Tylko skończony idiota, ignorant może powiedzieć, że ten film jest kłamstwem, gniotem itp., jest
to spowodowane brakiem zainteresowania historią, niestety
podczas II wojny światowej, pośród społeczności polskiej antysemityzm występował dość często,
takie zdarzenia jak filmie zaprezentowało podobne miały miejsce w Polsce (np. Markowa rodzina
Ulmów), Pomimo, że wśród wyróżnionych Medale 'Sprawiedliwy wśród Narodów Świata' jest
najwięcej Polaków. Niestety często chciwość i nienawiść do żydów tłumiła ludzkie odruchy i
popychała do najgorszego. Dobrze że ten film powstał bo zmusił do dyskusji i mam nadzieje że
zwiększy zainteresowanie historią, często w szkołach na lekcjach gloryfikuje się mit Polaka,
który był uosobieniem włącznie dobra a wszyscy wokół byli źli.
Polska podczas II WŚ była po jasnej stronie mocy i o tym trzeba pamiętać i nie zapominać o
czarnych owcach , pzdr
Wsrod Sprawiedliwych jest najwiecej Polakow? I czego to ma dowodzic? Czemu pojawia sie ciagle ten absurdalny argument? To jest jakas kpina z logiki. Mialo byc wiecej Holendrow, Francuzow czy Bulgarow? Jakim cudem? Wystarczy porownac proste liczby. Ilu Zydow zylo w Polsce, a ilu w Bulgarii?
Proporcje sa oczywiste. Na terenach polskich uratowalo sie okolo 40-60 tysiecy Zydow. Nie wiecej. Ogolnie ponad 90% polskich Zydow zostalo zgladzonych. To jest wartosc niewyobrazalna.
Pozostali Zydzi ocaleli na wschodzie. Sposrod obywateli polskich zeslanych przez Sowietow na Syberie (lub do azjatyckich republik), Zydzi, jako wrog klasowy (ze wzgledu na swoj styl zycia oraz niezwykla religijnosc) stanowili najwyzszy po etnicznych Polakach odsetek. Przy czym o ile Zydzi w spoleczenstwie polskim stanowili okolo 10-12% obywateli, to wsrod ogolu zeslanych przez Sowietow ten odsetek wzrosl do blisko 25%. Represje sowieckie wobec Zydow byly wiec nieproporcjonalnie duze do ich procentowego udzialu w polskiej populacji.
Potem losy tych Zydow byly rozne. Jak wiadomo wielu zolnierzy II Korpusu Andersa mialo zydowskie pochodzenie. Niektorzy, za przyzwoleniem dowodztwa, opuscili polskie jednostki w Palestynie, inni przeszli z korpusem caly szlak bojowy (czego dowodem las macew na polskim cmentarzu wojskowym w Monte Cassino). Reszta Zydow wracala do Polski ze wschodu tuz po wojnie. Wiekszosc opuscila Polske do roku 1952. Szacuje sie, ze wojne przezylo od 180 000 do 350 000 polskich Zydow. Na laczna liczbe 3-3.5 miliona obywateli polskich zydowskiego pochodzenia zyjacych w Polsce tuz przed wojna. I ta liczba mowi wszystko.
Uznaje sie, ze najbardziej "sprawiedliwym" narodem byli Holendrzy. Uwzglednia sie proporcje ludnosciowe. Choc w Holandii zylo bez porownania mniej Zydow niz w Polsce, to liczba "Sprawiedliwych" Holendrow przekroczyla 5 tysiecy. Z drugiej strony, gwoli uczciwosci, pamietajmy, ze w Polsce za pomoc Zydom grozila kara smierci (dla calej polskiej rodziny przechowujacej Zyda). W Holandii tak surowych i bezwzglednych kar nie bylo.
Gemini, jestes osoba przyglupiasta i prymitywna, nawet prostych kwestii nie jestes w stanie zrozumiec. W odroznieniu od ciebie ja jestem Polakiem i polskim patriota. Nie rozumiesz slowa "patriotyzm", wiec nawet nie otwieraj ust. Tacy jak ty nigdy nic dobrego dla Polski nie zrobili, ty nawet nie potrafiles skonczyc polskiej szkoly podstawowej. Jezyk polski jest dla ciebie zbyt trudny do opanowania nawet w stopniu dostatecznym. O historii Polski nie masz zielonego pojecia, jest dla ciebie materia zupelnie obca i zbyt skomplikowana. W wielu watkach prezentowales poglady neonazistowskie, co dodatkowo utwierdza mnie w przekonaniu o twoim antypolskim nastawieniu. Z powodu prawdopodobnego uposledzenia umyslowego jestes osoba moralnie zwyrodniala. Na poziomie elementarnym nie umiesz odrozniac dobra od zla. Nienawidzisz wszystkiego co tradycyjnie polskie, nienawidzisz tradycyjnego polskiego etosu. Ty go nawet nie rozumiesz. O polskiej kulturze wiedze masz zadna. Jest dla ciebie kolejna sfera niedostepna, w najlepszym razie zbyt abstrakcyjna by twoj maly rozumek mogl ja jakkolwiek ogarnac. Nie jestes Polakiem, Gemini. Jestes Wolakiem, osoba narodowosci wolskiej. Z tradycyjna i historyczna polskoscia to ty wiele wspolnego nie masz i nie oszukujmy sie, ze jest inaczej. Jest nawet gorzej - do polskosci, do polskiej kultury, do polskiej inteligencji, do polskich elit odczuwasz niechec. Trudno mi nie przyznac racji, prawda?
