technicznie poprawny,dobre zdjęcia,na bardzo dobrym negatywie,ale żydki??Pasikonik ,weż się lepiej za wywlekanie brudów ubecji,esbecji, lepiej ci to idzie
Judasze i tak sobie nieżle radzą ....właśnie czy przypadkiem ,nie sponsorowali ,tego dzieła???
Nie przesadzaj. Filmy powinno się robić różne, włącznie z tymi najboleśniejszymi.
Z jednej strony to tylko film, ludzie absurdalnie reagują, jakby to był jakiś dokumet, albo historyczne opracowanie.
Z drugiej zaś strony, przy takim bardzo serio temacie, nawet film należałoby zrobić uczciwie. Tzn. pokazać, że tak mogło być, ale do końca nie wiemy, gdyż...
No właśnie. Żeby bez wahania wyrażać druzgocące opinie na temat swojego kraju, należałoby mieć cholerną pewność. Ale dzisiaj ludzie są jak chorągiewki. Jak kijanki w jednej, unijnej kałuży. Niby wszystkie kręcą się w swoją stronę, ale żadnej nawet nie przemknie przez myśł, żeby wystawić "łebek" i się trochę rozejrzeć. Co gorsze to nasza cecha narodowa!!! Plucie na swoich.
Cóż, mam inne zdanie. Też mnie wkurza to, że żyda nie zobaczysz przy ciężkiej robocie, ale człowiek to człowiek. Każdy.
Skoro Ty możesz myśleć w ten sposób, że żydzi to pluskwiaki, tak samo mają prawo, moim zdaniem, inni myśleć o Tobie, jak o podobnym stworzeniu. Np. Niemcy o nas tak myśleli. Uważasz, że to było OK? Nie?
No, ale Ty robisz to samo. Ten sam mechanizm. Uznć jakąś grupę ludzi jako zwierzęta, robactwo.
oj nie odbieraj tego dosłownie.Dosłownie,to nazwałbym ich bydłem,bo to rzeżne zwierze.Pluskwa ,to określenie ,dla każdej "hydry"którą rozdepczesz,utniesz głowę i tak odrodzi się ze zdwojoną siłą.Piszesz ,że niemcy mieli nas za nic-nic bardziej mylnego,Niemcy dawali nam wybór ,typu volkslista ,żydzi nie mieli,żadnego pola manewru-ta wojna wymierzona była w nich.Niemcy pogrążeni w gospodarczej destrukcji,winili żydów pławiących się w luksusach i trzymających kasę -banki w garści.