PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156993
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

"poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli"?

P.s:
Czy są jakieś zbrodnie, których by kanalie takie, jak przedstawione w tym filmie nie były w stanie się dopuścić?

ocenił(a) film na 7
komentarz

Kole, widać, że raczej prawda w oczy kole tutaj tych, którzy wypisują różne treści w innych wątkach dotyczących tego właśnie filmu. A tu jakoś nic ciekawego nie mają do powiedzenia.
Co mi tu teraz napiszecie, hm?...
Jakieś obelżywości, a może swoje regułki, żeby nie wejść w merytoryczną wymianę zdań na proste i oczywiste dwa, zadane przeze mnie pytania?

komentarz

prawda w oczy kole
http://wyborczapl/1,75248,13688057,Trzeba_potepic_antysemickie_wywody_prof__Jasi ewicza.html

i to samych profesorkow ... hahahaha ... jedyny co napisal prawde i tych profesorkow z liscia bambusa najwidoczniej strasznie zabolalo

zeby link zadzialal wstaw kropke miedzy wyporcza a pl,bo nigdy bys sie nie domyslil (ET ciemna istoto z liscia bambusa)

ocenił(a) film na 7
gemini300

No i widać, że ci słoma z butów wystaje - niezależnie od tego, które to twoje alterkonto na tym portalu.
Twój styl wiele o tobie mówi - świadczy o tobie (z patyka strugany) ;-)

A więc ciebie prawda w oczy kole? No to napisz dlaczego, hm?...
;-)

ocenił(a) film na 7
komentarz

Ale fakt - tej kropeczki w adresie podanym przez Ciebie -a raczej jej braku, a potrzeby- mógłbym się łatwo nie dopatrzeć :/

;-)

komentarz

mnie w oczy kole tylko to ze ci szmaciarze zwolennicy Poklosia sa jak z dupy traba
a ja jestem taki
http://www.youtube.com/watch?v=4Wlv6rQ0vr0
tylko ta jeb&na zima niech sie w koncu skoczy

ocenił(a) film na 7
gemini300

Nie bluźnij chłopcze!

Zima ci zła, takiś chojrak?!

A to se pomyśl, ilu Polaków zesłanych na Sybir zamarzało, bo ich m.in. niektóre ekhm... także polskie jakieś kanalie wydały ruskim!
Albo se pomyśl jak to niemieckim sołdatom było pod Stalingradem w mrozy...

To od razu ci się cieplej zrobi!
A tak, to se jeszcze możesz pomyśleć, że propagandowa walka z rzekomym "światowym ociepleniem" właśnie objawia swoje efekty. I ci, co te propagandę rozpętali to teraz czerpią z tego niemałe korzyści, bo głupie polaczki, co się wyzbyły swojej, np. energetyki. No i odbywa się to teraz kosztem owych polaczków (w tym niestety i mnie) którzy teraz czują dyskomfort, eh... :/

O, a gdzie ty w polsce takie autostrady widzisz? (chyba w wizjonerskich jakichś marzeniach? Tylko wiesz co? Nie bierz za dużo jakichś tam... no tych... dupalaczy czy jakiego innego śFiństwa! bo to szkodzi. Swoją drogą fajnie było się... "przejechać" tą yamahą na YT, z odnośnika, który podałeś. Ale szkoda, że tylko w wirtualu! Ty byś mi tu jedzenie lepiej przywiózł huncwocie, a nie, tylko se jeździsz i jeździsz i czas i forsę tracisz na marne, a ja tu prawie głoduję!! Ot, polskość zakichana! Tfu, na psa urok!)

komentarz

O, a gdzie ty w polsce takie autostrady widzisz? (chyba w wizjonerskich jakichś marzeniach?
nowak przeciez wybudowal
nie pouczaj mnie bo i tak mam to w dupie

ocenił(a) film na 7
gemini300

Nie wiem co za śFiństwa ty bierzesz, ale najwyraźniej ci one szkodzą, huncwocie jeden ty!
(wizjoner jeden jakiś, no nie pomyliłem się, niestety... )

Widzicie go! W dupie ma i jak to się jeszcze wyraża, jak się odszczekuje szczeniak jeden! No!...