Gemini, powiedz mi jedno. Jakim ty mozesz byc Polakiem, skoro w sensie statusu spolecznego jestes na samym dole spolecznej drabiny? Bez wyksztalcenia, z inteligencja wyraznie ponizej przecietnej, natomiast uzbrojony w swoja wolska nienawisc do wszystkiego czego nie rozumiesz.
Takie dno i wodorosty jak ty zostaly kiedys opisane przez polskiego poete (zreszta zydowskiego pochodzenia)
"W pancerny waciak zbrojny golem
Nadciąga kartoflanym polem
Krwawy i pusty, bo bez Boga
W gumiak obuta jego noga
A w ręku jego ciężka laga
Którą mu dała władza naga
By odwet wziął i bił, jak umie
Tych wszystkich, których nie rozumie
Tych wszystkich, których nienawidzi
Bo to bezjaje, gnoje, Żydzi
Za swoją nędzę, za swój strach
Tych, których każą, wbije w piach
Dla niego Polska to jest mać
Co przykazuje krótko: lać".
Ty nawet nie znasz jezyka polskiego, choc rzekomo sie w Polsce urodziles i wychowales. Co ty mozesz znac, kogo ty mozesz rozumiec? Zastanawia mnie czy kiedys obudzilo sie w tobie sumienie. Czy nie probowales nigdy byc lepszym, ciut szlachetniejszym czlowiekiem? Nigdy nie miales poczucia wstydu, ze wyrosles na osobe az tak prymitywna i powszechnie pogardzana?
Kazdy? Jak widac po sredniej ocenie tego filmu (w kontekscie twojej oceny) to ty jestes margines, Flashback. Ty gardzisz przede wszystkim samym soba, dlatego wychodza z ciebie takie kompleksy i dlatego w tobie tyle fobii. Mozesz tu pisac pod dziesiecioma nickami, ale zawsze u normalnych uzytkownikow Filmwebu wzbudzasz politowanie, pod kazdym forumowym wcieleniem. Jestes prymitywem, Flashback i trzymac sie mozesz wylacznie z prymitywami twojego pokroju. Wiele razy na forum Filmweb byles wysmiewany, z powodu swoich odlotowych komentarzy. W realu zapewne tez byles posmiewiskiem. Nigdy niczego to ciebie nie nauczylo?
to właśnie ty masz kompleksy, to nie ja tutaj siedzę od paru miesięcy po kilka godzin dziennie tylko ty.
znajdź jakieś zajęcia zamiast bronić tego gniota i robić psychoanalizy użytkownikom bo to żałosne.
Nie siedzisz tu, nie publikujesz swoich postow? Flashback, wy, najbardziej prymitywne spolecznie jednostki, ciagle zyjecie w jakims zaklamaniu totalnym. Cos niesamowitego. Absolutna patologia.
nie siedzę tu codziennie od premiery filmu po kilka godzin tak jak ty. żyjesz w zakłamaniu
(jak każdy fan Pokłosia zresztą) jeśli nie widzisz tego i swojego nolife'stwa fanboju.
Flashback, wybacz, ale nie mozesz byc partnerem do dyskusji dla ludzi normalnych. Taka jest brutalna prawda. Zreszta ty chyba w jakis sposob o tym wiesz. Jestes marginesem spolecznym i fakty sa tutaj niezbite. Ludzie oceniaja Poklosie pozytywnie, ty dales mu ocene 1, zreszta zanim ten film obejrzales. I to mowi o tobie wszystko.
haha skąd wiesz kiedy obejrzałam ten film? ja tu podaję rzeczowe argumenty dlaczego film zasługuje na 1. ty fanboju nie dopuszczasz do siebie faktu że nie każdemu musi się ten film podobać i każdy kto krytykuje jest dla ciebie automatycznie antysemitą. mam ocenić Pokłosie pozytywnie bo ludzie tak oceniają? no to nieźle masz że idziesz za motłochem jak leming.
Flashback, zaklamany antysemito - oceniles ten film zanim go obejrzales. Ja to wiem i ty to wiesz. A jaki teraz bedziesz formulowal przekaz w tym temacie, to naprawde nie ma wiekszego znaczenia.
I nie, nigdy nie podales tu zadnego rzeczowego, merytorycznego argumentu. Moze dlatego, ze jestes idiota i nie potrafisz, a moze dlatego, ze nie ma zadnego uzasadnienia by dawac jakiemukolwiek filmowi, ktory nie jest calkowitym dnem realizacyjnym, skrajnej oceny 1.
