PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156759
6,9 66 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Co do produkcji to "Pokłosie" ogląda się bardzo dobrze ale ten film to jedna wielka propaganda komunistyczno-syjonistyczna. Jeśli chodzi o pogrom w Jedwabnem to bardzo prawdopodobne, że Niemcy to zrobili bez udziału Polaków ale co najciekawsze wyczytałem, że akcją likwidacyjną w Jedwabnem (10 lipca 1941) zajmowało się Einsatzgruppen czyli Grupy Operacyjne SS, z tego co wiem sami żołnierze Wehrmachtu dość ostrożnie podchodzili do tych jednostek a co dopiero pomyśleć o Polakach czy Żydach wtedy, tak czy inaczej pan Gross to zwykła szuja. Zamieszczam poniżej link o SSmanie, który dowodził swoim morderczym oddziałem, jest tam informacja o Jedwabnem, polecam:
pl.wikipedia.org/wiki/Hermann_Schaper
"Syjonizm jest ruchem politycznym o charakterze międzynarodowym. Jest on agresywny, imperialistyczny, ekspansjonistyczny, fanatyczny i faszystowski w swoim działaniu" - W skrócie Art. 22, Palestyńska Karta Narodowa.
Propaganda komunistyczna i syjonistyczna nie ma końca i trzeba z tym walczyć!
PS: Polecam wszystkim zainteresowanym, którzy chcą poznać prawdę o Jedwabnem świetny dokument o człowieku związanym z tym miejscem i przesyłam również propagandowy, kłamliwy artykuł stworzony przez syjonistów:
www.youtube.com/watch?v=uUnT29NDDsQ
izraelczyk.pl/news/?q=node/1025

ocenił(a) film na 8
Konigstiger

PS: Wystawiłem ocenę 8/10( z powodu jakości nagrania i obsady filmu) ale właściwie powinienem wystawić ocenę 1/10.

ocenił(a) film na 9
Konigstiger

przestań pleść bzdury i podburzać forumowiczów swoim pseudonacjonalistycznym, prowokacyjnym, zakłamanym bełkotem. Prawdą jest że wielu Polaków pomagało trzeciej Rzeszy w demaskacji Żydów. Często podstępnie ich wydając lub wręcz sprzedając za różne dobra materialne.

simoonthph

Jakoś sobie tego nie wyobrażam, całej rozkminy z Jedwabnem. Jest przed żniwami, a chłopi nie mają co robić tylko umówić się, że będą zwozić wszystkich żydów z okolicznych wiosek furmankami do obory i tam ich spalą. Przecież to się kupy nie trzyma.

ocenił(a) film na 8
simoonthph

Jestem polskim patriotą i nacjonalistą i się tego nie wstydzę, mało tego jestem z tego dumny a ty jako pieprzony przedstawiciel poprawności politycznej mówisz sam absurdalne rzeczy nie mając żadnych argumentów na to. Co do Żydów to 17 września 1939 roku kiedy weszli na ziemie polskie Sowieci ci witali ich kwiatami jako wyzwoliciele... o tym się jakoś nic nie mówi. Obejrzyj ten dokument i wyciągnij wnioski jeśli potrafisz w ogóle:
www.youtube.com/watch?v=uUnT29NDDsQ

ocenił(a) film na 8
Konigstiger

chyba trochę przeholowałeś z tym nacjonalizmem. Ten film obnaża ciemną stronę człowieka, tak jak choćby dzień świra, a nie sądzę, że mówisz, że to jest ta czy tamta propaganda. Bycie patriotą to nie wychwalanie swojego kraju nieważne jakim by był i przymykanie oka na wszystko inne, bo to ślepe zauroczenie, które często tak jak w związkach prowadzi do zachwiania równowagi, przynajmniej ja tak uważam. Prawdziwa miłość to taka, która sprawia, że chcemy być lepsi. Nie uważam także, że taka dyskusja do czegoś prowadzi bo nie jest poparta czynami. A czyn to choćby oddanie głosu w wyborach, czy sumienna praca(edukacja).