A prawda to go w oczy kole, no nie powiedzialem?!
;-)

O, i jeszcze taki napisze, że ma wszystko w... no nie będę się wyrażał!

Heh, żal, żal, żal mi ciebie.
Pomyślał byś o tych Polakach co krew swoją przelewali i nie po to żebyś ty miał to w... no nie będę się wyrażał!

:-((

ocenił(a) film na 7
gemini300

Eee, długa lista w tym, w sumie raczej pustym (jak dla mnie) artykule. A nadto lista tyle długa, co... tylko lista, a nie treść.
No więc dość długo i... niechętnie się to czyta.

Ale mniejsza z tym.

Odpowiedz mi na pytanie związane z tym filmem i jego treścią:
Która postać ukazana w tym konkretnie filmie -twoim zdaniem- jest sprawiedliwa i dlaczego?

komentarz

Zydzi sa wrog_ami Polakow ,ich umieszenie w rzadzie to najgorszy pomysl....

oni sa wrodzy po prostu pluja w twarz ... ci skur_wiele sie nie nadaja do niczego a udaja sie za madrych ... dlatego nie jestem zwolennikiem Zydow.Po prostu oni zalamuja ... Zyd to jest ktos kto wchodzi na konstrukcje i kladzie na nia 3 tony mimo ze jest przewidziana na 1 tone ... wtedy zyd jest zadowolony bo udalo mu sie ta konstrukcje zawalic.... po prostu oni to robia sajgon i wku^$ac tylko potrafiaSzkoda ze na Uniwerkach rzadza pewnie temu nauka jest jak dno

ocenił(a) film na 7
gemini300

No więc która postać ukazana w tym konkretnie filmie jest -twoim zdaniem- sprawiedliwa i dlaczego?

ocenił(a) film na 7
komentarz

Czy na przykład ci, którzy -gdy paliło się pole głównego bohatera filmu- strażacy zamiast gasić palące się zboże na polu, to strumień wody z sikawek strażackich skierowali na nie palące się drzewa w lesie?

Czy ci strażacy to byli może... Żydzi, czy jednak Polacy?

A może to Józef czy Franciszek Kalina (z tego filmu) nie byli Polakami tylko... ekhm... Żydami i to dlatego strażacy płonącego na ich polu zboża nie gasili, mimo, że mogli i powinni?

ocenił(a) film na 7
gemini300

Nie znam się na wszystkim i nie o wszystkim chcę tutaj rozmawiać, bo nie wszystko ten film przedstawia, nie o wszystkim opowiada.

Co do Żydów i konstrukcji budowlanych... To przypomniałem sobie jeden kadr z filmu "Lista Schindlera", który kiedyś oglądałem. I z tego co potrafię sobie teraz przyponieć, to w jednej ze scen tego filmu, pewna Żydówka, z wykształcenia inżynier budowlany, zwróciła uwagę i uzasadniła, że konstrukcję jednak owi Niemcy źle każą budować.
Niemcy wysłuchali jej uwag. Zastrzelili ją, a potem jej uwagi -po przemyśleniu- uznając za słuszne, zastosowali.
Oczywiście jest to tylko taki obraz na marginesie naszej rozmowy o filmie "Pokłosie".

No więc która postać ukazana w tym konkretnie filmie jest -twoim zdaniem- sprawiedliwa i dlaczego?

ocenił(a) film na 7
gemini300

Myślę, że lepiej by było jak byś podał odnośnik do całej treści wspomnianej wypowiedzi prof. Jasiewicza, bo tutaj to są jakieś tylko strzępki owej wypowiedzi i w dodatku jakby wyrwane z całości kontakstu jego wypowiedzi.

komentarz

cos ty glupi nie jestem ,jeszcze tego brakowalo zeby te tepaki zydowskie mnie "ukrzyzowali" jak tego Jozka z Poklosia ... nie nie nie .,.. jak ktos jest zainteresowany niech sobie sam poszuka

PS.jozek z poklosia to jasiewicz

ocenił(a) film na 7
gemini300

Że co?!

Eh...
fanatycy, fanatycy!!!...

To nie dość, że tamtego aktora ukrzyżowali to teraz jeszcze profesora chcą?!?!!