O Poklosiu mozna rozne rzeczy powiedziec, moze sie podobac, moze sie nie podobac, ale NIKT normalny nie stwierdzi, ze ten film nalezy do najgorszych w historii polskiej i swiatowej kinematografii. Bo jest oczywiste dla kazdego przecietnie inteligentnego czlowieka, ze sa filmy znacznie, znacznie gorsze.
Ty jestes oszolom, Flashback i dlatego wybierasz skrajnosci, jak kazdy radykal. To jest twoj problem, nikogo innego.
po prostu nie lubię filmów schematycznych i czarno-białych. ja już wiele razy porównałam ten film do Zielonej Mili gdzie reżyser tanimi chwytami wzbudza u widza wzruszenie. i tak w Pokłosiu tanimi chwytami reżyser szokuje widza. ale film nie ma żadnej głębi. jedynie kontrowersyjność. scenariusz jest słaby a sceny są banalne.
ps. jak mogleś ocenić Les Miserables 4/10? przecież na filmwebie ma 7,5, wśród krytyków ocena również jest pochlebna. hipokryzja? jesteś idiotą i dyletantem filmowym jak większość ludzi na fw stąd takie kwiatki jak wysoka ocena dla Pokłosia i Skazani na Shawshank na pierwszym miejscu w najlepszych filmach.
ps2. antysemitką nie jestem ale rozumiem że jako żyd jesteś wrażliwy na ten temat.
Znowu nie zrozumiales, Flashback. Jak zwykle. Ustalilismy, ze Poklosie moze sie podobac lub nie podobac. Ale skrajna jedynke moze filmowi dac tylko oszolom. Analogicznie z Les Miserables. Moze sie podobac lub nie podobac. Mnie sie niezbyt ten musical i jego ogolna konstrukcja spodobaly, ale przez mysl mi nie przeszlo by kwalifikowac ten film w gronie najgorszych filmow w historii swiata. Innymi slowy przez mysl mi nie przeszlo by dawac mu skrajna ocene 1.
Czy teraz juz skumales?
a czy ty rozumiesz że każdy ma inny system oceniania? nie stosuję skali którą narzucił filmweb, dla mnie film na 10 to nie jest taki który uważam za arcydzieło w kinematografii. patrzę na obiektywne kryteria jak zdjęcia, aktorstwo itp. ale w tym przypadku dochodzą też moje subiektywne odczucia. a problem jest taki że w Pokłosiu ani strona techniczna ani fabularna mnie nie powaliły. aktorstwo jak w szkolnym przedstawieniu, sztuczna, teatralna forma, zdjęcia przeciętne - przy zdjęciach z "Róży" wręcz kiepskie. to jest słaby film i tyle. mam prawo ocenić go na 1/10 tak jak ty na 8. idąc twoim tokiem myślenia oszołomami są też ludzie którzy dali Pokłosiu skrajne 9-10. bo najlepszy film to też nie jest. a może według ciebie tak? więc tym bardziej jesteś idiotą jeśli nie dociera do twojego pustego łba że dla kogoś ten film to może być dno a dla kogoś arcydzieło.
Jedynki, bez wyjatku, dali temu filmowi idioci tacy jak ty. Nie znam zadnego przecietnie inteligentnego czlowieka, ktory uznal Poklosie za absolutne realizacyjne dno.
Twoj system oceny, w opozycji do prostej skali ocen 1-10, tez swiadczy o twoim debilizmie, ale to juz jest inna sprawa.
Ja dalem temu filmowi ocene 8, bo uwazam, ze jest to produkcja bardzo dobra. Tak po prostu, zwlaszcza jak na polskie realia. Nie kierowalem sie i nigdy nie kieruje sie srednia przy wystawianiu wlasnej, subiektywnej oceny. Nie pomyslalem tez o tym by dac filmowi maksymalna 10, po to by "zawyzyc" srednia. Jest to praktyka charakterystyczna dla dzieci i kretynow.
Podobnie jest z motywacja "jedynkowcow", ktorzy staraja sie dzialac w druga strone. Z powodu swojego kretynizmu chca filmowi srednia zanizyc.
Jezeli chodzi o moje odczucia, nie jestem w nich odosobniony, bo jak mowilem, wiekszosci sie ten film podobal, wielu spodobal sie bardzo. Ty natomiast jestes marginesem w swoim radykalizmie i skrajnosciach, i to nie podlega dyskusji. Owszem, wy, oszolomy jestescie glosne, halasliwe, wielonickowe, ale wciaz pozostajecie marginesem, czy wam sie to podoba czy nie.
haha chyba nie myślisz że zależy mi na średniej ocen dla jakiegoś filmu na portalu na którym większość to dyletanci - wystarczy spojrzeć na wasze najwyżej oceniane i już wiadomo z kim ma się do czynienia. kim ty jesteś per33333 żeby mówić które filmy zasługują na 1/10 a które nie? tym bardziej jeśli Pokłosiu dałeś 8 a przykładowo Les Miserables 4 co potwierdza że o kinie masz małe pojęcie. ale w porządku dałeś tyle bo nie podobał ci się mimo że widziałeś jakieś tam plusy. no to pomyśl że ja ich w Pokłosiu nie widziałam.
