Do filmu podchodzilem w z lekka ostroznoscia, jak widac w komentarzach opinie sa skrajnie rozne na temat filmu. Osobiscie nie traktuje tego filmu jak dokumentu, film nie jest na faktach, to po protstu wymyslona historia bazowana na roznych pogłoskach, rownie dobrze mozna zarzucac "wladcy pierscienia" ze pokazuja krasnoludy i elfy a przeciez one nie istnialy ale nie o tym chciałem. Scena w ktorej bracia Kalina rozmawiaja z starym Malinowskim normalnie miazdzy, to chyba jedna z najlepszych polskich scen jaka widzialem. Robert Rogalski powinien dostac za to co zrobil oskara :)
niestety większość komentarzy nie ma nic wspólnego z filmem. po prostu gimbusy wystawiają ocene 1 i komentują film nawet jak go nie widzieli
Niestety ale wiekszosc komentarzy tutaj zarzuca filmowi ze jest antypolski, nie doceniajac swietych jak dla mnie zdjec, i dobrej gry aktorow. Scenariusza sie nie czepiam bo nigdzie nie jest napisane ze film jest na faktach. Tak samo jak nie czepialem sie "Facetow w czerni" czy "Z archiwum X" ze pokazuja ufo. A jezeli ktos mysli ze po pokazie jakiegos filmu reszta swiata bedzie myslala ze Polacy to mordercy i pogromcy zydow to mi jest po prostu takiej osoby zal. Brak dystansu do siebie to najgorsze co widze wsrod rodakow. Nie mozemy pokazywac filmow ktore przedstawiaja nas w zlym swietle itp. bo inni bede nas zle odbierali, a