To szkandaŁ! To przerażające!

Ludzie ogarnijcie się i przestańcie szaleć.

Meliskę sobie zaparzcie, wypijcie i uspokójcie się.
I nie czyńcie nikomu krzywdy.

ocenił(a) film na 1
komentarz

Moda na antypolaka powoli przemija, więc cię wszyscy olali. Coraz trudniej zagwiazdorzyć takim wpisem. Spróbuj może coś o katolach i moherach, dodaj coś o ciemnogrodzie i najlepiej powołaj się na Gazetę Wyborczą. Zresztą co ja cię będę szkolił, w końcu umiesz świetnie trollować.

ocenił(a) film na 7
HRA

No popatrz, to chyba inne filmy oglądaliśmy, co nie?

Pytanie o prawdę to twoim zdaniem "moda na antypolskość"?!?
(no coś takiego?! chyba bardzo -jak to ty byś nazwał?... - tępy jestem, skoro mi to na myśl nawet nie przyszło, a wręcz przeciwnie)

No bo ja w tym filmie widziałem raczej wyraźną, aż do bólu, chamskość a nie polskość. Stąd moje pytania.
Czy zatem twoim zdaniem chamskość, brutalność, morderczość, wzajemna zawiść i nienawiść Polaków wobec siebie -ukazane w tym filmie- to właśnie są cechy świadczące o polskości?

Hmm... ciekawe.

(p.s: które to jest twoje alterkonto na tym portalu, bo w trollowaniu to widać masz duże doświadczenie. Ale zmartwię cię - nie zamierzam z niego korzystać.)

komentarz

Co za szmaciarz
""Pytanie o prawdę to twoim zdaniem "moda na antypolskość"?!? ""

chory jestes ... mam ci wytlumaczyc?

ocenił(a) film na 7
gemini300

Ty przestań ćpać i głupoty wypisywać.
Oglądałeś wogóle ten film, czy tylko ci się wydawało?

komentarz

ogladalem i mialem na tyle wyobrazni zeby zastanowic sie jak ktos to odbiera z innej perspektywy nie tylko z mojej.

i sobie pomyslalem ze odbiera bardzo zle kategorycznie

i sie nie pomylilem ciemna maso

Radwanska na turnieju tenisowym WTA zwyzywali od katolickich ku rew.

Roznica miedzy Toba a mna i idiotami z GW polega na tym ze ja potrafie myslec abstrakcyjnie a ci debile nie... lub niebardzo.

czy juz ci wytlumaczylem tak sie zastanawiam ... i mysle ze nie ... debile z GW i tych srodowisk nigdy nic nie potrafia przyjac bo maja sie tak jak wrzody na dupie za cos co kreuje chorobe.No i oni ja kreuja ... cale GW to kreator choroby.Trzeba byc glupim zeby te szmate kupic.

ocenił(a) film na 7
gemini300

To po co ją kupujesz?

ocenił(a) film na 7
gemini300

Hm... Cóż... ja jestem głupi, nawet maogę napisać, że jestem bardzo głupi. A nadto, żeby nikt nie miał wątpliwości to jeszcze do tego jestem ogłupiany, nękany, izolowany, pozbawiany możliwości normalnej komunikacji czy dostępu do wiedzy (np. odpowiednich wymaganych do korzystania z niej urządzeń).

(...)"Roznica miedzy Toba a mna i idiotami z GW polega na tym ze ja potrafie myslec abstrakcyjnie a ci debile nie... lub niebardzo."

Hm... mimo to jednak, jeszcze przypominam sobie, że jacyś taktycy twierdzili (raczej słusznie, no ale na to to już sam sobie odpowiedz), że nie dobrze jest niedoceniać przeciwnika.

ocenił(a) film na 7
gemini300

(...)"Radwanska na turnieju tenisowym WTA zwyzywali od katolickich ku rew."