jaki to argument że w swojej ocenie nie jesteś odosobniony? żaden, wystarczy spojrzeć na filmwebowe top100 w którym głos ma każdy i dlatego są tam filmy dla mas bo większość użytkowników nawet nie potrafi poszerzyć swoich horyzontów filmowych. może na chwilę przestań mnie obrażać. sprawdź moje ostatnio oglądane filmy - same polskie. mam więc porównanie na którym tle Pokłosie wypada bardzo słabiutko. ja po prostu jestem już w jakimś stopniu wyrobionym widzem i nie działają na mnie takie proste chwyty jakie zastosował Pasikowski by zaszokować widza. dobry reżyser nie musi się do tego uciekać.
wy oszołomy jesteście głośne, hałaśliwe, wielonickowe i niestety jest was większość bo lemingi to bardzo wielkie stado. dlatego w kraju mamy taki syf bo wy macie głos.
tym postem udowodniłeś że to ty jesteś po stronie tych szczekających. nie odniosłeś się do moich argumentów, lepiej powiedzieć "nudzi mnie to" bo to wygodniejsze, a prawda jest taka że potrafisz jedynie szczekać a gdy ktoś ci poda argumenty nagle nie wiesz jak się odnieść. po prostu przyznaj że sam się pogubiłeś w swoich bredniach, jak każdy fanboj Pokłosia jesteś hipokrytą. masz swoje kryteria oceniania filmów - pomyśl że ktoś ma własne. nie umiesz dyskutować na poziomie, w każdym mnie obraziłeś, inteligencja to pojęcie tobie obce i ja też jeszcze nie widziałam jakichś rzeczowych argumentów na poziomie od fanbojów - zwykle jest to "Pasikowski pokazał prawdę o Polakach" a jak ktoś zwróci uwagę na niezgodność z prawdą to zaraz jest "to przecież film fabularny a nie historyczny" - hipokryzja to wasze drugie imię.
Ty nie masz zadnych argumentow, Flashback. Masz tylko swoje oszolomstwo, radykalizm swiatopogladowy i swoja jedynke.
Przezabawne jest tez, ze poruszasz temat hipokryzji. Wielu antysemitow mieni sie nie tylko "prawdziwymi Polakami", ale tez katolikami. Jakos uchodzi ich uwadze, ze od czasow II Soboru Watykanskiego antysemityzm uwazany jest przez KK za grzech ciezki. Jan Pawel II stwierdzil zas, ze antysemityzm jest grzechem nie tyle przeciwko czlowiekowi, ile przeciwko Bogu. Polscy antysemici, podobnie jak ty, zyja w zaklamaniu a nauki kosciola przyjmuja wybiorczo. W rzeczy samej w takiej formie stanowia jakby sekte poganska czy neopoganska, z wlasnymi mniejszymi i wiekszymi bozkami, z wlasna lista swietych, z wlasnymi zasadami, przykazaniami i z nieodlacznym balwochwalstwem (przeciez przez kosciol katolicki potepianym).
Oszolomy zyja w chaosie pojec i wartosci. Ty tez jestes tu swietnym tego przykladem, choc w nieco innym zakresie niz oszolomy katolickie.
przecież piszemy o filmie a nie o antysemityzmie, typowe dla przygłupich fanbojów - zmiana tematu gdy robi się niewygodnie. niech dotrze do twojego pustego łba że nie mam poglądów antysemickich - wmówiłeś to sobie, fani Pokłosia lubią sobie pewne rzeczy dopowiadać. ale nie wymagam od ciebie wiele jak nawet masz problem z zobaczeniem ze piszę w żeńskiej formie więc nie dziwię się że widzisz coś czego nie ma.
a moje argumenty już dawno tutaj przedstawiłam: w filmie Pasikowski zastosował najgorsze z możliwych tanich chwytów, zrozum w końcu że piszę o filmie samym w sobie, na razie nie skupiam się na propagandzie. aktorstwo słabe, teatralne i sztuczne, zdjęcia przeciętne, udźwiękowienie kiepskie (jak często w polskim kinie), historia bardzo banalna, wiele zbiegów okoliczności, błędów logicznych, prostych scen żeby każdy idiota zrozumiał, zero symboliki, wymowności w scenach - jedynie banalne chwyty.
ty umiesz tylko szczekać. przestań rzucać wyzwiskami bo sam sobie nimi wystawiasz opinię. nie jesteś zbyt inteligentny jeśli nie umiesz kulturalnie odpowiedzieć tylko ciągle stosujesz wycieczki osobiste co jest domeną ludzi przegranych którzy chwytają się ostatniej deski ratunkowej - argumentów ad personam.
Flashback, nie bede tlumaczyl dlaczego nie zwracam uwagi na forme zenska w twoich postach. Chyba sam bys tego nie chcial. Po drugie jestes zaklamanym debilem, pelnym wspomnianej hipokryzji, bo wielokrotnie obrazales w tej zakladce ludzi, ktorzy oceniali film pozytywnie.
