PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156983
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Mocny

ocenił(a) film na 7

Zobaczyłem wreszcie Pokłosie Pana Pasikowskiego ...nie wiem co mam napisać ..film jest mocny a
ostatnie 15 minut brrr.Swietnie zrobiony i zagrany film .Bardzo trudny temat filmu ale wielkie brawa
dla reżysera i aktorów ,dla pana Macieja (mino ze teraz ma przesrane u PRAWDZIWYCH
POLAKÓW ).Jesli ktos myśli ze to anty polski film to niech sie palnie w głowę !.

cureman

Ja też obejrzałem wreszcie ten film. Jest świetny! Bardzo poruszający, dramatyczny, a rozumny i uczciwy człowiek musi zmierzyć się z najtrudniejszymi tematami!

użytkownik usunięty
cureman

Zgadzam się z Waszymi wypowiedziami. Również przed chwilą w końcu obejrzałam film "Pokłosie" i uważam, że to świetny film. Nie tylko dobrze nakręcony czy też z dobrą obsadą, ale przede wszystkim nie bojący się poruszać tego typu tematów. Film wywołał falę krytyki u wielu Polaków, ale spójrzmy prawdzie w oczy, jesteśmy tylko ludźmi, nie ważne jaki naród, tylko ludźmi... więc nie traktujmy swojego narodu jako świętego, bo tak nie jest. Owszem jesteśmy narodem, który został skrzywdzony przez wojnę itd. Ale niemożliwe jest, że wszyscy Polacy byli OK i nikomu krzywdy nie zrobili. To nierealne, wystarczy chociaż spojrzeć na rzeczywistość, u nas w Polsce, a nawet gdziekolwiek... tyle zła na świecie, w każdym narodzie są czarne owce, tak było, jest i będzie. My możemy tylko stawić czoła prawdzie, nie unosić się honorem, dumą itd. tylko wynieść lekcje i nie popełniać takich błędów