A kto i dlaczego?
oraz
kto i jak na to zareagował, a jak i kto powinien?
I co to ma wspólnego z filmem "Pokłosie"?

komentarz

nie blaznij sie ,trzeba byc naprawde kur^%$ glupi zeby nie widziec zwiazkow przyczynowo skutkokowych ale po zydowskiej wyzszej edukacji to moze i sie zdazyc ...chociarz nie wiem ile trzeba naklasc ludziom gowna do glowy zeby zaburzyc w nich racjonalna zdolnosc do postrzegania rzeczy ... ci durnie z GW chyba darza do tego zmieniajac kanon lektur ze niby kamienie na szaniec to byla opowiesc o dwoch homoseksualistach.Ja pierd%$ co za szmaciarze

ocenił(a) film na 7
gemini300

Oj już się tak nie bulwersuj!

komentarz

''Kibice'' z Izraela ;)

ocenił(a) film na 7
barte27

Acha.
Hm...
To bardzo nieładnie z ich strony. A Fe! Nie powinni tego robić te ichjejsze kibole.
Powinny się nimi natychmiast zająć odpowiednie siły porządkowe i ukarać za takie bezczelne, nieodpowiedzialne i haniebne zachowanie.
Naukowcy i koryfeusze przyjaźni polsko-izraelskiej powinni też natychmiast ostro i zdecydowanie zareagować, żeby podobne przypadki nigdy więcej nie miały miejsca (podobnie jak faszyzm).

(nie wiedziałem o tym, bo jak napisałem -w skrócie- nie wiem wszystkiego znikąd, jestem poza tym ogłupiany, mimo, że i bez tego głupi jestem (co zapewne wielu przyzna? ;-) ), po prostu nie mam takich ani zdolności ani możliwości)

ocenił(a) film na 1
komentarz

Dzięki takim arcydziełom ja to, teraz Żydzi wyzwolą nas od 65 miliardów dolarów. Bijcie się w piersi i przepraszajcie za coś, czego nie zrobiliście - aha - i pamiętajcie przeprosiny niepoparte solidnym wkładem finansowym są dla "narodu wybranego" gówno warte. Rozmowy już trwają. Delegacja izraelska wróciła do "ziemi obiecanej" zadowolona z rozmów w Warszawie w zeszłym miesiącu. W "Faktach" i "Wiadomościach" uznano "sprawę mamy Madzi" i "pluskwy w słoiku w Sejmie" za ważniejsze zapomniano wam o tym powiedzieć.

New_World_Order

niech wypie**** i sie juz wiecej tu nie pokazuja ... szmaty ... kur jeszcze 200 mld chca ... ciekawe kto chyba wujek romek co sam ma na miesiac 2000 zl brutto im da .... jeb%^e Zydy kur&%.Zyd=skur^&^

ocenił(a) film na 7
New_World_Order

Nie wiem czy kto zapomniał, czy raczej nie chcial powiedzieć. Obstawiam tą drugą opcję.

A co Żydzi mają do chcenia, jak to się zboże na polu spaliło na tym filmie, bo go nie gasili, chociaż powinni?! A to był przecież niewinny człowiek. I go na końcu potwornie zabili! To okropne!

No, to Polakom należy się odszkodowania w takiej sytuacji.
Przecież to oczywiste!

Tu trzeba przyjaźń budować między narodami żydowskim i polskim, a nie okradać Polaków, którzy z olbrzymim narażeniem swojego życia ratowali życie Żydów, i to jeszcze niesprawiedliwie!

komentarz

No to niech zydzi odszkodowania polakom wyplacą ... ale nie wyplaca bo sa zydami strasznymi oszustami ... nienawidze zydow .. ale antysemita nie jestem podlug definicji bo zeby podlug definicji byc antysemita trzeba zydow dyskryminowac ... wiec ... to Zydzi dyskryminuja polakow i dlateko juz 2 czy 3 miliony z nich wyjechalo ... szmat Zyd ... szkal skunks

A najbardziej ze wszystkich Zydow nienawidze Michnika debila ale go nie dyskryminuje

ocenił(a) film na 7
gemini300

No Polakom dobrze, ale tobie to chyba raczej nie mają co ani za co wypłacać, prawda?

ocenił(a) film na 7
komentarz

Film biograficzno-dokumentalny pod tytułem "DZIECI IRENY SENDLEROWEJ" to pokazuje jak Polacy pomagali Żydom z olbrzymim narażeniem własnego życia. To go trzeba koniecznie zobaczyć i wiedzieć. I nie być jednostronnym.