Nie masz zadnych argumentow, wiec nie ma sie do czego odnosic. Natomiast twoja opinia na temat strony technicznej i artystycznej jest twoja opinia i nic mi do tego.
lol, teraz już wiem że ty nie chcesz widzieć tych argumentów i nie możesz dopuścić do siebie myśli że komuś może się ten film najzwyczajniej w świecie nie podobać na tyle by wystawić odpowiednią ocenę. ty też tutaj głównie obrażasz hipokryto i nie masz żadnych argumentów poza tym że innym się podoba więc film musi być dobry. wyzywasz każdego od antysemity nawet jeśli nim nie jest. nie mówiąc już o tym że udzielasz się głównie tutaj tylko w tym celu założyłeś konto. żyj w swoim hermetycznym świecie. spędź tutaj jeszcze kilka kolejnych miesięcy obrażając każdego komu się nie spodoba faszysto. każdy kto przeczyta te posty wyciągnie te same wnioski - jesteś idiotą. kończę bo nie mam czasu na takich oszołomów, na koniec jeszcze dodam twoje słowa z bloga pewnego usera: "Jezeli o mnie chodzi, to jestem rozmowca dosc konfliktowym w tym serwisie i pare moich postow zostalo usunietych za zlamanie regulaminu. Nie protestowalem ;)"
totalna hipokryzja z twojej strony, per33333333333
Flashback, podobnie jak Gemini, jestes osoba skretyniala. Powtarzam: nie mozesz byc partnerem do dyskusji dla przecietnego czlowieka. Byc moze, tak jak Gemini i spora czesc innych antysemitow, masz jakis stopien uposledzenia umyslowego. I nie jest to inwektywa, ale stwierdzenie faktu. Wnioski, ktore wyciagasz sa wnioskami osoby bez watpienia przyglupiej. Zalozylem tu konto w 2011 roku by rozmawiac o Poklosiu? Czlowieku, z taka inteligencja to ty naprawde niewiele jestes w stanie poradzic. Zawsze bedzie posmiewiskiem, zawsze bedziesz zakleszczony w swoich kompleksach i fobiach, zawsze bedziesz zyl mitami i urojeniami. Nic na to nie poradzisz. Jestes klasycznym przykladem debila, czlowieka o malym rozumku, o niezwykle malej inteligencji, bez wyksztalcenia, z radykalizmem swiatopogladowym za pazucha i zapewne garscia spiskowych teorii dziejow pod reka. Zwroc uwage jak bardzo odstajesz i zawsze odstawales od wiekszosci.
nawet tego nie czytam, idź wylewać żale gdzie indziej. jak dla mnie jesteś obłudnym, przegranym człowiekiem. żegnam.
Flashback, przeciez ty piszesz o sobie. Jestes przegranym, niewyksztalconym, sfrustrowanym, nieszczesliwym czlowiekiem niezadowolonym ze swojej sytuacji zyciowej, obwiniajacym o to panstwo, rzad oraz Zydow, pedalow i cyklistow. Klasyczna zalosna miernota.
ty jesteś małym, obłudnym żydem który wszędzie widzi wrogów i antysemitów. pewnie wierzysz też że światem rządzi 12 masonów w Nowym Jorku, wszędzie spiski. poddaj się leczeniu bo to może źle się zakończyć. teraz będę ostrzegać przed tobą wszystkich użytkowników by nie narażać ich na ataki z twojej strony. więc perze3333333 skończ już wreszcie się ośmieszać.
Flashback, juz sie ze dwa razy zegnales i zarzekales sie, ze juz nie czytasz moich postow i nie bedziesz na nie odpisywac. Kazda kolejna swoja reakcja potwierdzasz to co o tobie mowie. Wnioski, ktore wyciagasz w sposob ewidentny swiadcza o tym, ze jestes zwyczajnym debilem. Skrajnosci, w ktore wpadasz swiadcza o twojej frustracji. Twoje niekonczace sie pretensje do swiata, wiekszosci spoleczenstwa, rzadu, panstwa wskazuja, ze znalazles sie w jakiejs czarnej otchlani, z ktorej nie umiesz sie wyzwolic.
Dodatkowo rzucasz autoprojekcje, piszesz tu o sobie samym. Hipokryzja, osmieszanie sie, bycie na marginesie spolecznym. To wszystko jest przeciez o tobie. Sam zauwazyles, ze wiekszosc ("lemingi") ma inny swiatopoglad niz ty. I teraz chcesz nagle kreowac sie na czlowieka, ktory sam nalezy do wiekszosci? Na jakiej podstawie? Przeciez nie nalezysz i nigdy nie nalezales. Wybrales radykalizm i w tym miejscu pozostales. A potem dziwisz sie, ze ludzie odnosza sie do ciebie tak jak sie odnosza. Wiekszosc ludzi odrzuca skrajnosci odruchowo. Ty, z powodu, swoich niepowodzen zyciowych, na margines wyrzuciles sie na trwale.
szczekaj dalej. zobaczymy ile wytrzymasz. każdym postem udowadniasz swój brak inteligencji dlatego nie będę przerywać tak ciekawego badania jakim jest badanie poziomu twojej głupoty. napisz jeszcze koniecznie kilka komentarzy. będę ostrzegać przed tobą userów by nie wdawali się z tobą w dyskusję tylko napisz jeszcze kilka wyzwisk bym miała dowód na bezsens polemiki z tobą koleżanko per3333333333.
