, a Ty nie widzisz w tym nic złego, o ile morduje się żydów.

Dla mnie śmierć każdego niewinnego człowieka to tragedia, niezależnie od jego narodowości czy religii.

ocenił(a) film na 1
xtomix

Nie. Jest inaczej: zła jest tylko śmierć Żydów... O innej się w ogóle nie mówi... Przykład? Rozczulanie się nad losem jednego izraelskiego żołnierza (cały świat zobaczył jego twarz, poznał imię i nazwisko). Natomiast o bezimiennych ofiarach żydowskiej agresji ani słowa. To nie jest przypadek. To jest zmasowana strategia rozłożona na lata. I Żyd ma jeszcze prawo kogokolwiek moralizować? A pod tym wszystkim tkwi jeszcze jedno sprawa: PIENIĄDZE. Powtórzę po raz setny: wy chcecie na Holocauście się WZBOGACIĆ. Nie wystarczą wam rekompensaty w stosunku do rzeczywistych ofiar tej tragedii. Wy chcecie na tym żerować do końca świata, choć dzisiejsze pokolenia nie mają z tym już nic wspólnego.

ocenił(a) film na 5
robokopo

Żydzi bronili się bohatersko w powstaniu w getcie i jestem pełen podziwu wobec ich postawy, a tobie jak widać bardziej żal hitlerowców niż milionów niewinnych ludzi jakie zginęły w Oświęcimiu.

I nawet sympatyzujesz z takimi zbrodniarzami jak Hamas, to oni są winni temu, co się dzieje w Gazie.

ocenił(a) film na 1
xtomix

Wzruszające... Żydzi bronili się bohatersko... co robiąc? Zabijając Niemców. Koniec końców też ludzie, czy się to komuś podoba czy nie. Natomiast Palestyńczycy broniący się przed Żydami już nie są bohaterscy... Tu już jest inaczej. Tu mamy do czynienia z terrorystami. A dlaczego? Bo zabijają Żydów... Jakież to proste!

Przecież mówiłem, że według Żydów oni są nadludźmi. Ty to potwierdzasz, pożyteczny idioto... lub agencie Hasbary... Tak czy inaczej... nie jest z tobą dobrze... Albo dysonans poznawczy i brak kory mózgowej albo zwykła perfidia, wypisz wymaluj Talmud w pełnej krasie...

ocenił(a) film na 5
robokopo

Hamas to terroryści, przeczytaj sobie choćby na Wikipedii to zrozumiesz czemu dialog z nimi jest niemożliwy:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Hamas

Dlatego Izrael musi się bronić przed nimi, czy to tak trudno pojąć. Cały cywilizowany świat (zwłaszcza USA) powinien wspierać tą walkę. I z innymi terrorystami jak Bractwo Muzułmańskie czy Al Kaida. Trzeba ich tępić jak karaluchy, nie ma innej rady.

ocenił(a) film na 1
xtomix

Nie interesuje mnie żydowska propaganda.

Wiem, Izrael musi, Izrael to, Izrael tamto... Izrael jest bezcenny. Izraelowi wszystko wolno.

USA (ten twój ukochany cywilizowany świat) to największy terrorysta na świecie. Zaatakowali Irak, zginęło tam do tej pory milion ludzi. Zaatakowali, choć wiedzieli, że dowody posiadania broni biologicznej są sfingowane. Mało tego, nawet tego nie kryją teraz.

Jesteś przykładem kormorana z bardzo szeroką gardzielą, który połknie każdą propagandę. Twoje wywody są żenujące. Przykład głupio-mądrego naiwniaczka...

ocenił(a) film na 5
robokopo

Mówisz o sobie, widzisz świat w czarno-białych barwach.

ocenił(a) film na 1
xtomix

Ten, który świata nie widzi w ogóle, bo widzi i mówi za niego propaganda (żydowska), jeszcze ma czelność opowiadać, jak ktoś inny widzi świat... Dobre...

ocenił(a) film na 5
robokopo

Niestety jesteś zaślepiony przez propagandę antyżydowską, nie wiem czy wiesz, że antysemityzm to grzech przeciwko Bogu i ludzkości. NIe można być chrześcijaninem będąc antysemitą. W Polsce stawia się pomniki papieżowi Janowi Pawłowi II, zamiast słuchać tego, co mówił.

xtomix

Z czego śmieją się żydzi w poniższym filmie. Dla Polaków (i nie tylko) jest to co najmniej szokujące.

"Israelis feel 'like nobody understands'"

https://www.youtube.com/watch?v=w5d_jdr15XU

ocenił(a) film na 1
xtomix

Nie wiem, czy wiesz, ale mnie gówno obchodzi definicja "antysemityzmu" ukuta na potrzeby żydowskich geszeftów. I nie wiem, czy wiesz, że to, czego dopuszczają się Żydzi wyłudzając kolejne kontrybucje na narodach europejskich, to podłość (dla ciebie może być grzech). Zbrodnią jest natomiast to, co robili w szeregach żydokomuny i co teraz robią w Palestynie. To jest ostatnia nacja na świecie, która może kogokolwiek moralizować.

robokopo

A jak jest pierwsza? Mogę zgadywać, czy sam napiszesz?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Myślisz, żydowski agencie, że mnie podejdziesz, sprowokujesz i będę jadł ci z ręki, żeby twoje plemię mogło okraść moje? Musisz nieco zweryfikować swoje mniemanie na temat twojego plemienia. To będzie bolesne, wiem... Tyle nocy sam na sam z Talmudem... Tyle wypieków na twarzy przy jego lekturze...

robokopo

Za dużo Sturmera. Przedawkowałeś.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Tak, tak... Powiedz jeszcze, że planuję drugi Holocaust, albo w ogóle już go przeprowadziłem, bo nie chcę wam dać tego, na co ostrzycie sobie zęby...

robokopo

Co może planować niewinne cielątko wyznające hasło "Żydzi do gazu!"? No jakie trudne to pytanie, prawda?

ocenił(a) film na 1
zweistein

Agencie Hasbary, twoje prowokacje spaliły na panewce... Może pojedź do Izraela, tam dowiesz się od waszych agentów, jak teraz jątrzymy i judzimy na korzyść Izraela w krajach, w których mieszkamy na stałe...

robokopo

Konkretnie, kucu: jak można rozumieć hasło "Żydzi do gazu!", jeśli nie wezwanie do eksterminacji całego narodu? Do ostatniego niemowlęcia? I co może spowodować, że nie będzie to wezwanie nazistowskie i kompromitujące dla tego, kto je wznosi?

ocenił(a) film na 1
zweistein

O ile mnie pamięć nie myli, żydowski prowokatorze, to jedyną osobą, która te hasła tutaj wznosi, jesteś ty... Biedny żydowski prowokator... osiągnął skutek odwrotny do zamierzonego... A tyle się oczytał w Talmudzie o wyższości swojej nad gojami...

robokopo

Nie musiałbym powtarzać (i pytać po wielokroć) , gdybyś choć raz przyznał, ze takie hasełka są niegodne Polaka i przyzwoitego człowieka. A nawet kuca.

ocenił(a) film na 1
zweistein

Nie będę śpiewał, żydowski prowokatorze, tak, jak ty ode mnie tego oczekujesz.

robokopo

Ależ śpiewasz, kucu szetlandzki, i to tak, ze hej. Dziwne, że tego nie zauważyłeś.