A Polacy to powinni się szanować i być szanowani.

komentarz

Ja bym nie pomogl zadnemu Zydowi bo oni na to malo zasluguja ... ilu z nich sie przechowalo w Polsce podczas wojny a teraz po calym swiecie wypisuja brednie ze to "polskie obozy" ze to "odszkodowania od polakow" KUR*A NA JAKIEJ ZASADZIE ??

I JESZCZE RADWANSKA PODCZAS TURNIEJU WTA ZWYZYWALI OD KATOLICKICH KUR_EW NO MASAKRA ... PREDZEJ ESKIMOSOWI BYM POMOGL

ocenił(a) film na 7
gemini300

A mnie nie?
Mnie byś nie pomógł?
A co ja ci zawiniłem, no napisz co?

komentarz

tobie bym pomogl bo ty jestes glupi.

ocenił(a) film na 7
gemini300

Acha,
a jak?

komentarz

skad mam wiedziec jak ,pewnie bym ci powiedzial ze jestes glupi i to by byla ta moja pomoc.

ocenił(a) film na 7
gemini300

No popatrz, to ty chyba nie jesteś mądry jak nie wiesz.

A takiej pomocy, której jesteś pewien to ja nie potrzebuję, więc zastosuj ją wobec siebie. Będziesz miał więcej głupoty w sobie i przekonanie, że jesteś głupi.

komentarz

dla mnie to nie obraza takze nie produkuj sie... wszyscy zydzi mysla ze polak jest glupi ... hehehe ... do czasu... nie pomoge zadnemu z zydow skur$%^e wsadzcie sobie palec wskazujacy w tylek a to co wyleci zatamujcie GW... dobry papier

ocenił(a) film na 7
gemini300

Pewnie, że nie obraza. A niby dlaczego miała by być obrazą, skoro sam napisałeś o sobie?

Tylko, że o tym filmie jakoś niewiele - niestety...

(chyba go jednak nie oglądałeś, a tylko te twoje wizje - po czymś tam... może po jakichś czopkach?... bo wcześniej stwierdziłeś, że masz je w... no, nie będę się wyrażał, gdy napisłem ci wcześniej żebyś nie brał żadnych szkodliwych substancji... )

komentarz

bo ja juz o tym filmie glupku pisalem 1000 x i zawsze pisalem to samo ... szkoda ze nie zajarzyles pewnie jestes tym jednym z najinteligentniejszych zydow.No ale mowi sie trudno.

ocenił(a) film na 7
gemini300

Przecież twierdziłeś, kilka wpisów wcześniej, powyżej, że wszyscy Żydzi są głupi.
To co to może znaczyć, że ktoś mógłby być najinteligentniejszym Żydem?

I co to ma wspólnego z tym filmem "Pokłosie"? - bo nie rozumiem.

komentarz

Zydzi nie sa narodem wybranym i nie maja w sobie nic wyjatkowego.Tylko robia wokol siebie szum mimo ze i tak wszystko niszcza ... szarancze wpuscic to bedzie porownywalne do wpuszczenia paru zydow.Niestety.Dzialanie podobne.

ocenił(a) film na 7
gemini300

Ja nie wiem dlaczego ty tak uważasz? (pomijając jakieś wybraństwo, przez kogo niby?)
Czy ktoś ci tak powiedział? (chodzi np. o te szarańczę).

Przecież w tym filmie pokazane są kanalie, które się wzajemnie niszczą, ale to chyba raczej nie są Żydzi. Więc nie rozumiem o co tobie chodzi?

A tak nieco na marginesie:
Jakie znasz polskie powiedzenia, przysłowia?

ocenił(a) film na 7
gemini300

No ale co ty pisałeś takiego 1000 x?
Czy nie męczy cię pisanie ciągle tego samego?
Przecież to chyba głupie pisać i czytać wciąż to samo? Tak przynajmniej mi się wydaje...

komentarz

pierdo**** bez sensu

ocenił(a) film na 7
gemini300

Jak to? Pisałeś to samo 1000 x i nie wiesz co pisałeś?!?
Dziwne
:/

komentarz

Trzeba powtorzyc 1000 razy zeby debil zrozumial ot co :)