Chcesz myslec za userow? Chcesz im narzucac wlasna opinie? Z jakim skutkiem ci sie to do tej pory udawalo? Zauwazyles, ze przez normalnych userow uwazany jestes za oszoloma i debila? Zastanawiales sie dlaczego?
normalnych chyba tylko w twojej opinii. więc jeszcze raz powtarzam żebyś koniecznie napisała kilka komentarzy i tym samym dała dowód swojej głupoty. każdy myślący użytkownik ma cię za przygłupa. zastanawiałaś się dlaczego?
Flashback, ciebie doprowadza do szalu, gdy ktos pozytywnie ocenia ten film. Ciebie doprowadza do szalu, ze ja, Per333, moge sobie tu normalnie z normalnymi ludzmi pogadac, a ty zawsze stoisz gdzies w kacie, a gdy sie odezwiesz, to ludzie biora cie za skonczonego idiote. Wielokrotnie sie o tym przekonales.
Poza tym, biedny przyglupiasty czlowieku, zdefiniuj sobie pojecie normalnosci. Normalnosc dotyczy wiekszosci. Czy ty nalezysz do wiekszosci? Intelektualnie jestes wyraznie ponizej przecietnej. Swiatopogladowo holdujesz ideom i pogladom nie podzielanym przez wiekszosc. Czemu twoje posty zawsze zalatuja takim brakiem logiki? Ty jestes momentami wrecz niedorzeczny, gdy probujesz ferowac jakies opinie. Sa one po prostu od czapy.
Perko333333, jeśli większość jest dla ciebie nieomylna to już wiem skąd PO ma większość w sejmie i już wiem jak Adolf doszedł do władzy - większość zawsze ma rację, rzeczywiście - oto mądrości według perki333333, osoby z dwucyfrowym IQ. ciebie doprowadza do szału że komuś film się nie podoba, że ktoś ma inne poglądy niż ty faszystko. siedzisz w kącie i tupiesz ze złości nóżką że świat nie myśli tak jak ty. pomyślałaś kiedyś jaka jesteś żałosna perko333? normalność to ostatnie o co można cię posądzić. ja nie mogę stać bezczynnie i będę ostrzegać przed tobą nieświadomych użytkowników.
Flashback, a moze ty jestes po prostu psychicznie chory? Manifestujesz jakis rodzaj zaburzen psychicznych. Imputujesz mi od jakiegos czasu cechy, postawy i problemy, ktore sa twoim udzialem.
Jak ja moge tupac ze zlosci nozka z powodu tego, ze swiat nie mysli tak jak ja, skoro wiekszosc swiata mysli tak jak ja? Jak ja moge sie zloscic, ze wiekszosc inaczej ocenia Poklosie, skoro wiekszosc nie ocenia inaczej Poklosia?
Flashback, przepraszam, ze o to zapytam, ale czy ty leczysz sie albo leczyles psychiatrycznie? W tej zabawnej dyskusji wyraznie straciles kontakt z rzeczywistoscia. Sam to zauwazysz jak przeczytasz chocby swoj ostatni post. Cos niesamowitego. Dawno sie z tak zakreconym czlowiekiem nie spotkalem.
Poza tym otwartym tekstem oznajmiasz, ze masz obsesje na moim punkcie. Obsesje sie leczy. Zamierzasz sledzic moje posty i skupiac sie forumowo na postaci Per333? Flashback, nie wiem jak ci to powiedziec, ale NORMALNI uzytkownicy raczej sie tak nie zachowuja.
Odstajesz od przecietnej w sposob razacy. Rozumiem, ze masz takie ograniczenia intelektualne, jak prezentujesz, ale jesli dodatkowo cierpisz na zaburzenia psychiczne, to sorki, ale ciezko ci bedzie uchwycic racjonalny kontakt nie tylko ze mna, ale ze znaczna wiekszoscia miejscowych uzytkownikow. Domyslam sie, ze w realu problemy masz analogiczne.
perko33333 czy ty jesteś normalna? czy w dzieciństwie doświaczyłaś jakiegoś poważnego urazu? przecież to niemożliwe żeby zdrowy człowiek pisał takie brednie więc wniosek jest jednoznaczny. perko33333 o twoim debilizmie świadczy to że popierasz większość z racji tego że jest ich więcej. czyli gdyby wypowiadało się stu meneli (których pewnie jesteś przedstawicielką) i jeden profesor to poparłabyś tych pierwszych bo jest ich więcej. to jest typowa postawa oszołoma-leminga. idziesz za większością. nieważne co jeszcze napiszesz i tak każdy tutaj wie że perka3333 jest psychicznie chora. przyjmuję przeprosiny, dobrze że przyznałaś się do swojego błędu i mi rację.
