PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156765
6,9 66 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Dlaczego nie zrobią filmu o masakrze we wsi Naliboki ???
Tam grupa żydowska pod dowództwem żydka Bileskiego zamordowała całą wieś !

ocenił(a) film na 1
mitemite

Podobno Pasikowski ma kręcić. W jego opartej na udokumentowanej historii, mieszkańców Naliboków, nabożnych Żydów morduje widłami dzikie ogarnięte szałem polactwo. 2 SSManów z Einsatzkommando daremnie ze słowami Bogurodzicy na ustach próbuje zapobiec masakrze i błaga polskich zwyrodnialców na kolanach odstąpienie od mordu, ale sami jako pierwsi padają ofiarą polskich dzikusów - zostają nabici na pale...

New_World_Order

Ciekawy artykuł o żydowskich katach
http://aleszuma.nowyekran.pl/post/69694,zydowscy-kaci-nkwd

mitemite

http://www.naszawitryna.pl/jedwabne_881.html

ocenił(a) film na 1
mitemite

Temat Jedwabnego na naszejwitrynie na wskroś przestudiowałem, a tamten artykuł o katach nkwd ciekawy.

mitemite

To nakręć, któż Ci broni?

aariciaa

Jak znam tę logikę, to na pewno jakaś żydowska grupa sprawująca władzę...

Reimar

Zapewne :)

ocenił(a) film na 3
aariciaa

Choćby brak środków mu na to nie pozwala geniuszu. Jak myślisz (o ile myślisz), kto by sfinansował taką produkcję? A kto by coś takiego do kin czy na mały ekran puścił? Czasem trzeba trochę ruszyć mózgiem a nie pleść co na język przyjdzie.

Rev93

Wiesz co to ironia? :)

ocenił(a) film na 3
aariciaa

Wiem ,ale po tylu konwersacjach z inteligentnymi inaczej trudno mi odróżnić co jest ironią, a co jest pisane na "serio". Oni wypisują niekiedy takie bzdury, że myślisz, że to ironia, ale później okazuje się, że oni naprawdę tak myślą.

aariciaa

Pomijając dość powszechne trudności związane z jej rozpoznawaniem, nie każdy zna prawdziwe znaczenie tego słowa, więc pomogę koledze Rev93:
IRONIA: Izraelski Rozjuszony Odział Nieprawdziwych Informacji Antypolskich

Reimar

chyba oddzial nie odzial

gemini300

Więcej nawet: oddział, nie oddzial - w ten oto sposób, dzięki konstruktywnej i jakże przydatnej krytyce, kolejna literówka na forum Filmwebu została wyeliminowana.

Reimar

no ale w slowniku pisza co innego ,chociarz jak czytam co niektorych posty to faktycznie mozna by ich wziasc za taki "odzial."hahahaha

Reimar

Genialne :D

ocenił(a) film na 8
mitemite

Każda wojna to czystki etniczne
Ale niektórych bardzo boli pokazanie wyrzynka żydów przez polaków a nie odwrotnie