gdyby Żydzi nie istnieli to nie byloby chrzescijanstwa. Pozatym gdyby nie Żydzi świat nadal siedzialby w sredniowiecznych zabobonach jakie reprezentujesz.
btw Jezus był Żydem. Co ty na to?
Ale nie dominuje, a gdyby nie Polacy to mielibyśmy kraje islamskie.
Zresztą, za niedługo i tak będzie dominował, jeśli państwa typu Francja ich nie przegonią.
Niech sobie będzie. Dopóki nie narusza wolności innych i taki faszysta jak ty tego nie zmieni.
Jego posty to albo prowokacja, na którą dałeś się nabrać albo to typowy lewacki idiota z wypranym mózgiem z którym nie ma sensu dyskutować. Niepotrzebnie się męczysz.
To raczej wynajęty prowokator, bo wypowiada się tylko na forum Pokłosia. Lewackim idiotą z wypranym mózgiem też w sumie jest.
Ano fakt, konto od grudnia i posty tylko o "poklosiu" i "wałęsie" - o tym drugim "Brawo! Film o wspaniałym człowieku.Każdy Polak powinien podziękować panu Wałęsie za swój wkład w Polskę jaką obecnie mamy. " i "To będzie arcydzieło na miarę Pokłosia.Zapowiada się wspaniały film o największym z Polaków, wybawicielu Lechu Wałęsie," czyli po prostu prowokator albo z całym szacunkiem debil - przy czym jedno nie wyklucza drugiego.
Chodzą słuchy że niektórzy prowokatorzy są opłacani aby siać chaos na portalach społecznościowych najeżdżając np: na różne ugrupowania polityczne w celu przedstawienia tej jednej właściwej racji coś a'la czerwone robactwo wujka stalina.
Ciekawe kto i ile im płaci. Bo nie wierzę, że można się tak ośmieszać za frajer :)
Słyszałem, że dla np. klakierów PO i Tuska jest to od 50 gr do 2 zł za post, ale czy to prawda i czy tutaj mają podobne stawki? Też nie wierzę bowiem żeby można było robić z siebie takich idiotów czy wręcz ludzi chorych psychicznie za darmo.
A Ty czyim jesteś klakierem?Rydzyka?
Jak czytam te wasze wypociny o spisku na filmweb to pękam ze smiechu.
Młodzi Polacy! Żenujące i smutne.
"Jak czytam te wasze wypociny o spisku na filmweb to pękam ze smiechu."
Mam podobne odczucia do takich jak ty, ale u mnie jest to raczej politowanie przeplatane z odrazą.
Do takich jak ja? A cóż ty o mnie wiesz? Nic. A ponieważ nie wiesz nic nie interesują mnie twoje odczucia :P bo nie są na mój temat.
Wiem o twoich poglądach na tą konkretną kwestię (owego gniota filmowego), wyrażonych przez posty, aż nadto dużo. Nie nauczył cię nikt nigdy, że trzeba uważać, albo chociaż myśleć, co się pisze?
PS. Jak to nie na twój temat? A kto idzie w jednym szeregu z bandą "pracowników" propagandy de facto michnikowskiej? Może ja?
Dalej nic o mnie nie wiesz,strzelasz i próbujesz cos inteligentnego wypocić.
Jeśli nic kompletnie nie wiesz na mój temat i na temat moich pogladów nie jesteś w stanie mnie urazić bo piszesz nie temat. Pojmij to wreszcie i nie trać energii niepotrzebnie.
"A Ty czyim jesteś klakierem?Rydzyka?"
Taki pretensjonalny, pozbawiony podstaw zarzut (niczym taniego propagandzisty od Palikota) wcale a wcale cię nie określa w żaden sposób. Nie rób z siebie niepotrzebnie idioty i nie łżyj prosto w oczy.
Ty też trafiłeś z tym klakierem Rydzyka jak kulą w płot. Jakoś nie bardzo czujesz się zmieszany.
Chyba jednak trochę cie 'zmieszało' skoro myli ci się i nie wychodzi koniugacja czasownika 'czuję'.
;-)
Jesli chcesz podyskutować o sztuce filmowej to ok. Jesli zas dalej zamierzasz próbować swych sił w mizernych próbach obrażania to JA CZUJĘ się znudzony .
No przepraszam ale pierwszy zabrałeś za obrażanie i rzucanie oszczerstw i to nie tylko na mnie. A to jest akurat żenujące.
O sztuce filmowej rozmawiać mogę, ale to raczej nie tyczy się tego gniota pt. "Pokłosie" więc lepiej zakończmy to.
I już wszystko jasne- poczułes się jednak urazony-hahahahaha,a tak zapewniałeś ,że nie.
Widzisz sztuka opanowania i spokoju jest trudna i wymaga czasu i ćwiczeń. :-)
To ty oskarżałeś innych ,że są klakierami- ja zaś zwyczajnie zmierzyłem cię twoją własną miarką i zapytałem czyim ty jesteś klakierem.