Popieram wiekszosc z racji tego, ze jest wiekszoscia? W ktorym miejscu cos takiego przeczytales? Jak kazdy analfabeta funkcjonalny nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Umykaja tobie wszelkie niuanse pojeciowe i subtelnosci znaczeniowe. Tworzysz wiec swoj alternatywny swiat, z jego alternatywna rzeczywistoscia, w ktorym nawet pojecia maja inne znaczenie niz ogolnie przyjete. Flashback, strasznie sie pogubiles. Az mi sie zal ciebie zrobilo.
Niemozliwe, zeby zdrowy czlowiek mial takie poglady jak ja? Czyzbys uwazal, drogi Flashbacku, ze wiekszosc ludzi nie jest zdrowa?
Jest to najbardziej zabawna, groteskowa i kuriozalna seria deklaracji z jaka sie zetknalem na Filmwebie. Ty po prostu odjechales na calego w swoim rozumowaniu. Widac, ze jestes strasznym, cierpiacym przyglupem, ale zastanawia ten element natury psychiatrycznej, ta potrzeba uciekania w obsesje, urojenia, skrajnosci i konfabulacje.
perciu33333, napisałaś że film jest dobry bo tak myśli większość. czyli jak większość uważa Skazanych na Shawshank za najwybitniejszy obraz w kinematografii to ty się z tym zgadzasz bo tak zagłosowała większość. nie próbuj teraz odwracać kota ogonem, chociaż wiem że jak dotarło do ciebie jakie głupoty piszesz to aż ci się wstyd zrobiło i próbujesz teraz jakoś się od tych słów wykręcić. ale nie uda się bo tutaj jest perciu wszystko napisane i każdy może to przeczytać i dojść do wniosku że jesteś hipokrytką i to o inteligencji nie przekraczającej temperatury otoczenia. percia333333, żyjesz w swoim hermetycznym, żałosnym światku i robisz pod siebie. zgłoś się do lekarza póki nie jest za późno choć to już przypadek nieuleczalny ale chociaż cię zamkną z dala od ludzi bo to niebezpieczne.
percio3333, ależ tak właśnie napisałaś. czy w twojej główce na pewno wszystko dobrze? już tak ci się głupio zrobiło po wypisaniu tych wszystkich bredni że chcesz się teraz wycofać z tych słów? ojej, tak się kończy pisanie nieprzemyślanych bzdur. obraz każdy wyciągnie taki sam niezależnie od opinii na temat Pokłosia - jesteś idiotką, obłudną faszystką, oszołomem i lemingiem. ja napisałam dlaczego według mnie Pokłosie zasługuje na ocenę 1 i każdy inteligentny filmwebowicz przyjmie to do wiadomości, uszanuje i zignoruje. tylko taki obłudny, gejowaty żydek jak ty będzie drążył, robił psychoanalizy etc. czym tylko udowadniasz swoją głupotę i oszołomstwo. i radzę przestać wymieniać nicki użytkowników bo to jest zabronione regulaminem filmwebu.
Flashback, nie trzeba byc psychoanalitykiem, by widziec, ze jestes czlowiekiem z problemami. Wydaje mi sie, ze dosc powaznymi. Mysle, ze ty sie w jakis sposob wstydzisz tego kim jestes. Dlatego masz sklonnosc do uciekania w inna rzeczywistosc.
Nie znajdziesz zadnych cytatow potwierdzajacych to co mi probujesz imputowac, bo one sa tylko w twojej glowie. Stanowia produkt interpretacji czlowieka niezwykle malo inteligentnego. Nie rozumiesz tego co czytasz. W szkole uczyles sie zle, bo nie rozumiales, tak po prostu. Miales problemy z przyswajaniem wiedzy, ale tez z ogarnieciem zlozonosci zagadnien. Ta rozmowa jest przykladem w jaki sposob odbierasz rzeczywistosc. Koslawo, omylnie, karykaturalnie, obsesyjnie, przez pryzmat dopowiedzen, konfabulacji, ale tez fobii i kompleksow. I tam czai sie tez silna frustracja, niezadowolenie zyciowe. Twoje posty ociekaja jakas bolescia czlowieka zagubionego. Zagubionego, bo bardzo malo inteligentnego, ale tez bojacego sie swojej przyszlosci.
Moze nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale te specyficzne pretensje do swiata, ktore co jakis czas artykulujesz, sporo o tobie mowia. I naprawde nie trzeba byc psychoanalitykiem by to zauwazyc i by odpowiedziec sobie na pytanie jaki typ ludzi sie w ten sposob zachowuje.
