wikiliks chyba boli USA ze tak scigaja tego goscia assange a tego co wyniols akta chca skazac na dozywocie mimo ze mu nagrode nobla chca dac
http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Wikileaks-US-blamed-Israel-for-holdi ng-back-peace-in-1975-309306
Powtórzyłbym to samo... Każdemu należy się pochówek, szacunek i prawda... Po obydwu stronach byli tacy i tacy... Nie można tego ukrywać, ani się tym chwalić. Rasizm... tak to się nazywa? Tak... Film Bardzo dobry - za odwagę dodaję +1 = 8+1=9/10... Ufff... To jest historia, to jest prawda, każdy normalny powinien chcieć ją poznać, ale w Polsce wielu jest "innych"... No właśnie... antysemitów, anty... anty... No właśnie... chore... Poczytałem kilka wpisów i chce mi się rzygać... Polacy...
Ahahahah jeszcze jakoś żaden film nie przedstawiał prawdy tylko nagle ten fikcyjny film o zupełnie przeinaczonych zdarzeniach.A polecam Ci Transformers 3 ten film to taka sama prawda jak Pokłosie.
Boli to najbardziej fakt, że obywatele radzieccy pochodzenia ... wiadomego, w mundurach NKWD wymordowali nam więcej patriotów z podziemia niż zginęło Żydów z rąk Polaków przez ostatnie tysiąclecie...
To porównanie mało trafne ... Ważenie, mierzenie takiego faktu jest trochę mało logiczne i chore... Niestety ...
A dlaczego chore? To tylko historia, i fakty może to historia jest... chora? Pewnie jest, skoro mamy zwracać Izraelowi za majątek zabrany przez komunistów, a to oni byli tymi którzy nam ten komunizm wprowadzali i w większosci tymi, którzy go wymyślili - zdrowe? a napisałem nieprawdę? W którym miejscu? Ile masz udowodnionych (!) (nie "przez kogoś chyba widzianych ze słysz morderstw na Żydach dokonanych przez Polaków? Bo dane o wymordowanych przez Żydów czy żydowskich prokuratorów są na wyciągnęcie ręki. I to nie jest żaden antysemityzm, tylko prawda historyczna
Przez "chore" miałem na myśli wyliczanie, że ktoś wymordował więcej. Film jest o mordzie na Żydach i porównywanie z NKWD jest nie na miejscu. To i to jest zbrodnią, i za to i za to należy bić się w piersi, raz w nasze a innym razem w czyjeś. Tylko problem w tym, że każdy musi bić się w te piersi SAM. Straszna historia, mordy były, donoszenie było... a z drugiej strony Żyd zawsze był Żydem. Wiem coś na ten temat, bo sam mieszkam w byłym getcie w W-wie i wiem jak teraz zachowują się Żydzi.
Nie jest to miejsce na takie dyskusje... Film jest extra, a historia taka sobie... I tyle... Pozdrawiam
A ilu widziałeś Żydów, którzy bili się w piersi za mordowanie Polaków? Bo ja jakoś nie spotkałem. Van ma tutaj akurat rację, bo dlaczego my zawsze mamy się bić w piersi za kilkaset osób, kiedy inni wymordowali nam tysiące i jakoś nie słyszę huku obijanych klatek piersiowych.... jakaś logika i porządek powinien być zachowany, bo wychodzi na to, że tysiące Polaków można zabić i spoko, a jak Polak zabije to zbrodnia na cały świat
Niestety to prawda - Żydzi nie są narodem bez skazy i na pewno to nie przypadek, że tylu ludzi w tak wielu krajach ich nie lubi. Wiadomo, są przybyszami a do tego teraz pokazują u siebie że po przeżyciu Holocaustu sami gotują podobny los Palestyńczykom, którym wyrwali kawał terytorium. Oczywiście nie można generalizować, ale ci "źli" to nie są pojedyncze przypadki. Dlatego nie może być tak, ze my sie tylko w piersi bijemy, a narody które mają na sumieniu więcej niz my jakoś się do tego nie palą. Dlaczego znowu wychodzimy przed szereg? dlatego wolałbym właśnie film o tym, o czym wcześniej napisałem
żydzi mordowali Polaków z AK dla Armii Czerwonej i mówili na Stalina ze to Bohater bo bronił żydów a Polaków prześladował .