Spokojny,opanowany człowiek,który traktuje z przymrużeniem oka to forum ospowiedziałby...no np. że jeste klakierem Klakiera ;-) i juz. Ty zaś rozwscieczony trafnościa mojej uwagi wytaczasz armaty.
Ale nie martw się,czas to zmieni,nauczysz się szermierki słownej,I hope.
Człowieku, moje posty nie były ani trochę nacechowane złością, nie pochlebiaj sobie.
Ponadto taki z ciebie "szermierz słowny" jak z Tuska mąż stanu. Ale z drugiej strony to dobrze, że masz wysokie mniemanie o sobie. Nie przesadź tylko.
Zważywszy ,że piszę w obcym dla siebie jezyku jestem wspaniały :P
A ty dałes się sprowokować jak dziecko-zapewniałeś,że nie jestem w stanie cię urazić po czym zacząłeś pisać ,że ja obrazam i szkaluje ciebie pytając czyim jesteś klakierem.....
To tylko pytanie;-)mozna na nie odpowiedzieć na sto sposobów. Ty wybrałes swój sposób-armaty...politowanie i odraza-to twoje słowa w odpowiedzi na mój żart.
Żenujace.
Żegnam.
Zadziwiajace. Sledzę scene polityczna , a zwłaszcza sytuacje gospodarcza w Polsce. Obecny rząd nie jest jakis szczególnie rewolucyjny reformatorski ale zapewnia stabilizacje.
Nie moge pojąc dlaczego ludzie tego nie widzą-jeśli nie ma warunków na reformy (a nie ma) to lepsza jest mała stabilizacja,tzw lizanie ran i zbieranie sił.
Radio Maryja i Tv Trwam ! To jest kabaret! Najsmutniejsze jest to ,że wlecze za soba nie tylko babcie ale również młodych, niewielu,ale jednak.
W kazdym kraju znajdzie sie dośc mocna o bogata sekta i wszędzie znajdą sie ludzie ,którzy pozwola sobie wyprać mózg.
Pozdrawiam,
Zastanów się dobrze, powtarzam- dobrze!, pooglądaj świat bez "tęczowych okularów" wokół siebie, posłuchaj niezależnych mediów (a takich jest coraz więcej) a potem odpowiedz sobie: Kto? ma wyprany mózg?? P.S. Mimo twierdzenia, że śledzisz sytuację gospodarczą w Polsce-twoja znajomość tego tematu jest mizerna.
Nie bedę sie zastanawiał. Nie muszę. jestem obiektywny i nie podchodzę emocjonalnie do tematu bo to nie mój kraj.
W swoim radzę sobie świetnie :-).
A rózowe okulary??? Nie jestesmy w jednaj z izb parlamentu, jestesmy na portalu filmowym, zapomniałes?
Media w moim kraju od lat są niezalezne :P
Już mnie tu dopadł taki niedoceniajacy. Wiem,że nie zmienię jego pogladów i wcale nie zamierzam. Ale korci mnie polemika z takimi zacietrzewionymi kogucikami, Just for fun.
Miło 'spotkać' ludzi rozsądnych. Ja cenię tzw.złoty środek -obiektywizm, budowanie własnych pogladów i unikanie papuziego skrzeku ;-)
Pozdrawiam.
Oni by chcieli wszystko od razu
Zeby od razu dobrze zarabiać mieć ekstra brykę
Tak się nie da
Jesli chcemy dogonić Niemcy czy Francje pod względem ekonomicznym to trochę musi to potrwać
Alianci wystawili nas do wiatru
Nie jestem expertem historyczno- gospodarczym . Patrze zdroworozsądkowo. Polska swego czasu była potęgą i to nie na glinianych nogach. Miała kolonie i to ie zamorskie jak rzeczeni Alianci. Nasuwa mi sie spostrzezenie ,ze Polacy nie umieli wykorzystać tej dobrej koniunktury ,że coś przegapili w ferworze kłótni i sporów wewnętrznych.
Jak się przepychamy miedzy sobą to jesteśmy słabi, a sąsiad tylko na to czeka i...buch!atakuje.
Alianci...chyba czas zapomnieć i do przodu. Alianci potraktowal Polaków tak,jak na to zasłuzyli (bez obrazy). Ja nie uwazam, że ktoś mnie robi w konia. Ja uwazam ,ze ja sie daje zrobić w konia. I całe zycie staram sie być poważnym ,wiarygodnym i solidnym partnerem biznesowym. Staram sie pokazać ,że jestem w temacie,i że w konia nie da rady mnie zrobić. I ....niewielu próbuje.
A holocaust i tak by sie odbyl, tacy jak wy zawsze musicie kogos nienawidziec.
Tylko zamiast Żydów byliby zapewnie ludność cyganska.
Tacy jak my? Polacy też cierpieli przez nazistów i komunistów.
Większość żydów poszła z komunistami na współpracę.
Polacy cierpieli to prawda, ale nie tacy jak ty. Ludzie twojego pokroju raczej byli katami i slugusami nazistow oraz komunistow.
Co do twojego 2 zdania, to ręce opadają...jakies dowody tej RZEKOMEJ wspolpracy Żydów z komunistami?