Naprawde przykro mi, ze masz taka sytuacje, ja nikomu nieszczescia nie zycze, ale mysle, ze ty sam jestes czesciowo winien, ze sie do takiego stanu doprowadziles.
percia3333333, tak się zawstydziłaś przez te słowa i teraz szukasz sposobu jak je odkręcić, HAhahaha beka. niestety, trzeba brać odpowiedzialność za swoje słowa. jeśli strzeliłaś taką głupotę - trudno, i tak za głupią jesteś postrzegana. człowiek inteligentny nigdy by podobnej bzdury nie powiedział ale czego się spodziewać po fance Pokłosia która nołlajfi na tym forum od kilku miesięcy po kilka godzin dziennie pisząc wypociny którch nikt nawet nie czyta. szczyt kompromitacji :D
Czy w ktoryms momencie wycofuje sie z tego co napisalem? Powtarzam, Flashback, pograzyles sie w swoich urojeniach i obsesjach. Uciekles w inna rzeczywistosc. Ty naprawde sprawiasz wrazenie osoby w jakims stopniu uposledzonej umyslowo. Wszystko ci sie ze wszystkim myli. Uzywasz slow niezgodnie z ich znaczeniem. Nie rozumiesz znaczenia zdan, ktore czytasz.
Jest jakas prawidlowosc w tym. Im gorsze wyksztalcenie, im nizszy potencjal intelektualny, tym wieksza sklonnosc do uciekania w radykalizm swiatopogladowy, tym wiekszy odsetek antysemitow, rasistow i innych oszolomow.
Ty i Gemini jestescie tutaj sztandarowymi przykladami. Przypominacie niektorych obroncow krzyza. Jednego faceta, ktory byl wyraznie niedorozwiniety i pania Janine, ktora byla wyraznie chora psychicznie. To jest jakby ten sam material ludzki, ze tak powiem.
Przykro mi, Flashback, ze tak jest, ale naprawde nie ja za to odpowiadam.
nie wiem co tam bredzisz bo całych postów nie czytam. ale wracając do tematu - teraz gdy zdałaś sobie sprawę jakie bzdury napisałaś zrobiło ci się wstyd za te słowa bo nie są to słowa normalnego człowieka. jesteś ułomna, nie wiem jak człowiek z twoim IQ potrafi w ogóle pisać ale chaos w twoich wypowiedziach jednoznacznie pokazuje że ta umiejętność u ciebie to tylko przypadek. piszesz jak upośledzona. nie wspominam nawet o zdolności dedukcji czy rozumieniu tekstu czytanego bo to za wiele jak na ciebie. to cię przerasta. nauczyłaś się jedynie szczekać i powtarzać wyuczone hasełka na forum. ciekawe ile ci płacą za napisanie jednego postu w którym liżesz dupę Pasikowskiemu?
Flashback, ocknij sie. Mamroczesz cos trzy po trzy. Twoja obsesyjnosc jest zabawna, nie powiem, ale tobie raczej bedzie szkodzic.
I nie miej do innych pretensji o to, ze jestes idiota. To jest twoj balast, ktory bedziesz dzwigac przez cale zycie. Dzis masz obsesje na punkcie Pera, jutro z nienawiscia bedziesz mowic o Tusku, pojutrze uznasz, ze warto w Zyda rzucic kamieniem. Dziala okreslony mechanizm, w ktory sie wprzegnales na stale. Jestes oszolom, Flashback i nie jestem ani pierwszym ani ostatnim, ktory ci to mowi.
perka3333333333, nawet nie czytam co napisałaś bo to pewnie kolejne bzdury ale wracając do tematu - po raz kolejny się ośmieszyłaś swoim słowami z których teraz chcesz się wycofać. to najlepszy dowód że fanboje Pokłosia to hipokryci, nie ma co się sprzeczać, przyjmij to do wiadomości, jesteś oszołomem, hipokrytką, nieudacznikiem życiowym, obłudnym gejowatym żydkiem. działa u ciebie mechanizm wyparcia (http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyparcie) i nie jest to jedyna choroba psychiczna jaką posiadasz perciu333333333
Flashback, postapilem troche nieetycznie, bo ciebie, osobe opozniona, podpuszczalem, ale ja mysle, ze nawet nie trzeba ciebie szczegolnie prowokowac. Ty sam robisz z siebie idiote i nikt ci w tym nie pomaga ;)
Trzymaj sie, niepelnosprawny przyjacielu.
perka333333333 po raz kolejny nie czytam twojego postu bo to pewnie znowy bełkot. wiem że o swój debilizm chcesz obwiniać innych. szukanie winnego jest typowe dla upośledzonych osób. niestety prawda jest bardzo brutalna - jedyną debilką jesteś tutaj ty, perciu3333333. musisz wreszcie się z tym pogodzić. twoja działalność na tym forum mimo że minimalnie leczy twoje kompleksy niestety w niczym ci nie pomoże. twoich wypocin nikt nie czyta - nawet mnie znudziłaś do tego stopnia że całkowicie twoje posty ignoruję więc nie musisz się wysilać. czekam tylko aż skończysz, w końcu musisz przejrzeć na oczy jaką kretynkę tu z siebie robisz i jak każdy tobą gardzi. nawet fani Pokłosia nie chcą mieć takiego oszołoma jako przedstawiciela, wstyd im.