Czekam na dzień w którym Żydzi przeproszą nas za mordy dokonane na Polakach. Z bardziej oczywistych rzeczy polecam poczytać o zbrodni w Koniuchach, kiedy to partyzanci radzieccy i żydowscy dokonali brutalnego mordu na mieszkańcach wsi. Tutaj tekst z Wikipedii:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_w_Koniuchach
Do tego nie należy zapominać o Katyniu. Ścisłe kierownictwo NKWD, to byli ludzie pochodzenia żydowskiego. Zresztą sami Zydzi widza poniekąd tutaj problem, o czym można poczytać tuta, na Forum Żydów Polskich:
http://www.fzp.net.pl/zydzi-i-komunizm/zydowscy-komunisci-problem-dla-nas
No i na deser jeszcze zdanie odnośnie tzw. bezpieki:
"Odsetek Żydów w MBP regularnie wzrastał przekraczając podobno w późniejszym okresie 37% ogółu[3]. Był to duży odsetek, gdyż w okresie powojennym Żydzi w Polsce stanowili mniej niż 1% w społeczeństwie na skutek zagłady dokonanej przez III Rzeszę."
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ministerstwo_Bezpiecze%C5%84stwa_Publicznego#.C5.BB ydzi_w_Ministerstwie_Bezpiecze.C5.84stwa_Publicznego
Cytat standardowo z Wikipedii, aby nikt mi nie zarzucił braku obiektywności źródła.
No tak, ale służyli w SS bo byli Żydami (a właściwie Żydami chyba jednak nie byli, natomiast mieli żydowskie korzenie), czy mimo tego?
150 tysięcy żydów służyło w wehrmachcie. Wielu z nich odwiedzało swoje rodziny w getcie. Żydzi pracowali także w gestapo. Pomagali wyłapywać Polaków skłonnych by im pomóc.
Chyba nie wszyscy wiedzą, ze Goebbels miał żydowską matkę, Goring żydowskiego wujka od strony ojca, a sam Hitler zanim został Niemcem nazywał się Szwajmaier. Nazizm to po prostu żydowski wynalazek, powiedzmy to otwartym kluczem.
Zresztą podobnie żydowskie korzenie miał Stalin.
A dziś inaczej? Żydowska PO, bo tylko żydowskością można tłumaczyć ich wrogie wobec narodu i państwa polskiego działania.
Pietrku, dodaj to, o czym zapomniałem napisać.
Wiele jest teorii na temat żydowskich korzeni Hitlera. Twierdzisz, że PO nie jest żydowskie? To wytłumacz mi dlaczego nasz drogi biznesmen Jan Kobylański został uznany za antysemitę zaraz po stwierdzeniu, że w naszym parlamencie jest co najwyżej 30% Polaków. Kto by się tym przejmował gdyby to była nieprawda?
Jakie 30 procent?! Naiwne dziecię - "ich" jest tam ok 96-98 procent.
Te 30 procent to głoszą sami Żydzi i ich podli poplecznicy, żeby ukryć swoje faktyczne wpływy. Pietrk, nie daj sie złapać na lep ichniej propagandy.
Przeczytałem z zainteresowaniem ,,,mam swoje zdanie(poniekąd zawarte w waszych wypowiedziach).
Nie pamiętam dobrze ale chyba I.Singer powiedział "Jeżeli nie byłoby antysemityzmu, to Żydzi na pewno by go wymyślili"
Szydercza maska przywarła mi do twarzy.
Ale uwierz, są tacy, którzy odrzucają a priori jakieś spostrzeżenia, jeśli ich autorem jest Żyd.
Całkiem możliwe.
A ci, którzy służyli w Wehrmachcie? Ciągle byli Żydami, czy niemieckimi patriotami (ewent.: nazistowskimi fanatykami)?
Uogólnienie. Jakim Żydem był ten, który ledwie miał domieszkę krwi żydowskiej, myślał, czuł i mówił po po niemiecku?
Teraz także na Palestyńczykach. Lista coraz dłuższa, oj, przyjdzie nienawiść i zapłata, oj przyjdzie.
Wymieniłeś te najbardziej znane akty mordowania Polaków przez ludność żydowską. W tym miejscu nie można zapominać, że to właśnie żydzi walnie przyczynili się do aktów ludobójstwa na kresach w latach 1939-41. Zakatowano wówczas w czystce etnicznej ponad milion osób polskiego pochodzenia.
Mówisz o tych żydach którzy z euforią jechali za pracą np. do Moskwy? To z nich także już zrobiliście ofiary wojny? Zawsze z oprawców robicie ofiary? Takie oszwabianie Polaków? Przecież to Niemcy i żydzi z sowietami wymordowali najwięcej Polaków. Z komunistycznych danych można wyczytać, że Niemcy i żydzi z sowietami wymordowali ponad 4,5 miliona Polaków. Nikt nie zdziwi się przy tym, jeżeli w wyniku rzetelnych badań historycznych liczba ta się podwoi.
Nie, piotrusiu. Chodzi o Żydów, którzy w ramach represji byli wywożeni na Wschód z podobnych powodów z których wywożono Polaków. Nie za szybko?
Poczytaj Icku Wasze archiwum getta warszawskiego (zw. Ringelbluma). To na prośbę społeczności żydowskiej Stalin pozwolił żydom na wyjazd w głąb sowiet-kołchozowego kraju. Byli mu za to wdzięczni. Opisywane dni wyjazdu czcili jak święto. I to porównujesz z wywózkami Polaków których celem była zagłada narodu polskiego?
Gdzie Rzym a gdzie Krym, pietrku? Przecież mowa o wywózce Żydów z terenów okupowanej przez Rosjan - na mocy porozumień z Hitlerem - Polski. Nie za szybko, biedny piotrusiu?
Tutaj to już zapędziłeś się. Były niemiecko-sowieckie rozmowy (po stronie sowieckie często byli to żydzi) na temat zagłady narodu polskiego ale nie żydowskiego. Żydzi uciekali masowo spod okupacji niemieckiej do sowietów. Jak myślisz dlaczego?
Polaków wywożono by unicestwić naród a żydzi prosili się o transporty by wyjechać w głąb kraju Stalina za pracą. Poczytaj Icku/pietrku żydowskie archiwa getta warszawskiego (archiwa Ringelbluma). Tam znajdziesz relacje naocznych świadków (samych żydów), zbierane na gorąco, czyli jeszcze nie zmanipulowane antypolskim szowinizmem.
"Żydzi uciekali masowo spod okupacji niemieckiej do sowietów. Jak myślisz dlaczego? "
Oj, jakie trudne pytanie. Bo Sowieci nie mieli w planie eksterminacji Żydów i nie wprowadzili ustaw antysemickich?
Jak mi poszło?