ocenił(a) film na 8
Milionowski

Nie przeholowałem z niczym. Przed II Wojną Światową istniały 3 właściwe terminy: PATRIOTYZM (z łac. patria-ojczyzna) - postawa ludzka mówiąca o umiłowaniu ojczyzny i oddaniu własnego życia za ojczyznę w razie potrzeby, NACJONALIZM (z łac. nation-naród) - postawa ludzka mówiąca o nadrzędności narodu w sferze polityki i SZOWINIZM (z fr. chauvinisme) - skrajny, radykalny nacjonalizm. Po II Wojnie Światowej wraz z dobą propagandy komunistycznej, która miała miejsce również w Polsce znaczenie tych 3 terminów się zatarło, patriotyzm zaczęto uznawać błędnie za nacjonalizm a nacjonalizm zaczęto uznawać za szowinizm. Ten proces ukształtował się przez cały czas w PRL-u i dlatego jak dzisiaj ktoś mówi, że jest patiotą to jest wyśmiewany i wyszydzany a jak ktoś jest nacjonalistą to jest uznawany za faszystę, nazistę, rasistę czy antysemitę. TAK CZY INACZEJ PATRIOTYZM ŁĄCZY SIĘ Z NACJONALIZMEM!
PS: "Kłamstwo wypowiedziane po raz tysięczny staje się prawdą" - dr Joseph Goebbels - to do sprawy w Jedwabnem.

ocenił(a) film na 8
Konigstiger

Aha, w ciekawy sposób odpowiedziałeś na mój komentarz. W sumie to po prostu wygłosiłeś po raz kolejny swoje poglądy nie przejmując się argumentami drugiej osoby. To tylko utwierdza mnie w fakcie, że jesteś ślepą osobą. A Polska z takich nie będzie miała większego pożytku. Mam tylko nadzieję, że nie jesteś jednym z kiboli/zadymiarzy, którzy jeszcze bardziej szkalują wizerunek patrioty/nacjonalisty, bo byłbyś jeszcze szkodnikiem.

ocenił(a) film na 8
Milionowski

Myślałem, że potrafisz czytać... no cóż nic na to nie poradzę. Aha jeszcze jedno zapamiętaj sobie jak do mnie piszesz: ja się nie przejmuje drugą osobą zresztą taką, której w ogóle nie znam i nie posiada własnego zdania tym bardziej, nie jestem socjalistą jak cała ta banda darmozjadów.

ocenił(a) film na 8
Konigstiger

Yhy, czyli teraz zarzucasz mi, że nie mam własnego zdania? Nie no nieźle. Ponadto nie przejmujesz się osobą, której nie znasz bo nie jesteś socjalistą, to po co w takim razie w ogóle się tutaj udzielasz? Jesteś człowieku skrzywiony i oby Cię rodzina jeszcze naprawiła, bo to ona jest najważniejsza. A mi niestety ręce opadają, bo nigdy w tej Polsce lepiej nie będzie jeśli w opozycji do PO-PIS będą stali tacy jak Ty, nikt nie przejdzie na Twoją stronę. A przecież tego potrzebujemy dla kraju, by najpierw zauważono inną opcję, która będzie mogła konkurować z ideami, które sprzedały nasz kraj. Gdyby tylko tacy jak Ty nie byli oszołomami i mogli zbudować jeden front......

ocenił(a) film na 8
Konigstiger

"Kłamstwo wypowiedziane po raz tysięczny staje się prawdą" - dr Joseph Goebbels - to do sprawy w Jedwabnem.
w takim razie to tak samo się odnosi do Katynia? więc to jednak Naziści wymordowali naszych oficerów i całe wojsko? bo jak sowieci wypowiadali to kłamstwo tysiące razy to wszyscy wierzą że tak było, prawda?
Spójrzmy prawdzie w oczy ludzie i tak uwierzą w to co im wygodnie uwierzyć!

ocenił(a) film na 8
memento1987

Dlatego właśnie nie mam co do niektórych już sił, wierzą w to wszystko co mówią im w mass-mediach i nie tylko. Niestety na ludzką głupotę nie ma lekarstwa.
PS: memento1987 polecam Ci obejrzeć świetny filmik, który obrazuje ten stan rzeczy:
www.youtube.com/watch?v=QmCFqCDVMDo

Konigstiger

z tym sie zgadzam patriotyzm łączy sie z nacjonalizmem - i dlatego jak chodzilem do podstawowki i probowano i wpoic patriotyzm to mialem odruch wymiotny i mialem takie lekcje gleboko. Wladza sobie sterue ludzmi takimi jak ty, niewazne kto rzadzi, wazne zeby rzadzic. Najlepiej rzadzic niewyksztlconym motlochem i do tego z wypranym mozgiem. Mieso armatnie musisz przeciez byc w razie w